۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹
حضرت آیت الله علوی گرگانی به ملکوت اعلی پیوست

حضرت آیت الله علوی گرگانی به ملکوت اعلی پیوست

آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی از مراجع عالیقدر تقلید دقایقی پیش به ملکوت اعلی پیوست.

به گزارش بازار، حضرت آیت الله علوی گرگانی به ملکوت اعلی پیوست آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی عصر امروز در سن ۸۲ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

به همین مناسبت دفتر آیت الله علوی گرگانی اطلاعیه ای صادر کرد:

بسم الله الرحمن الرحیم

الذین تتوفیهم الملائکه طیبین یقولون سلام علیکم ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون

دقایقی قبل بعد از روزها تلاش تیم پزشکی، قلب تپنده عالمی وارسته و مردمی و مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (قدس سره الشریف) از حرکت باز ایستاد و روح بلند و سر شار از عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) کالبد تن را شکست و به ملکوت اعلی پیوست.

ضمن عرض تسلیت این ضایعه جبران ناپذیر به پیشگاه مقدس مولا و محبوبش، حضرت بقیت الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، علمای اعلام، حوزه‌های علمیه، مردم شریف ایران و دوستداران مرجعیت در همه نقاط جهان، به اطلاع می‌رساند مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر معظم له، متعاقبا اعلام خواهد گردید.

زندگینامه آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی

سید محمدعلی علوی گرگانی، در خرداد سال ۱۳۱۸ش در نجف دیده به جهان گشود. پدرش سید سجاد از عالمان و فق‌های گرگان بود.
محمدعلی در هفت سالگی به همراه پدرش راهی ایران شد.
ایشان نزد پدرش ادبیات عرب را آموخت. در ۱۶ سالگی عازم سفر عتبات و حج شد در بازگشت از حج قصد ماندن در نجف را داشت؛ اما به توصیه آیت الله حکیم به قم بازگشت.
وی درس‌های سطح را در طی چهار سال نزد افرادی، چون مجاهدی تبریزی، سلطانی طباطبایی و ستوده اراکی فراگرفت. او به مدت سه سال در درس خارج فقه آیت‌الله بروجردی و هشت سال در درس خارج اصول فقه امام خمینی و ۱۵ سال در درس فقه مرتضی حائری یزدی شرکت کرد. وی به مدت هفت سال در ایام تابستان به نجف می‌رفت و در درس عالمان حوزه علمیه نجف همچون آیت الله خویی و میرزا باقر زنجانی حاضر می‌شد. آیت‌الله گلپایگانی، عباسعلی شاهرودی و محمدعلی اراکی از دیگر اساتید وی بودند.

تدریس
علوی گرگانی تدریس علوم دینی را با کتاب‌های ادبیات عرب آغاز کرد، پس از آن کتاب‌های معالم، قوانین، شرح لمعه، رسائل، مکاسب، کفایه و شرح منظومه را تدریس کرد. وی در سال ۱۴۰۵ق بنا به تقاضای تعدادی از شاگردانش، تدریس درس خارج فقه و اصول فقه را آغاز کرد.

تألیفات

آیت‌الله علوی گرگانی دارای تألیفاتی در زمینه فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است. تألیفات وی توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی گردآوری و منتشر شده است. برخی از این آثار عبارت است از:

توضیح المسائل (به زبان‌های فارسی و اردو)

منهج الصالحین (رساله توضیح المسائل عربی)

أجوبة المسائل یا پاسخ به جدیدترین استفتاءات (فقهی)

منهج الناسکین (مناسک حج عربی).

المناظر الناضرة فی أحکام العترة الطاهرة (فقه اجتهادی)

نورالهدی (تعلیقه بر عروة الوثقی).

گلچینی از انوار اخلاقی (برگزیده درس اخلاق‌های وی)

ره‌توشه پارسیان (شرح وصیت‌های پیامبر اسلام به ابوذر غفاری)

فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی

آیت الله علوی، اقدام به ساخت مسجد، حسینیه، درمانگاه و صندوق قرض‌الحسنه در نقاط مختلف ایران کرده است. تعمیر بخشی از مسجد جامع گرگان، تأسیس و تعمیر چند مسجد در این شهر و مناطق اطراف آن، ساخت درمانگاه در روستای اَلَنْگ، ساخت حسینیه مهدی‌شهر سمنان و تأسیس صندوق قرض الحسنه هیئت فاطمیه تهران از آن جمله است.

کد خبر: ۱۴۱٬۰۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha