به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با دستور کار بررسی عملکرد وزارت بهداشت در حوزه مسئولیت اجتماعی برگزار شد.
داود پیرانی مشاور مدیرکل خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه مسئولیت اجتماعی (CSR) بیان کرد: در وزارت بهداشت مفهوم مسئولیتپذیری اجتماعی نظام سلامت (CSRH) را تعریف کردهایم و چشمانداز ما در افق پنجساله مشارکت حداکثری و پیشرفت ۲ تا ۵ درصد در هر سال در این حوزه است.
او با بیان اینکه از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده برای مقابله با کرونا حدود ۹۰۰ میلیارد تومان مربوط به کمکهای CSR بوده است، ادامه داد: برای اولین بار بحث سرمایهگذاری اجتماعی حوزه سلامت در وزارت بهداشت دنبال میشود و در زمینه تأسیس بیمارستان و مراکز سلامت مشوقهایی تعریف کردهایم.
پیرانی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا یک سال آینده سه سند سرمایهگذاری اجتماعی در حوزه سلامت، جلب مشارکت شرکتها و بنگاههای اقتصادی در حوادث و بلایا و همینطور سند مربوط به مشوقهای لازم برای فعالان اقتصادی جهت مشارکت در حوزه سلامت را تدوین کنیم بیان کرد: برای ساختارمند کردن حوزه مسئولیت اجتماعی در وزارت بهداشت چند اقدام را انجام دادهایم؛ از جمله کمیته تخصصی CSR را با حضور داوطلبانه بنگاههای اقتصادی برجسته، و بیمه و بانکها و ... تشکیل دادیم. همینطور در مدرسه ملی مهارت وزارت بهداشت دوره تخصصی مدیریت CSR را تعریف کرده و افزون بر اینها موضوع مستندسازی حوزه CSR را در دستور کار خود قرار دادیم.
او با اشاره به تشکیل کمیته مسئولیتپذیری اجتماعی در وزارت بهداشت گفت: تصویب سیاستها، تعیین راهبردها و تعیین نقشه راه و برنامهریزی کلان برای حوزه مسئولیتپذیری اجتماعی شرکتی، عقد تفاهمنامه با دستگاهها و سازمانهای کشور، تدوین دستورالعملها و شیوهنامههای مورد نیاز، دریافت گزارش عملکرد اقدامات انجامشده در دانشگاههای علوم پزشکی از وظایف این کمیته است.
پیرانی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی مشارکت اجتماعی سلامت در ماه آینده در وزارت بهداشت بیان کرد: برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران، استفاده از ظرفیت فضای مجازی در حوزه مسئولیت اجتماعی، تدوین بسته مشوق برای شرکتها و بنگاههای اقتصادی و همچنین مستندسازی فعالیتها و فرهنگسازی این موضوع در نظام سلامت از جمله برنامههای در حال اجرای وزارت بهداشت در حوزه CSR است.
در ادامه نشست محمود اولیایی رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با بیان اینکه متأسفانه مفهوم مسئولیت اجتماعی در کشور ما بیشتر با فعالیتهای خیرخواهانه و بشردوستانه عجین شده است گفت: لازم است تا این فرهنگ را ترویج دهیم که مسئولیت اجتماعی طیف وسیعی از اقدامات و حوزهها را شامل میشود. از جمله اینکه یک بنگاه اقتصادی در انتخاب تکنولوژی مورد نیاز خود مصمم به رعایت استانداردهای سلامت و محیط زیست باشد و از بهکارگیری تکنولوژیهایی که سرطانزا بوده یا آلاینده محیط زیست هستند پرهیز کند. طبیعی است که بهکارگیری تکنولوژیهای سرطانزا در نهایت بار مضاعفی برای وزارت بهداشت ایجاد خواهد کرد. بنابراین لازم است این وزارتخانه به این مفهوم نگاه گستردهتری داشته باشد.
مسعود بنابیان عضو کمیسیون هم با بیان اینکه متأسفانه بیشترین بداخلاقیها و انحراف از اخلاق حرفهای در جامعه پزشکی اتفاق میافتد گفت: یکی از اصلیترین حوزههایی که لازم است وزارت بهداشت در امر مسئولیتپذیری اجتماعی بر آن متمرکز شود جامعه پزشکی است. در حال حاضر دیگر چیزی به نام بیمارستان نداریم و همه تبدیل به بنگاه اقتصادی شدهاند. همچنین بیشترین فرار مالیاتی در جامعه پزشکی اتفاق میافتد و اغلب پزشکان دیگر بدون دریافت زیرمیزی عمل جراحی انجام نمیدهند. بنابراین لازم است اقدامات وزارت بهداشت در حوزه مسئولیت اجتماعی قبل از همه بر جامعه پزشکی متمرکز شود.
علیرضا ملک پور از دیگر اعضای این کمیسیون هم با تأکید بر اینکه در گزارش ارائهشده از عملکرد وزارت بهداشت در زمینه مسئولیت اجتماعی ردی از تأمین اجتماعی وجود نداشت بیان کرد: سازمان عریض و طویل تأمین اجتماعی منابع عظیمی در دست دارد و اتفاقاً کارکرد آن کاملاً منطبق با حوزه مسئولیت اجتماعی تعریف شده است. اما چرا تعاملی میان وزارت بهداشت و وزارت کار برقرار نیست؟ چرا تأمین اجتماعی روشن نمیکند که چه مقدار سهم واقعی در حمایت و پرداخت هزینههای درمان و بهداشت دارد و با این منابع و ثروت خود چه میکند؟ به نظر میرسد لازم است وزارت بهداشت قبل از تمرکز بر بنگاههای اقتصادی دیگر در امر مسئولیت اجتماعی بر سازمان تأمین اجتماعی و عملکرد آن متمرکز شود.
در ادامه این نشست عبادی رئیس کمیته حاکمیت شرکتی کمیسیون هم با بیان اینکه در مقوله حاکمیت شرکتی از مسئولیت اجتماعی خیلی عقبتر هستیم گفت: در حاکمیت شرکتی میخواهیم شفافیت و حاکمیت قانون را در بنگاهها دنبال کنیم. این امر نیاز به اقدامات ترویجی و آموزش و توسعه این مفهوم در جامعه دارد. لذا در این کمیته برگزاری دورههای آموزشی از جمله آموزش به اصحاب رسانه برای یک سال آینده برنامهریزیشده است.
اولیایی رئیس کمیسیون در پایان گفت: ترویج حاکمیت شرکتی چند اتفاق خوب را رقم خواهد زد. از جمله اینکه نظام مدیریت و رهبری بنگاهها علمی شده و بهرهوری ارتقا خواهد یافت. از طرف دیگر عملکرد اعضای هیات مدیره را شفاف کرده و چارچوبهایی برای عملکرد و ارزیابی کارکنان بنگاه تعریف خواهد کرد. مجموع این اقدامات به تقویت حوزه مسئولیت اجتماعی (CSR) نیز منجر خواهد شد.
۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۶
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران مطرح کرد
مفهوم مسئولیت اجتماعی فراتر از کمکهای خیرانه است
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران گفت: مسئولیت اجتماعی فراتر از کمکهای خیرانه است و طیفی از اقدامات، همچون انتخاب تکنولوژی موردنیاز بنگاههای اقتصادی منطبق با سلامت و محیط زیست میتواند باشد.
کد خبر: ۱۳۱٬۳۳۸
نظر شما