به گزارش بازار به نقل از اتاق تهران، کمبود آب و بروز خشکسالی در ایران که از مدتها پیش کارشناسان و فعالان محیطزیست نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند، رفتهرفته رد پای تنش در تولید و اقتصاد کشور را نشان میدهد. آنطور که دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران میگوید، تولید و برداشت گوجهفرنگی در کشور نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری دارد به طوری که برآوردها حاکی از آن است که امسال محصول کمتری به کارخانههای تولید ربگوجه کشور وارد شود.
سید محمد میررضوی، از افزایش دو برابر قیمت گوجهفرنگی فله نسبت به سال گذشته خبر داد و به گفته وی، در حال حاضر هر کیلوگرم گوجهفرنگی به قیمت ۱۸۰۰ تومان به کارخانههای تولید ربگوجه تحویل داده میشود در حالی که این نرخ برای سال گذشته حداکثر ۶۰۰ تومان برای هر کیلوگرم بود.
وی همچنین تصمیمات برخی دستگاههای دولتی به ویژه ستاد تنظیم بازار را در بروز تردید در کشاورزان گوجهکار کشور برای کشت این محصول و در نتیجه کاهش تولید و برداشت برای سال جاری، موثر دانست و گفت: طی سال گذشته، ستاد تنظیم بازار به دفعات بخشنامههایی را برای ممنوعیت صادرات ربگوجه صادر کرد به طوری که، در یک ماه از سال صادرات این فرآورده غذایی ممنوع و ماه بعد، آزاد بود. این روند عجیب و مخل در کسبوکار باعث شد که از صادرکنندگان ربگوجه کشور و حتی خریداران خارجی این محصول، توانایی تصمیمگیری و برنامهریزی سلب شود و از سوی دیگر، تردید بزرگی نیز در کشاورزان برای کشت و تولید محصول گوجهفرنگی ایجاد شد و به این ترتیب، تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول، از محل تصمیمات غیرکارشناسی و خلقالساعه دولت آسیب فراوانی متحمل شدند.
میر رضوی با اشاره به اینکه قیمت ربگوجه ۸۰۰ گرمی طی دستکم دو سال اخیر، به طور میانگین ۲۰ تا ۲۳ هزار تومان بود، افزود: در حال حاضر، این محصول در بازار به قیمت ۲۵ هزار تومان عرضه میشود و اگر روند نابسامان تحویل گوجهفرنگی به واحدهای تولیدی ادامه پیدا کند، قیمت هر قوطی ربگوجه ۸۰۰ گرمی تا ۳۰ هزار تومان نیز افزایش خواهد یافت.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران سپس از پیشنهاد و درخواست این تشکل از دولت، خبر داد و گفت: از صادرات گوجهفرنگی خام باید در مقطع کنونی جلوگیری شود تا با عرضه به موقع و انبوه محصول به واحدهای تولیدی، صادرات ربگوجه رونق گرفته که هم به نفع کشاورزان و هم صنایع این بخش است.
نظر شما