به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مرتضی رضایی در گفت و گوی تلفنی با رسانه ملی، درباره ماجرای معدوم کردن جوجههای یک روزه گفت: در چند ماه قبل، تولید گوشت مرغ بالا بوده و در ماههای مختلف حدود ۲۰۰ تا ۲۴۰ هزار تن و سالانه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که برای تولید این حجم از مرغ نیاز است تا ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه پرورش داده شود که پس از ۴۵ روز تبدیل به گوشت مصرفی مرغ میشود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا و تعطیلی دانشگاهها، مراسمها مصرف مرغ کاهش یافت و باعث افت شدید قیمت مرغ شد.
رضایی ادامه داد: فشار سنگینی به مرغداران ایجاد شد و یکی از راهکار کاهش این فشار، محدودیت در تولید جوجه یکروزه بود که در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که ماهانه به جای ۱۲۵ میلیون قطعه پرورش جوجه یک روزه ۱۱۵ میلیون تولید شود برهمین اساس مرغداران موظف بودند تولید مرغ را در شرایط کرونایی کاهش دهند.
معاون امور تولیدات دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صحنههای که در فضای مجازی منتشر شده است قابل قبول نیست گفت: قرار نبود جوجههای یک روزه معدوم شوند، قرار بود تولید تخم مرغ نطفه دار محدود شود.
وی افزود: به دلیل افت قیمت جوجه، جوجههای که در جوجه کشی عمر آنها از ۲۴ ساعت گذشته باشد مرغدار مجبور است معدوم کند، چون باعت انتشار آلودگی در محیط مرغداری میشود این روال طبیعی در صنعت مرغداری در تمام دنیا است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط کنونی صنعت مرغداری روزانه میلیاردها تومان ضرر میکند گفت: معدوم سازی روش متداولی است. ماهی ۳ میلیون قطعه جوجه خروس در کشور معدوم میشود؛ ویدئویی هم بیرون نمیآید، اما صحنههایی که در فضای مجازی از معدوم سازی جوجهها منتشر شد، قابل قبول نیست و با دادستانی صحبت شده است تا بررسی شود به چه انگیزهای این تصاویر منتشر شده است.
همچنین رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیز گفت: کاهش تقاضای مرغداران به خرید جوجه های یک روزه بعلت شرایط حاکم بر بازار گوشت سفید باعث شده جوجه های یک روزه به فروش نرسند و به اجبار معدوم شود.
مهدی یوسف خانی با اشاره به معدوم سازی جوجه های یک روزه در روزهای اخیر افزود: علت، کاهش مصرفی است که به دلیل بیماری کرونا شاهد آن هستیم، قبل از عید ستاد تنظیم بازار عددی را برای تولید جوجه یک روزه در نظر گرفت تا مردم شب عید بتوانند از این پروتئین ارزان قیمت استفاده کنند.
وی ادامه داد: با شیوع کرونا رفت و آمدها محدود شد و بازار با کاهش ۳۰ درصدی مصرف مرغ همراه شد. در نتیجه با اینکه وزارت جهاد تمهیداتی برای خرید مرغ مازاد پیش بینی کرد و پشتیبانی امور دام تلاش کردند این مرغ را از بازار جمع کنند اما افزایش تولیدی که صورت گرفته همچنان بیش از این میزان مصرف است. مرغداران گوشتی هم مرغشان جذب نمیشود و مرغ را با کیلویی دوهزار تومان زیان میفروشند بنابراین تمایلی به جوجه ریزی ندارند.
وی تاکید کرد: از طرفی شرایط تامین دان مرغ با مشکل مواجه شده و مرغداران برای تامین ذرت و سویا دچار مشکل شدند که انگیزه را برای جوجهریزی کاهش میدهد در نتیجه جوجهها جذب نمیشود و در جوجه کشی میمانند. از آنجا که جوجههای یک روزه بیش از ۲۴ ساعت نمیتوانند در جوجهکشی بمانند و جوجهکشی باید برای جوجههای روز بعد آماده باشد همکاران ما ناچار شدند جوجههای مازاد را روانه کورهها و چاههای تلفات کنند که صحنههای دلخراشی است.
یوسف خانی تصریح کرد: در بازار مشتری وجود ندارد و جوجهها جذب نمیشود، در این حالت نمیشود کاری کرد.
روزهای گذشته فیلمی دلخراش از جمعآوری جوجههای یک روزه در کیسههای بزرگ زباله در فضای مجازی دست به دست میشود که سبب واکنشهای کاربران شده است.
نظر شما