۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۴
بورس هفته بعد سبز می‌شود؟| بانک‌ برترین صنعت هفته گذشته بورس
تحلیل هفتگی بورس به بیان کارشناس؛

بورس هفته بعد سبز می‌شود؟| بانک‌ برترین صنعت هفته گذشته بورس

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه صنعت بانکداری، پربازده‌ترین صنعت هفته گذشته بود درباره سرنوشت این هفته بورس توضیحاتی ارائه کرد.

بازار؛ گروه بورس: تأثیر روانی سران قوا باعث شد که بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته، سبزپوش باشد و این امر چند روزی برد روانی خواهد داشت و روی شاخص اثرگذار خواهد بود و در این میان، برخی از صنایع همانند بانکی‌ها و خودرویی‌ها که جزو لیدرهای بازار محسوب می‌شوند که با چشم‌انداز توافق توانایی جذابیت‌های بیشتر در بازار را دارند، می‌توانند بقیه نمادها را با خود به حرکت در بیاورند.

حال که فضای سیاسی کشور به سمت انتخابات و تغییر دولت حرکت می‌کند، باید این نکته را به یاد آورد که انتخابات آمریکا هم تقریبا فضای بورس را متشنج کرده بود به طوری که بسیاری از سرمایه‌گذاران چشم به انتخابات دوخته بودند و البته، در حال حاضر هم انتخابات کشور مهم‌تر است و باید چشم‌انتظار نتیجه آن و تصمیم‌های جدید دولت برای بورس ماند و همین مسئله بسیاری از معامله‌گران بازار را به نظاره‌گر تبدیل کرده است.

با این حال، این هفته هم معاملات بازار سرمایه چنگی به دل سرمایه‌گذاران بورس نمی‌زد و بسیاری از سهم‌ها در هفته گذشته در واکنش به مذاکرات و افت قیمت دلار، کاهش قیمت داشتند به نحوی که شاخص کل با سقوط ۳۵ هزار و ۵۸۸ واحدی، ۲.۹ درصد و شاخص کل هم‌وزن ۱.۰۳ درصد نسبت به هفته گذشته خود افت کردند.

در این میان، بالا رفتن نرخ فولاد در کشور و جهان و همچنین افزایش میزان صادرات در بخش معدنی این صنعت تأثیر چندانی روی معاملات گروه فلزات اساسی نگذاشت و این شاخص با سقوط ۴۱ هزار و ۴۸۳ واحدی، ۴.۵ درصد از هفته گذشته خود پایین‌تر آمد.

مهدی قلی‌پور، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند معاملات این هفته بورس اظهار کرد: نقدشوندگی بازار در هفته گذشته یکی از بدترین رکوردهای خود را طی یکسال گذشته ثبت کرد به طوری که میانگین ارزش معاملات خرد روزانه طی هفته گذشته یک‌هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان بود که نسبت به ماه قبل (۲۲۸۳میلیارد تومان) ۲۴ درصد افت داشت.

وی در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که میانگین معاملات خرد روزانه بورس در سال ۱۳۹۹، بیش از ۱۳هزار میلیارد تومان بود و می‌توان گفت که نقدشوندگی و ارزش معاملات خرد بازار نسبت به سال گذشته ۸۷ درصد کاهش یافته است که وضعیت بحرانی بازار را نشان می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در پایان هفته گذشته صنعت بانکداری با بازدهی ۳ درصدی تنها صنعت مثبت در بازار بود، مطرح کرد: سایر صنایع ۴۰ گانه بورسی منفی بودند و صنعت پالایشی (فراورده های نفتی) با ۵.۷ درصد بیشترین زیان را به سهامداران خود تحمیل کرد و سپس صنایع کانی‌های فلزی، فلزات اساسی، حمل و نقل و شیمیایی (پتروشیمی) به ترتیب با بازدهی‌های منفی ۴.۷درصد، ۴.۵درصد، ۴.۱۲ درصد و ۴.۱۱ درصد هفته ناامیدکننده‌ای را سپری کردند.

