به گزارش بازار به نقل از ایبنا، انجمن مالی اسلامی مصر (EIFA) اعلام کرده است که حجم بانکداری مطابق با شرع در بازار مصر تا پایان مارس ۲۰۲۱ به حدود ۳۷۸ میلیارد پوند رسیده است. این خبر اطمینان میدهد این بخش حدود ۵.۳ درصد از حجم بازار بانکی مصر را تشکیل میدهد و از نرخ رشد ۱۴.۳درصدی نسبت به مارس ۲۰۲۰ برخوردار میباشد.
اخیراً EIFA گزارش سه ماهه خود را در مورد تحولات بانکداری اسلامی در بازار مصر در پایان مارس ۲۰۲۱، در مقایسه با پایان مارس ۲۰۲۰ صادر کرده است. این گزارش با استفاده از گزارشهای بانکها و بانک مرکزی مصر (CBE) که در ماه مارس ۲۰۲۰ منتشر شده است، تهیه شده است.
این انجمن در گزارش خود توضیح داد که بازار مصر شامل ۱۴ بانک از جمله سه بانک کاملاً اسلامی است که از بانک مرکزی مجوز ارائه محصولات بانکی اسلامی را دارند. این سه بانک اسلامی شامل بانک فیصل، البرکه و بانک اسلامی ابوظبی مصر هستند که علاوه بر ۱۱ بانک متعارفی که دارای دو نوع شعبه اسلامی و متعارف هستند، به صورت متمرکز و منسجم در زمینه بانکداری اسلامی فعال میباشند.
بانک اسلامی فیصل مصر با حجم ۱۱۹ میلیارد پوند در رتبه اول قرار دارد. این بانک حدود ۳۱.۴ درصد از حجم صنعت بانکداری اسلامی در بازار مصر را به خود اختصاص داده است. بخش بانکداری اسلامی بانک مصر با حجم تجارت ۷۸.۷ میلیارد پوند و برخورداری از سهم ۲۰.۸ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد. بانک اسلامی ابوظبی مصر (ADIB) با حجم ۷۶.۸ میلیارد پوند و برخورداری از سهم ۲۰.۸ درصدی، مقام سوم را به خود اختصاص داده است. بانک البرکه مصر نیز با گردش مالی ۷۶.۵ میلیارد پوند و برخورداری از سهم ۲۰.۲ درصدی از حجم بانکداری اسلامی در رتبه چهارم قرار دارد.
علاوه بر این، گزارش انجمن مالی مصر نشان داد که حجم سپردههای مطابق با قوانین اسلامی در پایان ماه مارس به حدود ۳۱۳.۵ میلیارد پوند رسیده است. این رقم حدود ۷.۲ درصد از کل سپردهها را در کل بانکهای مصر نشان میدهد که با حجم ۳۲.۱ میلیارد پوند و نرخ رشد ۱۱.۴ درصدی نسبت به مارس ۲۰۲۰ روند افزایشی داشته است. از طرف دیگر، حجم بودجه در فرمولهای اسلامی حدود ۲۹۷.۷ میلیارد پوند معادل ۵.۷ درصد کل وامها در بانکهای مصر بود. این نشان دهنده افزایش ۴۹ میلیارد پوندی و نرخ رشد ۲۰ درصدی در مقایسه با مارس ۲۰۲۰ است.
به گفته این انجمن، تعداد شعب اسلامی در بانکهای مصر در حال حاضر ۲۴۳ شعبه است که حدود ۵.۵ درصد از کل شعب بازار بانکی مصر را تشکیل میدهد. آنها خدمات خود را به حدود ۳ میلیون مشتری ارائه میدهند. قابل توجه است که بر اساس گزارش سازمان حسابداری و حسابرسی مؤسسات مالی اسلامی (AAOIFI)، حجم صنعت بانکداری اسلامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ به حدود ۳ تریلیون دلار رسیده است. البته پیشبینی میشود حجم این صنعت در سال ۲۰۲۲ به حدود ۳.۲ تریلیون دلار برسد.
بازار مصر شاهد توسعه بسیاری از محصولات بانکداری اسلامی است که نیازهای مختلف مشتریان را برآورده میسازد. بانکداری اسلامی در این کشور ارائهدهندهی ۴۵ محصول و خدمت بانکی است. البته بازار مصر همچنان برای تأمین نیازهای متنوع افراد و شرکتها نیاز به توسعه و نوآوری بسیاری از محصولات سازگار با شریعت دارد.
افزون بر این، این مسأله نیاز به آموزش و توسعه منابع انسانی قادر به ارائه این محصولات به مشتریان دارد. AAOIF در تلاش است تا صلاحیت حرفهای در زمینه مالی اسلامی را توسط شورای عمومی بانکهای اسلامی و مؤسسات مالی (CIBAFI) و از طریق اعطای گواهینامههای صادر شده توسط AAOIFI ارائه دهد. این تحولات همچنین شامل برنامههای تخصصی در زمینه مهارتافزایی و افزایش دانش کارکنان بانکداری اسلامی است.
نظر شما