به گزارش بازار به نقل از ایبنا، آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی دلیل افتادن مجدد اقتصاد ایران در تله تورم را چنین بیان کرد: ابتدا باید به این نکته اشاره داشت، اظهار نظر کسانی که صحبت از تورم افسارگسخته یا ابرتورم برای سال ۱۴۰۰ میکنند را نه تنها متوجه نمیشوم، بلکه آن را بسیار تعجبآور میدانم زیرا این گروه استدلالی برای نسبتهای خود به سال ۱۴۰۰ بابت گرانیهایی که مطرح میکنند، ندارند و بدون هیچ دلیل محکمی مدام در اینباره فقط ابراز نگرانی میکنند.
وی در ادامه درباره کسری بودجه احتمالی در سال ۱۴۰۰ و پیامدهای آن چنین اظهار داشت: تنها دلیلی که مطرح میشود، همین موضوع (کسری بودجه مزمن) است که باید مورد توجه قرار داد. این مشکل مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه طی سالهای پیش (۹۹، ۹۸ و ۹۷) با آن مواجه بودهایم. نکته جالبی که جای اشاره دارد، این است که هیچ اعتراض یا تحلیلی از سوی مخالفان یا آن دسته که سمت آقای دکتر رئیسی به عنوان تیم اقتصادی معرفی شدهاند، بابت این موضوع ابراز نشده و شرایط فوق را یا مورد تایید قرار دادهاند و یا نسبت به آن بیاعتنایی کردهاند، ولی الان به بیان نگرانی میپردازند.
این کارشناس اقتصادی در این خصوص اضافه کرد: گروهی که از این بابت در نگرانی به سر میبرند، نیاز است تا توضیح دهند چه چیزی نسبت به گذشته بدتر شده است. مواردی مانند فروش نفت، تحریمها و دور زدن آن حتی نرخ ارز که این روزها تکانی هم خورده به شکل سابق است، به نظر میرسد شاید دلیل طرح این نگرانیهای تورمی این است که در آینده با غافلگیریهایی روبرو خواهیم شد، زیرا حتی رشد نقدینگی و پایه پولی هم جهش خاصی پیدا نکرده و مانند گذشته است.
بغزیان در این خصوص گفت: ابراز نگرانی از گرانیها در آینده به گونهای مطرح میشود که انگار قصد تلقین این اتفاق به مردم در آن وجود دارد تا در صورت افزایش قیمتهای احتمالی در ارتباط با کالاهای اساسی مانند مواد لبنی که فشار زیادی با توجه به شرایط حاکم در نتیجه آن به مردم واردخواهد آمد، آمادگی داشته باشند، اما نباید فراموش کرد که در صورت روی دادن این اتفاق دلیل آن باید مبحث جدیدی باشد، زیرا عنوانهای اشاره شده قابل قبول نیست.
وی در ادامه تاکید کرد: با تمام اینها نباید فراموش کرد که مبارزه با تورم مبحث مهمی به حساب میآید و به قول معروف نباید دست بر روی دست بگذارد و در انتظار ورودش به سر برد. حل مشکل تورم راههای مختلفی دارد که مسئولان باید آنها را پیش از فرارسیدن مورد توجه قرار دهند، شایسته نیست که پس از روی دادن این اتفاق به فکر چاره افتاد. امروز که همه این موضوع را مورد پیشبینی قرار میدهند، قطعا میتوان راهکاری برای آن یافت.
نظر شما