قلی‌پور درباره وضعیت سهم‌های فولادی و معدنی در بازار گفت: به جز چهارشنبه، مابقی روزهای هفته اکثر سهام در این دو صنعت تحت تاثیر افت شدید نرخ ارز صف فروش بودند و چهارشنبه با اعلام تصویب بسته حمایتی بورس در جلسه سران قوا مثبت شدند، اما از نظر قیمت‌های جهانی، مس با فتح قله ۱۰ هزار دلاری در حال حاضر به ۱۰ هزار و ۱۴ دلار در تن رسیده که فوق العاده است و نرخ شمش فولاد (نوع اسلب) حتی به ۹۰۰ دلار در تن رسیده که ارقام تاریخی هستند؛ هر چند در برخی نقاط با توجه به هزینه حمل و نقل و کیفیت ۷۵۰ دلار هم معامله شده که باز هم نرخ خیلی خوبی است.

وی اضافه کرد: قیمت کنسانتره سنگ آهن با عیار مختلف به ۲۰۰ تا ۲۴۰ دلار در تن رسیده و مابقی فلزات مثل آلومینیوم، روی و سرب هم نرخ‌های خوبی دارند و اگر افت دلار را در بازار داخلی شاهد نبودیم، این صنایع به شدت ارزنده بودند و رشد خوبی داشتند، ولی افت دستوری دلار به خاطر مذاکرات هسته‌ای و تمایل دولت برای تحویل کار با دلار زیر ۲۰ هزار تومان (شنیده‌ها ۱۷ هزار تومان) وضعیت صنایع دلاری را مبهم نموده است.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: دو مورد را باید در نظر بگیریم؛ اول اینکه این نرخ‌های جهانی قطعا مستمر نخواهند بود، ولی همچنان برای یک سال آینده سطح بالایی خواهند داشت و دوم، نرخ دلار با زور دولت و بانک مرکزی موقتی پایین خواهد آمد چراکه نقدینگی ۳.۵ میلیون میلیارد تومانی تورم ریالی خود را ایجاد نموده و اگر دولت اصرار کند به نرخ دلار پایین، با واردات ارزان اکثر صنایع داخلی توان رقابت خود را از دست خواهند داد و لذا دلار هم نهایتا رشدی خواهد بود.

قلی‌پور رشد بازار در هفته آینده را بعید دانست و گفت: با افت مجدد دلار در روز پنج شنبه به حدود ۲۱ هزار تومان (البته در این لحظه تا ۲۱ هزار و ۹۵۰ تومان مجدد افزایش یافته است)، رشد بازار در هفته آتی را بسیار بعید می‌دانم به ویژه اگر این افت ادامه دار باشد و معتقدم بازار با عرضه زیاد مواجه خواهد بود.

وی همچنین در مورد هفته گذشته اظهار داشت: هفته گذشته روزانه ۴۰۰ میلیارد تومان به طور متوسط توسط حقیقی‌ها خارج شد و حتی چهارشنبه که بازار مثبت بود بیش از ۳۳۰ میلیارد تومان خارج شد و این در حالی است که میانگین ماه قبل روزانه ۳۷۰ میلیارد تومان از بورس خارج شده بود و این نشان می‌دهد که بازاربا افت دلار هر فرصتی را برای خروج استفاده خواهد کرد. البته، در صنایع با افزایش شدید قیمت‌های جهانی احتمالا تعادل برقرار خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: صنعت بانکی به رشد خود بعد از مدت‌های کاهش ارزش ادامه خواهد داد و صنایع اطلاعات و ارتباطات، دارویی، سیمان احتمال رشد دارند و همچنین، اگر افت دلار متوقف شود، شرکت‌های تولیدکننده مس و فولاد و سنگ آهن پتانسیل رشد خوبی دارند.

کد خبر: ۸۷٬۱۹۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha