۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۹
چهارمین ابزار استفاده از ریال سال آینده به بازار می آید| «رمز ارز ملی» نیازمند آموزش و فرهنگ سازی
گزارش «بازار» از چگونگی کارایی و اثرات ارز دیجیتال ملی

چهارمین ابزار استفاده از ریال سال آینده به بازار می آید| «رمز ارز ملی» نیازمند آموزش و فرهنگ سازی

رمز ارز ملی در حالی از سال آینده منتشر و به نوعی جایگزین اسکناس می شود که این اقدام می تواند علاوه بر سهولت در تبادلات روزمره از هزینه چاپ پول ممانعت و حتی تامین کننده نیاز شرکت های بورسی شود.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: با ورود رمز ارز جدید به سبد کاربردی واحد پولی ملی، طلوع ریال دیجیتال را از سال آینده در کشور شاهد خواهیم بود. آنطور که صالح‌آبادی، رئیس کل یانک مرکزی اخیرا از راه‌اندازی رمز ریال ملی از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داده و می گوید رمز ریال توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود، اینگونه که افراد اسکناس ریال خود را تحویل بانک مرکزی می‌دهند و رمز ریال تحویل می‌گیرند تا چنین رمز ارزی به نوعی صرفا جایگزین اسکناس شود.

طبق برنامه ریزیهای انجام شده، بانک مرکزی به عنوان رگولاتور حوزه پولی کشور در حال آماده سازی جنبه کسب و کار ریال دیجیتال و تعیین پارامترهای طراحی از منظر اقتصادی است و جنبه فنی آن که شامل فراهم کردن زیرساخت انتشار و توزیع رمز پول می شود که برعهده شرکت خدمات انفورماتیک گذاشته شده است. از طرفی با توجه به آشنایی بخش عمده ای از مردم به کارایی رمز ارزها و سرمایه گذاری هایی که خیلی ها هم اکنون در این بخش داشته و دارای کیف پول هستند، در این صورت می توان گفت که ورود به چنین سیستمی خیلی برای مردم نا آشنا نباشد.

البته رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرده است که رمز ریال قابل استفاده برای سرمایه‌گذاری نیست و صرفا جایگزین اسکناس می شود. رمز ارزی که مورد توجه خیلی از کشورهای دنیا بوده و هم اکنون به عنوان ابزار رد و بدل مالی در معاملات روز مره شده است.

رمز پول ریال شکل جدیدی از پول ملی در کشور محسوب می شود چرا که با ظهور ریال به شکل سکه و پس از آن اسکناس کاغذی همچنین استفاده از کارت بانکی الکترونیکی هم اکنون قراراست رمز ارز ریال نیز به ۳ واحد کاربردی استفاده از واحد ریال کشور اضافه شود تا در نهایت رمزنگار ریال نیز بر بستر تکنولوژی بلاکچین به عنوان چهارمین واحد پولی ملی مورد استفاده قرار گیرد

