به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب گلستان، بهزاد هرمزی اظهارداشت: بیشترین آب مصرفی گلستان معادل ۸۸ درصد مربوط به بخش کشاورزی است و فقط ۹ درصد آن در حوزه آب شرب و سه درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
وی بابیان اینکه گلستان ۳۵ هزار حلقه چاه آب دارد که ۱۳ هزار فقره آن غیرمجاز حفر شده است، افزود: از این تعداد چاه فقط از ۶۰۰ حلقه آن برای تامین آب شرب استفاده میشود که با بهرهبرداری بیرویه از منابع آب زیرزمینی به ویژه در زمان افزایش دمای هوا و کاهش بارندگیها، استان دچار کم آبی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: درسال آبی جاری تز اول مهر سال گذشته تاکنون میزان بارش باران استان حدود ۴۰ درصد و میزان آورده رودخانهها بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است که این مساله تامین آب شرب و کشاورزی را در بدترین شرایط قرار داده است.
هرمزی اظهارداشت: با توجه به شرایط بد بارندگی و برداشت بیرویه از منابع آبی، اگر امسال مدیریت مصرف آب توسط مردم صورت نگیرد هم در حوزه کشاورزی و هم در تامین آب شرب با مشکلاتی زیادی روبرو خواهیم بود.
وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب شرب با شیوع کرونا، افزود: با گرم شدن هوا، مصرف آب نیز ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است که در کنار برداشت بی رویه در بخش کشاورزی، سبب افت دبی چاهها میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: بهترین راهکار در کوتاه مدت صرفه جویی و پرهیز از مصرف بیرویه آب است و در کنار آن با آبگیری سد نرماب چهلچای مینودشت در سالجاری، طی سالهای آینده میتوان از آب ذخیره شده در آن برای مصارف کشاورزی و تامین آب شرب مردم استفاده کرد.
هرمزی همچنین برلزوم توجه متولیان جهت تامین آب شرب دام در مناطق روستایی گلستان تاکید کرد و گفت: حیات روستاها وابسته به کارهای کشاورزی و دامداری است و مسئولین باید فکری برای تامین آب شرب دام کنند زیرا بخش قابل توجهی از روستاییان از منابع آب شربی که شرکت آب و فاضلاب استان برای آنها تامین میکند برای شرب دام استفاده میکنند.
نظر شما