بازار؛ گروه اصناف و بازرگانی: «سید احمد مقدسی» در گفتگو با خبرنگار بازار، افزود: افزایش قیمت شیرخام به ۶۴۰۰ تومان اجتناب ناپذیر است، زیرا اگر این افزایش قیمت اعمال نشود دامداران بسیار متضرر خواهند شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور در پاسخ به سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه، چرا تاکنون قیمت شیرخام جدید ۶۴۰۰ تومانی برای اجرا ابلاغ نشده است، گفت: امیدواریم در دو و یا سه روز آینده قیمت جدید شیرخام ابلاغ شود.
قیمت شیرخام جدید ۶۴۰۰ تومانی ظرف دو یا سه روز آینده ابلاغ می شود
وی در خصوص افزایش قیمت شیرخام اظهارداشت: قیمت شیرخام ۶۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم با چربی ۳.۲ درصد تعیین شده و این قیمت منطقی است و سازمان حمایت نیز به آن رسیده است.
مقدسی بیان کرد: برای تعیین قیمت شیرخام با ۳.۲ درصد چربی به دستور ستاد تنظیم بازار کارگروهی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد و این کارگروه پس از بررسی های کارشناسی قیمت ۶۴۰۰ ومان را برای هر کیلوگرم شیرخام تعیین کرد.
روزانه به طور متوسط ۳۰ هزار تن شیر در کشور تولید می شود
وی خاطرنشان کرد: روزانه به طور متوسط ۳۰ هزار تن در کشور شیرخام تولید می شود و دامداران زحمتکش تمام شیر مورد نیاز کارخانه های تولید محصولات لبنی کشور را تامین می کنند.
مقدسی به افزایش قیمت خوراک گاو اشاره کرد و گفت: پیش از این قیمت کاه و کلش ۸۰۰ تومان بود، اما هم اکنون به ۴ هزار تومان رسیده است و قیمت یونجه که پیشتر ۲۵۰۰ تومان بود به بیش از ۵ هزار و ۲۸۰ افزایش یافته است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور با بیان اینکه افزایش ۲۴۰ درصدی خوراک دام ادامه فعالیت را برای دامداران بسیار سخت کرده است، گفت: پیش از این قیمت هربسته ذرت علوفه ای ۶۰۰ تومان بود، اما هم اکنون در بازار قیمت آن به بیش از ۱۵۰۰ تومان رسیده است.
دستمزد کارگران حدود ۴۰درصد افزایش یافته است، اما قیمت شیرخام افزایشی نداشته
وی گفت: از اول سال جاری دستمزد کارگران حدود ۴۰درصد افزایش یافته است اما قیمت شیرخام همچنان در ۴۵۰۰ تومان مانده است و این باعث ضرر دامداران شده است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور تاکید کرد: افزایش هزینه های دامداران سبب شده که کشتار گوساله در کشتارگاه ها ۸۴ درصد افزایش یافته است و قیمت گوساله نر زنده در بازار به ۴۸ هزار تومان رسیده و قیمت هرکیلوگرم ماده گاو زنده هم اکنون بین ۳۲ تا ۳۸ هزار تومان است.
در کشور کمبود گوشت گوساله و گوشت قرمز نداریم
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور در پاسخ به سوال خبرنگار بازار افزود: خوشبختانه در کشور کمبود گوشت گوساله و گوشت قرمز نداریم و حتی گوشت گوساله مازاد داریم و باید زمینه صادرات آن فراهم شود.
مقدسی یادآورشد: با توجه به مازاد گوشت گوساله در کشور تلاش کردیم نسبت به صادرات دام زنده اقدام کنیم، ولی دستگاه های اجرایی ذیربط تاکنون با این درخواست ما موافقت نشده است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور در خصوص قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه گفت: قاچاق دام زنده نیز به کشورهای همسایه به حداقل رسیده است.
این در حالی است که روز یکشنبه گذشته عده ای از دامداران استانهای اصفهان، همدان، فارس، خراسان رضوی و کرمان در اعتراض به قیمت پایین شیر خام با شعارهای اعتراض آمیز، شیر دامداری های خود را به کف خیابانها ریختند.