شکل جدید پول ملی سال آینده به بازار می آید
عباس آشتیانی، مدیرعامل جدید انجمن بلاکچین در گفتگو با «بازار» درباره مزیت، کارایی و چگونگی استفاده از رمز ارز ریال که قراراست از سال آینده درکشور انتشار و مورد استفاده قرار گیرد گفت: رمز پول ریال شکل جدیدی از پول ملی و جزو چند نوع واحد کاربردی پول در کشور محسوب می شود چرا که با ظهور ریال به شکل سکه و پس از آن اسکناس کاغذی همچنین استفاده از کارت بانکی الکترونیکی هم اکنون قراراست رمز ارز ریال نیز به ۳ واحد کاربردی استفاده از واحد ریال کشور اضافه شود تا در نهایت رمزنگار ریال نیز بر بستر تکنولوژی بلاکچین به عنوان چهارمین واحد پولی ملی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هرچند تاکنون اقداماتی در راستای ایجاد زیرساخت های اولیه رمز ارز ملی در کشور انجام شده است اما این اقدامات شاید خیلی کافی نباشد چرا که تجربه نشان می دهد با ورود بانکداری الکترونیکی به کشور از همان ابتدا نه اپلیکیشن پرداختی به این شکل وجود داشت و نه ابزارها لازم برای استفاده از کارتهای بانکی به این وسعت در دسترس بود اما به مرور هم مردم پذیرفتند که باید از کارت بانکی به جای پول نقد استفاده کنند و هم اینکه بانک ها، فروشگاهها، مراکز خرید و ... به دستگاههای عابر بانک و پزهای خرید مجهز و متصل شدند که البته با ظهور بانکداری نوین و بهره گیری از فن آوری های مدرن که هم اکنون با ایجاد زیرساختهای خاص سیستم بانکی به خوبی مهیا است مردم نیز با استفاده از رمز دوم، اینترنت بانک، موبایل بانک و ...روی آوردند زیرا ابزارها و زیرساخت های لازم در کشور به مرور برای دسترسی آسان مشتریان بانکی فراهم شده و آنها به راحتی می توانند از خدمات نوین بهره ببرند.

رمز ارز ریال شکل جدیدی از پول ملی است که در کنار اسکناس رایج کنونی که هم اکنون در دست مردم است، قرارمی گیرد و به شکل الکترونیکی و غیر فیزیکی با ماهیت اعتبار از طریق کیف پول مورد استفاده قرارمی گیرد

ارز رمز نگار ریال در کنار اسکناس قرار می گیرد
این کارشناس رمزارز و اقتصاد فضای مجازی خاطر نشان کرد: رمز ارز ریال شکل جدیدی از پول ملی است که در کنار اسکناس رایج کنونی که هم اکنون در دست مردم است، قرار می گیرد و به شکل الکترونیکی و غیر فیزیکی با ماهیت اعتبار از طریق کیف پول مورد استفاده قرارمی گیرد.

وی در ادامه گفت: با ورود رمز ارز ملی بی تردید تحول خاصی در ابزارهای پرداخت ایجاد شده و نگهداری دارایی ها در بستر بلاکچین در قالب کیف پول انجام می شود. بنابراین این نوع رمز ارز چون پول رایج ملی اما به شکل اعتباری است می توان در آینده به عنوان تامین سرمایه پروژه های مالی در بورس هم مورد استفاده قرارگیرد.

آشتیانی با تاکید بر اینکه آموزش و فرهنگ استفاده از رمز ارز ملی توسط وزارت علوم، کار و ارتباطات باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: زمینه استفاده از رمز ارز ملی نیازمند گسترش همه جانبه زیرساخت های فن آوری بخصوص توسعه کسب و کارهای اینترنتی است که از هم اکنون باید مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: حجم نقدینگی در کشور بسیار بالاست و این نقدینگی در قالب دارایی و به صورت الکترونیکی در سیستم بانکی می باشد. بنابراین با انتشار رمز ارزریال هزینه چاپ و انتشار پول در کشور تا حدودی کاهش و جریان نقدینگی و میزان انتشار پول شفاف می شود. البته باید گفت که ماهیت این پول جدید، چون «رمز ارز» است و با منابع ارزی سر و کار دارد در این صورت برای دستیابی به این نوع رمزارز باید اسکناس به رمز ارز تبدیل شود که این موضوع باعث جمع آوری نقدینگی و در نهایت کاهش هزینه چاپ پول می شود.

