کروکی تصادف راهگشای تعیین خسارت بیمه خودرو
بازار; گروه بانک و بیمه: تقریبا همهی ما حین رانندگی تصادفات را تجربه کردهایم حال چه تصادفات سنگین و چه سبک! حتی در جریان تصادفات با برخی مشکلات بدنه خودرو از جمله فرو رفتگی ماشین، خسارات مالی و جانی نیز برخوردهایم. در این شرایط به منظور اینکه بتوانیم از شرکتهای بیمه، این خسارات را مطالبه کنیم میبایست کروکی تصادف را با خود به همراه داشته باشیم. کروکی تصادف کمک می کند که حادثهی اتفاق افتاده را با سندیت شرح دهیم.
در تصادفات خسارتی که رانندگان مقصر بودن خود را قبول دارند، میتوانند با توافق یکدیگر بدون دریافت کروکی به شرکت بیمه مراجعه کنند.
برای آشنایی با این مساله مهم در تصادفات پیشنهاد میکنیم ادامهی مطلب را از دست ندهید.
کروکی چیست؟
به گزارشی که مامور راهنمایی و رانندگی از صحنه تصادف تهیه میکند، کروکی گفته میشود. این گزارش، مدرک بسیار کلیدی و مهمیست که برای شناسایی مقصر حادثه، خسارات و در برخی موارد مقدار دیه به کار برده میشود.به خاطر داشته باشید که در صورت نیاز به کروکی برای حادثه تصادف، خودروی مقصر و خودروی آسیب دیده نباید از مکان خود حرکت داده شوند.
انواع کروکی تصادف
برای اینکه بتوانید مشکلات تصادفات را حل و فصل کنید، اطلاع از انواع کروکی تصادف کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد. در ادامه این مطلب شما را با دو نوع کروکی آشنا خواهیم کرد که عبارتند از:
* کروکی سازشی
* کروکی غیر سازشی
کروکی سازشی
اکثر تصادفاتی که رخ میدهد با این نوع کروکی داوری میشود. زمانی که افسر راهنمایی و رانندگی تشخیص دهد میزان خساراتی که وارد شده در حد تعهدات مالی بیمه است، اقدام به ترسیم کروکی سازشی میکند. در واقع، این کروکی گزارشی یک صفحهای است که در آن همهی مشخصات راننده مقصر و زیان دیده به همراه شرح وقوع حادثه درج میشود. از مدارک مهمی که در زمان مراجعه به دفاتر بیمه شخص ثالث برای دریافت خسارت باید به همراه داشته باشید همین کروکی سازشی ست.
کروکی تصادف راهگشای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث ماشین
شرایط ترسیم کروکی سازشی
شرایط متعددی میتواند منجر به رسم کروکی سازشی شود، این شرایط عبارت است از:
· زمانی که تعداد خودروهایی که در یک تصادف دخالت داشتند بیش از یک خودرو باشد.
· زمانی که طرفین در شهرهای مختلفی سکونت داشته یا هردوی آنها در وقوع حادثه نقش داشته باشند.
· زمانی که پلیس راهنمایی و رانندگی ترسیم کروکی را لازم و ضروری بداند.
کروکی غیر سازشی تصادفات
از سایر مدلهای کروکی تصادف میتوان به کروکی غیرسازشی اشاره کرد. این نوع کروکی دارای ۲صفحه پشت و رو است که در صفحه اول گزارشی مفصل و کامل در مورد محل حادثه و نحوه وقوع آن شرح داده میشود. این گزارش شامل وضعیت خودروها،عابران و مشخصات رانندگان خواهد بود. در صفحه بعدی نیز گزارش کاملی از مشخصات افسر راهنمایی و رانندگی و شرح وقوع حادثه درج خواهد شد تا با سندیت کامل مناقشات حل و فصل شوند!
از این نوع کروکی در موارد زیر استفاده میشود:
* زمانی که میزان خسارات وارده در تعهدات رسمی بیمه نباشد
* زمانی که حین تصادف صدمات جانی به راننده یا سرنشینان وارد شده باشد
* طرفین تصادف بنا به دلیلی از جمله افت قیمت خودرو تقاضای پیگیری از مراجع قضایی داشته باشد.
* زمانی که یکی از طرفین اعتراض به رای افسر داشته باشد.
