به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، علی اصغر زاده اظهار داشت: در محدودههایی که فاز شناسایی و پیجویی به اتمام رسیده، حدود ۷۵۹ محدوده امیدبخش جدید کشف شد.
وی افزود: برای حدود ۲۸۰ محدوده با استانهای مختلف مکاتبه و تقاضا کردیم ایمیدرو عملیات اجرایی را در فاز عمومی و تفضیلی انجام دهد. محدوده های دیگر را نیز در اختیاز سازمان استانها قرار دادیم تا از طریق فرآیندهای قانونی مزایده، به بخشهای خصوصی واگذار کنند.
تبدیل ۷۳ محدوده به پروانه اکتشاف
مدیر اکتشاف ایمیدرو در گفت و گو با معدن نیوز خاطرنشان کرد: برای ورود به فازهای اکتشاف عمومی و تفضیلی محدوده های در اختیار ایمیدرو (۲۸۰ محدود)، پیگیر پروانه اکتشاف هستیم که از این تعداد، ۷۳ محدوده به پروانه اکتشاف تبدیل شده و در حال انجام فعالیتهای مربوطه بر روی این محدودهها هستیم. وی افزود: مواد معدنی این محدوده ها بیشتر شامل سرب و روی، طلا، مس، آهن، زغالسنگ، شورابه، کرومیت و آنتیموان است.
ارسال نامه آزادسازی پهنه ها
اصغرزاده با بیان اینکه ایمیدرو از سال ۹۲ براساس نیاز صنایع معدنی به مواد معدنی و بحران موجود در این زمینه، تصمیم گرفت حجم فعالیتهای اکتشافی را در کشور افزایش دهد، گفت: با هماهنگیهای انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت، مساحت پهنههای در اختیار ایمیدرو تا سال ۹۸ به بیش از ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع رسید.
وی ادامه داد: در سال ۹۷، مراحل شناسایی و پیجویی حدود ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع از ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع به پایان رسید.
مدیر اکتشاف ایمیدرو با اشاره به اینکه در سال ۹۸ پهنههایی به ما واگذار و قرار شد تا پایان همان سال کار شناسایی و پیجویی آن به پایان برسد، گفت: خوشبختانه، در ۲۵ اسفند ۹۸، نامه آزادسازی پهنهها را به همراه گزارش های فاز شناسایی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کردیم.
وی ادامه داد: این میزان، غیر از حدود ۶۰ هزار کیلومتر مربع پهنههای در اختیار شرکت تهیه و تولید مواد معدنی است که از قبل شروع کرده و تا پایان نیمه نخست سال ۹۹ برای اتمام کار فرصت دارد.
اکتشاف ۶۵ درصد از مساحت مفید کشور
اصغرزاده با اشاره به اینکه ایمیدرو در بخش اکتشاف ۳ محور را در دستور کار قرار داده است، بیان کرد: محور بلندمدت کار شامل کار بر روی این پهنهها است که تلاش داریم مناطق امیدبخش جدید را شناسایی کنیم.
وی افزود: خوشبختانه از یک میلیون کیلومتر مربع مساحت اصلی کل کشور برای اکتشاف مواد معدنی فلزی، توانستیم ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع را به اتمام برسانیم که حدود ۶۵ درصد از مساحت مفید کشور است. وی ادامه داد: محور بعدی، میانمدت است که کارهای اکتشافی را بر روی پروانههای اکتشافی متمرکز کردیم و انشاءا... طی چند سال آینده، آنها را به گواهی کشف تبدیل و به پروانه بهرهبرداری می رسانیم.
۱۲ گواهی کشف جدید
مدیر اکتشاف ایمیدرو با بیان اینکه در حال حاضر، حدود ٧٣ پروانه اکتشافی گرفته شده و تعدادی پروانه نیز از قبل بوده که در حال کار بر روی آن ها هستیم، تصریح کرد: در سال ۹۸ نیز به ۱۲ گواهی کشف جدید رسیدیم و انشاءا... با اقداماتی که در حال انجام است سایر پروانهها نیز به گواهی کشف تبدیل شود.
نظر شما