ایجاد زیرساخت های لازم برای دست یابی به آخرین فن آوری های نوین جزو الزامات و ضروریاتی است که بانک مرکزی به عنوان متولی آن باید مورد توجه قرار گیرد که این موضوع مهم نیازمند مقررات و آیین نامه های اجرایی است. بنابراین نباید ازقافله پیشرفت ها در دنیا در عرصه پدیده های نوظهور پولی عقب ماند

نباید از قافله پیشرفت دنیا در استفاده از فن آوریهای نوین عقب ماند
رمضانعلی صادق زاده، استاد دانشگاه و رئیس اسبق کمیته مخابرات کمیسیون صنایع مجلس نیز در گفتگو با «بازار» درباره آثار ورود رمز ارز ملی به بازار از سال آینده گفت: ابتدا باید دید که ایجاد زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری برای ورود رمز ارز ملی و تاثیر گذاری آن بر تسهیل مسائل پولی کشور، چه اندازه می تواند نقش مثبتی در این زمینه داشته باشد، با این وجود چنین موضوعی نیازمند بحث و بررسی است اما نباید از قافله پیشرفت ها در دنیا در عرصه پدیده های نوظهور پولی عقب ماند.

وی با بیان اینکه از نظر فنی و تخصصی، بهره گیری از آخرین پیشرفت ها در بخش فن آوری اطلاعات و استفاده از رمز ارزها که بی تردید طی سالهای آتی مورد استفاده گسترده جوامع جهانی قرارمی گیرد، باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ایجاد زیرساخت های لازم برای دست یابی به آخرین فن آوری های نوین جزو الزامات و ضروریاتی است که بانک مرکزی به عنوان متولی آن باید مورد توجه قرار گیرد که این موضوع مهم نیازمند مقررات و آیین نامه های اجرایی است.

با توجه به حرکت بانک مرکزی در مسیر تولید رمز ارز ملی تمرکز لازم بر ایجاد وتامین زیرساخت های گسترده چون ترغیب مردم به برخورداری از کیف پول و نحوه کارایی از رمز ارز ملی باید مورد توجه قرار گیرد و از آنجایی که بحث استفاده از رمز ارز دردنیا مطرح شده است بنابراین حتی یک روز نباید در استفاده از فن آوری های نوین تاخیر شود

ضرورت تمرکز بانک مرکزی بر ایجاد مدل ریال دیجیتال همسان با دنیا
این کارشناس فن آوری اطلاعات و صنعت آی تی خاطر نشان کرد: تمرکز بانک مرکزی به ایجاد مدل ریال دیجیتال رویکرد درست در راستای همراهی با دنیا در عرصه پیشرفت های بین المللی است که البته توجه به زوایا و جزئیات آن نیازمند کارکارشناسی است تا مشخص شود آیا این اقدام می تواند کارایی لازم را در بخش پولی و ...داشته باشد یا خیر. اما از نظر حقوقی و مقرراتی دستورالعمل ها و زیر ساخت های لازم در این راستا باید به خوبی فراهم شود تا چنانچه سیاست گذاری و استفاده گسترده از این نوع پدیده ارزی شکل اجرایی به خود گیرد، مشکلی در اجرا تهدید کننده طرح نشود.

وی اظهار داشت: با توجه به حرکت بانک مرکزی در مسیر تولید رمز ارز ملی تمرکز لازم بر ایجاد و تامین زیرساخت های گسترده چون ترغیب مردم به برخورداری از کیف پول و نحوه کارایی از رمز ارز ملی باید مورد توجه قرار گیرد و از آنجایی که بحث استفاده از رمز ارز در دنیا مطرح شده است بنابراین حتی یک روز نباید در استفاده از فن آوری های نوین تاخیر شود.

بنا به این گزارش، طبق اظهارات رئیس کل بانک مرکزی قرار است از سال آینده رمز ارز ریال ملی در کشور مورد استفاده قرار گیرد، این اقدام هر چند به اعتقاد کارشناسان رویکردی درست در راستای پیشرفت همتراز با دنیا در عرصه استفاده از فن آوری های نوین پیشرفته است، اما باید زیر ساخت های آن به خوبی تامین شود و مردم نیز در این زمینه آگاهی و آموزش لازم را بینند.

کد خبر: ۱۳۴٬۳۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha