به گزارش بازار، حمید میرمعینی با بیان اینکه ابهام در همه بازارهای دنیا وجود دارد، گفت: پیچیدگی های حاکم بر بازار ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر است و از طرفی حل این ابهامات زمان بر شده است.
وی ادامه داد: داستانِ ابهامات بورسی در کشورمان چندین سال وجود دارد و همچنان حل نشده باقی مانده است تا جایی که احساس می شود این معضلات، بازار را به گروگان گرفته است.
میرمعینی خاطرنشان کرد: بازار باید این معضلات را به صورت ریسک سیستماتیک بنگرد؛ چنانچه چندین سال است که با این ریسک هم زیستی می کنیم که گاه باعث بهبود بازار نیز شده است.
وی به انجام توافقاتی نظیر برجام اشاره کرد که تاثیر مستقیم بر بورس می گذارد و خاطرنشان ساخت که این پاشنه آشیل همچنان حل نشده باقی می ماند. این وضعیت تا شش ماه آینده ادامه خواهد داشت.
مردم با یک مشاور مجرب وارد بورس شوند
در ادامه فردین آقابزرگی بورس را تابعی از یکسری متغیرها دانست که قابل کنترل و غیر قابل پیش بینی هستند و افزود: اگر شرایطی را در نظر بگیریم که سرمایه گذاران از تمام ریسک ها مصون باشند، روش سرمایه گذاری و نوعِ انتخابِ آن ها با روش های مستقیمِ بورسی تفاوت خواهد کرد.
وی افزود: نخستین شرط پذیرشِ ریسک هاست و یکی از این ها، تلاطم های بازار سرمایه است.
آقابزرگی به نقش حوادث ناگهانی در بورس اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه همانطور که بازدهی بالاتری نسبت به سپرده گذاری در بانک دارد، ریسک های خاص خود را هم دارد و ورود به بورس، به میزان ریسک پذیریِ افراد بستگی دارد.
به گفته این متخصص بازار سرمایه برخی افراد صرفا انتظار دارند به یک بازدهی مناسب با حداقلِ ریسک دست یابند؛ در حالی که باید در این میان متغیرهایی نظیر بحث های هسته ای را نیز در نظر گرفت چراکه بازار را با تلاطم رو به رو می سازد.
آقابزرگی تصریح کرد: ما از دیگر سو راه های کنترل این ریسک را نیز داریم؛ به گونه ای که شرکت هایی با وابستگی ارزی، بازدهی های متفاوتی دارند و اینگونه نیست که هر کس با درصدِ خاصی از آگاهی به صورت مستقیم وارد بورس شوند.
وی به آن دسته از مشتریانِ بورسی که نگرانی های فراوانی دارند توصیه کرد همراه با یک مشاور یا صاحب نظر وارد بورس شوند و در فازی قدم بگذارند که دغدغه ای برای آن ها نداشته باشد.
نظر شما