چه زمانی کشیدن کروکی تصادف لازم است؟
شما به عنوان یک راننده مسئول بهتر است بدانید در چه شرایطی رسم کروکی لازمالاجراست.با دانش کافی در این زمینه میتوانید اقدامات لازم را برای جبران خسارات انجام دهید.
* هنگامی که یکی از طرفین تصادف وسیله نقلیه نظامی باشد
* زمانی که یکی از طرفین یا هر دو آنها موتورسیکلت یا وسیله نقلیه سنگین باشد.
* زمانی که یکی از طرفین مدارک شناسایی لازم را نداشته باشد. (نظیرگواهی نامه)
* زمانی که یکی از طرفین در حال دنده عقب تصادف کرده باشد.
* زمانی که تصادف منجر به آسیب جانی یا فوت شده باشد.
* زمانی که تصادفات چند مرحلهای و تصادفات زنجیرهای رخ داده باشد.
* حداقل ۲۰ روز از زمان صدور بیمهنامه طرفین تصادف گذشته باشد.
* طرف مقصر، قصد استفاده از بیمه بدنه را نداشته باشد.
* مبلغ خسارت وارده به خودروی غیرمقصر، کمتر از ۱۶ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ باشد.
* بیمهنامه طرفین تصادف، با سال قبل پیوسته باشد.
* زمانی که تصادف با شی ثابت (نظیر درخت، وسیله نقلیه خاموش و…) رخ داده باشد.
الزام نیاز به کروکی تصادف هنگام برخورد با شی ثابت نظیر درخت
آیا بیمه بدون برگه کروکی، خسارت را پرداخت میکند؟
دریافت خسارت از بیمه شرایط و ضوابط خاص خودش را دارد. در بیشتر مواقع به همراه داشتن کروکی تصادفات برای دریافت خسارت لازم و ضروریست.اما در برخی موارد بدون ارائه کروکی نیز میتوان اقدام به دریافت خسارت کرد.
چنانچه طی تصادف آسیب بدنی رخ نداده باشد و طرفین تصادف با یکدیگر صلح داشته باشند، توانایی این را دارند که بدون ارائه برگه کروکی تا سقف حدود ۱۶ تومان خسارت، از بیمه شخص ثالث دریافت کنند؛ لازم است بدانید که این رقم در شرکتهای بیمه مختلف متفاوت است. مطالعه راهنمای کامل بیمه شخص ثالث را به رانندگان خودرو و موتور پیشنهاد میکنیم.
آیا میتوان به کروکی اعتراض کرد ؟
قطع به یقین بله! بنابر هردلیلی اگر به نتیجهی نهایی کروکی شک یا اعتراض دارید، میتوانید با به همراه داشتن کروکی و سایر اطلاعات مربوطه به دادگاه مراجعه نمایید. بعد از طرح شکایت و بررسی قاضی پرونده از تمامی شواهد،تقاضای بازنگری مجدد کروکی انجام خواهد شد. به عبارتی:
با به همراه داشتن تمامی اطلاعات مرتبط با تصادف، علیالخصوص برگه کروکی، به دادگاه مراجعه کرده و طرح شکایت کنید
پس از شکایت شما مراجع مسئول، وظیفه دارند پرونده را به اجرا در آورده و مراحل اجرایی لازم را به جریان بیندازند
بیمه شخص ثالث، بیمه اجباری در رانندگی و تصادفات
همانطور که خودتان نیز میدانید، خرید بیمه شخص ثالث برای هر دارندهی وسیله نقلیهای اجباریست و ضرورت آن در تصادفات زمانی که خسارات زیادی را متحمل میشوید به چشم میخورد.
خرید آنلاین بیمه شخص ثالث
برای داشتن رانندگی ایمن و خیال راحتتر بهتر است بیمه شخص ثالث را تهیه نمایید. به این منظور کافیست در سایت بیمه دات کام نسبت به پرکردن فرم اطلاعات نظیر مشخصات خودرو، تاریخ انقضای بیمه قبلی و … اقدام نموده و مراحل خرید آنلاین بیمه شخص ثالث را تحقق بخشید. پس از پرداخت اینترنتی مبلغ حق بیمه خودرو، بیمهنامه به صورت رایگان به مقصد انتخابی شما ارسال خواهد شد.
برگرفته از سایت مجله بیمه دات کام https://bimeh.com/mag
نظر شما