۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۱
از مداخله درهمی در امارات تا سرکشی به بازار سلیمانیه
رویکرد جدید بانک مرکزی برای مداخله موثر در بازار

از مداخله درهمی در امارات تا سرکشی به بازار سلیمانیه

گسترش قابل توجه مراودات تجاری با همسایگان این امکان را برای بانک مرکزی ایران به وجود آورده تا با رویکردی جدید از سرمایه ها و داشته های فرامرزی خود برای کنترل بهتر بازار ارز بهره ببرد.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: از هفته های گذشته شاهد رویکرد جدیدی از بانک مرکزی ایران به عنوان مهم ترین بازارساز ارزی کشور در مسیر ایجاد ثیات ارزی هستیم. درحالی که با داغ شدن تنور جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی دلار به کانال 70 هزار تومانی نیز سرک کشید بانک مرکزی پس از فروکش کردن شعله های جنگ اقدام به مداخله درهمی در بازار امارات کرد. این اقدام موجب شد که شتاب نزولی دلار شدت گرفته و به کانال 50 هزار تایی نیز بازگردد.

پس از این تدبیر موثر بازارساز برخی اتفاقات داخلی به ویژه اعتصاب در صنف طلافروشی در اعتراض به موضوعاتی که از سوی وزات اقتصاد درباره شفافیت و مالیات صورت گرفت دلار دوباره به کانال 60 هزارتایی بازگشت و در هفته گذشته در محدوده 61 تا 62 هزار تومانی نوسان کرد.

در روز پنجشنبه اخباری از سوی برخی رسانه ها منتشر شد که حکایت از تصمیم بانک مرکزی برای مداخله در بازار دلار سلیمانیه می کرد. این تصمیم ظاهرا در پی سفر نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان به تهران و موافقت وی برای همکاری با بانک مرکزی ایران گرفته شده است. طبق این اخبار، بانک مرکزی ایران در هفته جاری از مسیر عرضه دلار در بازار سلیمانیه به دنبال کاهش بیشتر نرخ ارز در ایران و تثبیت آن در کانال 50 هزار تایی است.

هرچند برخی تحلیل گران معتقدند دلار در همین محدوده آرام خواهد گرفت و نوسان زیادی نخواهد داشت اما برخی از تحلیل گران نیز کف 55 هزار تومانی را برای دلار شناسایی کرده و معتقدند دلار تا این محدوده نزول خواهد کرد. از آنجایی که فاصله گرفتن دلار آزاد با دلار نیمایی فشار شرکت های دلاری به دولت برای افزایش نرخ نیمایی را افزایش داده و از سوی دیگر بستر مناسبی را برای ایجاد مناسبات فسادخیر شکل داده است به نظر می رسد کاهش بیشتر نرخ دلار می تواند دامنه این تبعات را کاهش دهد و همچنین میزان تورم انتظاری در جامعه را کاهش دهد. به ویژه این که انتظارات تورمی شکل گرفته در ماه های پایانی سال گذشته موج تازه ای از افزایش قیمت ها را در آغاز سال جدید شکل داده و همچنان می تواند امواج تازه ای از افزایش قیمت ها را به دنبال داشته باشد.

گفتنی است از آنجایی که مراوادات تجاری ایران با کشورهای همسایه در دو سال گذشته گسترش قابل توجهی یافته است این امکان برای بانک مرکزی ایران به وجود آمده تا از سرمایه ها و داشته های فرامرزی خود برای کنترل بهتر بازار ارز در ایران بهره ببرد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم در هفته جاری نرخ دلار در چه جایگاهی آرام خواهد گرفت.

کد خبر: ۲۸۶٬۶۵۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha