به گزارش بازار، حسین راغفر کارشناس مسائل اقتصادی گفت: کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز موجب افزایش هزینه های تولید و پایین آمدن صرفه اقتصادی فعالیت های تولیدی شده و سرمایه گذاران را به سمت فعالیت های غیر مولد و واسطه گری سوق داده است بنابراین برای تقویت تولید ملی در کشور باید پول ملی تقویت و قیمت ارز کاهش یابد.
وی افزود: در حال حاضر فشار افزایش هزینه ها موجب افزایش تورم و اختلال در تولید و اقتصاد کشور شده است و برای مهار تورم باید هزینه های تولید کاهش یابد و سرمایه های کشور به سمت فعالیت های مولد و تولید سوق داده شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی نقص و ضعف در ساختار اقتصادی کشور را از دیگر عوامل رشد بی رویه نقدینگی و تورم در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: ساختار فعلی دولت و اقتصاد کشور به گونه ای است که تولید و تولیدکنندگان آنگونه که باید مورد حمایت و پشتیبانی قرار نمی گیرند و در نتیجه سرمایه ها از تولید خارج شده و به سوی فعالیت های غیر مولد مانند دلالی و واسطه گری و منفعت طلبی سوداگران اقتصادی هدایت شده است و بیکاری و تورم شدید از جمله تبعات این وضعیت است.
وی به ضعف و ناتوانی شدید نظام بانکی و مالیاتی کشور اشاره کرد و گفت: نظام مالیاتی و بانکی در کشور بسیار ناتوان و ناکارآمد است و قادر نیست سرمایه های لازم را برای رونق تولید ملی فراهم کند و در عوض بانک ها برای جبران نرخ بالای سود بانکی در فعالیت های غیر مولد سرمایه گذاری می کنند و با واسطه گری موجب افزایش تورم و اختلال در نظام اقتصادی کشور شده اند.
وی افزود: جهش های ارزی متعدد در دهه های اخیر موجب کاهش سرمایه گذاری های خارجی شده است و دولت آینده باید با کاهش نرخ ارز و تقویت پول ملی زمینه را برای رونق تولید ملی فراهم کند و آنرا در اولویت دستور کار خود قرار دهد.
حسین راغفر بر ضرورت کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی تاکید کرد و گفت: دولت آینده باید با کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، تقویت نظام مالیاتی و اصلاح نظام بانکی زمینه تقویت پول ملی را برای رونق تولید ملی فراهم کند و بدین ترتیب سرمایه ها به سمت تولید جذب و نقدینگی به سمت فعالیت های مولد هدایت می شود.
وی همچنین مبارزه جدی و مستمر با رانت خواری و فساد اداری را برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور و حرکت به سمت رونق و توسعه اقتصادی، بسیار ضروری و مهم دانست.
نظر شما