۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
تصمیم سازی های صنعت حمل و نقل نیازمند تشکلهای صنفی| پهلوگیری کشتی های ایرانی در بنادر هند و چین
معاون وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد

تصمیم سازی های صنعت حمل و نقل نیازمند تشکلهای صنفی| پهلوگیری کشتی های ایرانی در بنادر هند و چین

آدم نژاد، معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی گفت: وجود تشکل های صنفی قدرتمند در صنعت حمل ونقل برای هرگونه تصمیم سازیها ضروری است.

بازار، گروه راه و مسکن: «شهرام آدم نژاد» در مراسم شصت و هشتمین سالگرد تاسیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران افزود: حمایت از تشکل های صنفی زمینه ساز قدرتمند شدن آنها است، زیرا با وجود تشکل های صنفی قوی هرگونه تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها بیش از پیش تسهیل می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تبریک شصت و هشتمین سالگرد تاسیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران به تمام فعالان عرضه حمل و نقل دریایی و بندری کشور اظهار داشت: هدف امریکا از تحریم ها ظالمانه لطمه زدن به مردم بود، زیرا آنها به دنبال مختل کردن جریان جابجایی کالای مردم از طریق دریا و بندر بودند.

شیوع بیماری کرونا نیز به صنعت حمل ونقل لطمه بزرگی زد، اما انجمن کشتیرانی از پا ننشست و همواره تلاش کرد که جریان جابجایی کالا به  کشورمان از طریق دریا به صورت مستمر ادامه یابد

آدم نژاد تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا نیز به صنعت حمل ونقل لطمه بزرگی زد، اما انجمن کشتیرانی از پا ننشست و همواره تلاش کرد که جریان جابجایی کالا به کشورمان از طریق دریا به صورت مستمر ادامه یابد.

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم از هرگونه همکاری با تشکل های صنفی حمایت می کند، زیرا فعالیت های مطلوب دریایی و بندری توسط فعالان عرضه دریا، ما را رو سفید کرده است.

پهلوگیری کشتی های ایرانی در بنادر هند و چین مانعی ندارد 
«مسعود پل مه» دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در این مراسم با اشاره به آخرین وضعیت پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در هند اظهارداشت: در حال حاضر پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در بندر موندرای هند مانعی ندارد و در این زمینه مشکلی نداریم.

پل مه در خصوص بنادر چین نیز گفت: برای بنادر چین تناژ مهم است و تناژ بالا ارجحیت بالاتری دارد، اما در حال حاضر چین سه بندر به  کشتی‌های ایرانی اختصاص داده است که امکان پهلوگیری، بارگیری و تخلیه در این بنادر برای کشتی‌های ایرانی فراهم است.

دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران دبیر انجمن کشتیرانی اظهارداشت: هم اکنون ٨٠ درصد تعاملات تجاری در دنیا بر پایه دلار است و این درصد در تجارت دریایی به ١٠٠ درصد می‌رسد و در تمام دنیا این هزینه براساس دلار محاسبه می‌شود و دموراژ طبق قوانین و مقررات باید بر پایه دلار محاسبه شود، اما وصول آن در ایران ریالی است.

پل از افزایش سه برابری هزینه حمل در مسیر ایران و چین در طول سه ماه گذشته خبرداد و گفت: این افزایش قیمت تنها شامل مسیر ایران و کشتی‌های ایرانی نیست و تمام دنیا با این میزان افزایش قیمت مواجه هستند.

دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران بیان کرد: در حال حاضر کشتی‌های کانتینربر در دنیا با کاهش تقاضا مواجه شده اند و در دوران کرونا به دلیل کاهش سفارشات، شرکت‌های کشتیرانی به دلیل اینکه متوجه خسارت بالایی نشوند، سفارشات را لغو کردند تا هزینه بیشتری را متحمل نشوند.

وی افزود: پس از اتمام دوره کرونا رویه اقتصادی در بازارها تغییر کرد و با افزایش تقاضا مواجه شدیم در حالی تعداد کشتی‌های کانتینربر بالا نبود بنابراین یک رقابت منفی شکل گرفت و به همین دلیل در طول سه ماه قیمت حمل کالا در مسیر ایران و چین تا سه برابر و در مسیرهای اروپایی در ٩ ماه گذشته تا ٢٠ برابر افزایش یافت.