دامداران معترض در اعتراض به افزایش هزینه های خود به خصوص قیمت چند برابری نهاده های دامی و خوراک دام تاکید کردند که به علت افزایش چند برابری قیمت ها، تولید شیرخام دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
پیشتر «سید محمدرضا بنی طبا» سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی به خبرنگار بازار گفت: انتشار خبر نادرست مربوط به افزایش قیمت شیرخام به ۶۴۰۰ تومان التهاب را در بازار شیرخام به وجود آورده است، هرچند که پیشنهاد افزایش قیمت شیر خام توسط نماینده گاوداران به مراجع قانونی ارائه شده است، اما هنوز قیمت مصوب شیر خام ابلاغ نشده است و هرگونه افزایش قیمت شیر خام فعلاً منتفی است.
وی با بیان اینکه آخرین بار قیمت شیر خام تحویل درب کارخانه در آذر ماه سال گذشته افزایش یافته است و قیمت آن هم اکنون به نرخ مصوب ۴۵۰۰ تومان است، گفت: اما کارخانههای تولید مواد لبنی حتی یک روز هم شیر خام را به قیمت مصوب ۴۵۰۰ تومان نخریدند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران اظهارداشت: از زمان مصوب شدن قیمت شیرخام در آذرماه سال ۹۹ تولیدکنندگان شیرخام را تاکنون به قیمت ۵۱۰۰ تا ۵۲۰۰ تومان خریداری کردند و هیچ وقت شیر خام را به قیمت مصوب ۴۵۰۰ تومان به تولید کنندگان تحویل نشده است.
بنی طبا بیان کرد: با توجه به نرخ تورم ۵۰ درصد و افزایش دستمزد کارگران و هزینه های حمل و نقل تولیدکنندگان و دامداران در این مسئله هیچ نقشی ندارند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران اظهارداشت: از آذر ماه سال گذشته که قیمت ۱۰ قلم مواد لبنی که باید با قیمت مصوب به بازار عرضه شود، همچنان با همان قیمتهای گذشته به بازار عرضه می شود و علیرغم افزایش هزینه های تولید هیچ گونه افزایش قیمتی نداشتهاند.
بنی طبا با بیان اینکه فقط ۱۰ قلم محصول لبنی کارخانه های تولید محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری است، گفت: مابقی محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری دولتی نیستند.
وی اظهار داشت: ۷۰ درصد محصولات کارخانه های تولید محصولات لبنی به این ۱۰ قلم که متاسفانه با عدم تعهد سازمان حمایت به نتیجه جلسات کارشناسی با زیان نیز عرضه می شود، اختصاص دارد.
وی گفت: شیر بطری یک لیتری کم چرب، نیم چرب، پرچرب و پرچرب کامل، شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی کم چرب، ماست ۹۰۰ گرمی کم چرب و پرچرب و ماست دبه ای ۲۵۰۰ گرمی کم چرب و پر چرب و پنیر سفید یو اف ۴۰۰ گرمی، مشمول ۱۰ قلم قیمت گذاری دولتی هستند و کارخانه ها نباید از این قیمت ها تخطی کنند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران با بیان اینکه به غیر از این ۱۰ قلم که جزو سبد ضروری خانوارها است، افزود: مابقی محصولات لبنی از جمله خامه، کره، ماست و شیر طعم دار، پنیر گردویی، خامه ای و شکلاتی و ماست ویتامین دار و محصولاتی از این دست، مشمول قیمت گذاری دولتی نیستند بلکه مشمول آیین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل هستند که به طور متوسط حدود ۳۰ درصد حجم خطوط تولید کارخانه های تولید محصولات لبنی به آنها اختصاص دارد.
این مقام مسئول در انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران تصریح کرد: افزایش قیمت محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری(۱۰ قلم) از اول آذرماه سال گذشته به تولید کنندگان ابلاغ شده است و همه تولید کنندگان با وجود اینکه ضرر می دهند، اما باید طبق نرخ های مصوب محصولات لبنی خود را به بازار عرضه کنند.
شایان ذکر است روز گذشته نیز محمدعلی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قیمت افزایش لبنیات به تعزیرات ابلاغ شده است؟ افزود: همین امروز پیگیری کردم و هنوز هیچ مصوبهای برای افزایش قیمت شیر خام نداریم و چون برخی مسئولان اعلام کردند قیمت نهادهها افزایش پیدا نمیکند، پس افزایش قیمت شیرخام هم غیر قانونی است و اگر ستاد تنظیم بازار، مصوبهای داشت به ما ابلاغ میشود.
نظر شما