آذربخش سبزواری در گفتوگو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: ۱۵۰ تا۱۶۰ واحد صنفی فعال فرش در استان لرستان داریم. در این پنج ماهه ابتدایی سال افزایش قیمتی در حوزه فرش نداشتهایم، سال قبل قیمت فرش به سرعت و به طور لحظهای بالا میرفت به گونهای که نرخ یک فرش سه میلیون تومانی به شش تا هفت میلیون تومان رسیده بود و هر هفته شاهد افزایش قیمت بودیم.
وی افزود: البته افزایش قیمت در سال قبل فقط مربوط به فرش نبود و در همه اجناس این تورم و جهش قیمت مشاهده میشد؛ متأسفانه شرکتهای تولیدکننده در همه اجناس سلیقهای عمل میکنند و در نبود نظارتها خود به خود قیمت ها را افزایش میدهند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت در خرمآباد عنوان کرد: یکی از عوامل مهمی که در افزایش قیمت فرش تاثیر گذار بوده شایعه پراکنی کمبود اجناس است؛ اگر دلار از ۲۲ هزار به ۲۴ هزار تومان برسد فقط ۲ هزار تومان افزایش داشته ولی قیمت کالاها در بازار چهار تا پنج برابر بالا میرود.
سبزواری تصریح کرد: متأسفانه برخی مسئولان وقتی جلساتی برای بررسی مشکلات برگزار میکنند، سعی میکنند وضعیت را نرمال و امن جلوه میدهند در صورتی که اگر واقعیت را بیان کنند شاید بتوان شرایط را مدیریت کرد. این افراد نباید فراموش کنند که ما در قبال مسئولیتی که داریم در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم.
وی بیان کرد: یکی از ضعفهای مردم ما این است که وقتی قیمت جنسی بالا میرود تقاضا برای خرید آن جنس افزایش مییابد؛ مثلاً زمانی که ما شاهد افزایش بسیار زیاد قیمتفرش بودیم تقاضا برای خرید آن هم بیشتر شده بود ولی زمانیکه قیمت، ثابت است تقاضا هم کمتر است.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت در خرمآباد گفت: در واقع معمولا در همه جای دنیا وقتی کالا و جنسی گران میشود تقاضا برای آن کم میشود ولی در کشور ما برعکس است و همین موضوع به احتکار و گرانی دامن میزند.
وی افزود: اشتباهی که دولت قبل انجام داد، گران کردن بنزین بود که به تبع آن، قیمت همه اجناس افزایش پیدا کرد؛ اگر نرخ بنزین افزایش پیدا نمیکرد شاید یک دهم این گرانیها هرگز اتفاق نمیافتد.
نظر شما