هم اکنون ۵۴ درصد ظرفیت های بندری ما در بنادر شمالی و جنوبی بدون استفاده مانده است
«علیرضا چشم جهان» عضوهیات مدیره شرکت خدمات بندری و دریایی کاوه در این مراسم گفت: متاسفانه هم اکنون ۵۴ درصد ظرفیت های بندری ما در بنادر شمالی و جنوبی بدون استفاده مانده است که باید برای بهره مندی بیشتراز این بنادر در این زمینه با برنامه ریزی و تفکر بازاری، بازار سازی کنیم.

هم اکنون ظرفیت بنادر کشور به ۲۶۰ میلیون تن در سال رسیده و قرار است ۲۵ میلیون تن نیز بر این ظرفیت اضافه شود که مجموع آن ۲۸۵ میلیون تن خواهد بود ایندر حالی که ۲۰ درصد ظرفیت بنادر در جنوب و ۵۸ درصد از ظرفیت بنادر در شمال کشور استفاده نمی شود

وی گفت: هم اکنون ظرفیت بنادر کشور به ۲۶۰ میلیون تن در سال رسیده و قرار است ۲۵ میلیون تن نیز بر این ظرفیت اضافه شود که مجموع آن ۲۸۵ میلیون تن خواهد بود ایندر حالی که ۲۰ درصد ظرفیت بنادر در جنوب و ۵۸ درصد از ظرفیت بنادر در شمال کشور استفاده نمی شود.

چشم جهان با بیان اینکه در حال حاضر بنادر کشور ۱۵۰ پست اسکله به طول ۲۵ هزار و ۵۰۰ متر دارند، تاکید کرد: ما نباید ظرفیت بنادر خود را افزایش دهیم بلکه با تفکر بازاری به دنبال استفاده کامل از ظرفیت بنادر باشیم و سهم خود را در این زمینه افزایش دهیم.

تا وقتی که ساختار بنادر ما دولتی است خدمات بندری ما بازارسازی نخواهد کرد
عضو هیات مدیره شرکت خدمات بندری و دریایی کاوه از دولتی بودن ساختاهای بندری انتقاد کرد و گفت: تا وقتی که ساختار بنادر ما دولتی است خدمات بندری ما بازارسازی نخواهد کرد و تحریم ها نیز بهانه ای برای بازار سازی بیشتر در این حوزه است.

وی برای توسعه ترانزیت کالا در مسیر کریدور شمال – جنوب خواستار اتصال شبکه ریلی کشور از بنادر جنوبی به بنادر شمالی شد و گفت: این اقدام باعث خواهد شد که سهم ایران در حوزه ترانزیت کالا در منطقه افزایش خواهد یافت.

در حوزه بندری هزینه های زیادی به شرکت های بندری و دریایی تحمیل می شود 
نایب رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در این مراسم اظهارداشت: در حوزه بندری هزینه های زیادی به شرکت های بندری و دریایی تحمیل می شود که باید این هزینه ها به حداقل کاهش یابد.

«محمد نیک پی» افزود: بسیاری از هزینه های تحمیلی مربوط به شرکت های دریایی نیست بلکه برخی از تعرفه های سازمان بنادر ناخواسته هزینه های بیشتری را به شرکت های دریایی تحمیل می کند.

نقش شرکت های اپراتوری در عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر بر کسی پوشیده نیست
«فرخ طراح زادگان» مدیرعامل شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در این مراسم گفت: نقش شرکت های اپراتوری در عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر بر کسی پوشیده نیست و باید از هرگونه سرمایه گذاری در این زمینه حمایت شود.

هرگونه سرمایه گذاری در اپراتوری بنادر باید توجیه اقتصادی داشته باشد زیرا که هرچه شرکتهای اپراتوری قدرتمند و بزرگ مقایس باشند می تواند از شرکت های اپراتوری کوچک حمایت بیشتری داشته باشند تا در کنار سازمان بنادر ودریانوردی بتوانند به خوبی در این بخش فعالیت کنند

وی تاکید کرد: هرگونه سرمایه گذاری در اپراتوری بنادر باید توجیه اقتصادی داشته باشد زیرا که هرچه شرکتهای اپراتوری قدرتمند و بزرگ مقایس باشند می تواند از شرکت های اپراتوری کوچک حمایت بیشتری داشته باشند تا در کنار سازمان بنادر ودریانوردی بتوانند به خوبی در این بخش فعالیت کنند.

شایان ذکر است، آیین گرامی داشت شصت و هشتمین سالگرد تاسیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با حضور مدیران سازمان بنادر و تمام دست اندرکاران حوزه دریایی و بندری کشور برگزار شد تا از عملکردها و فعالیتهای صنعت حمل دریایی کشور تقدیر ارزنده ای انجام شود.

کد خبر: ۱۱۵٬۵۶۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha