حمید رضا نیکداد در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به کاهش ۳۹ درصدی میزان نزولات جوی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: با توجه به شرایط موجود و کاهش حجم ذخایر آبی، رخداد سالی دشوار به لحاظ کمبود ذخایر آبی دور از انتظار نیست.
وی با بیان اینکه در راستای عبور از شرایط پیش بینی شده از ابتدای سال جاری جلسات متعددی به منظور مدیریت شرایط برگزار شده است، عنوان کرد: تشکیل کمیته مدیرت بحران و انسجام بخشی آب و آبفا، برگزاری جلسات مشترک با شرکت آب منطقه ای و برگزاری نشست مشترک با ستاد مدیریت بحران استانداری همدان از جمله این جلسات بوده است.
نیکداد با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان همدان از نخستین ساعات پس از تعطیلات نوروز کمیته های مدیریت بحران را تشکیل داد، عنوان کرد: در شرایطی که منابع آبی استان محدود و منابع آبی جدیدی نیز تعریف نشده مدیریت مصرف از سوی مشترکین و انجام برنامه های متعدد از سوی شرکت آب و فاضلاب از الزامات است.
وی با تاکید بر اینکه امسال به لحاظ کمبود منابع آبی سال خاصی را پیش روخواهیم داشت، گفت: در راستای مدیریت هرچه شایسته تر منابع موجود شرکت آب و فاضلاب همدان ضمن اجرای دستورالعملی، سعی دارد کنترل شرایط موجود را امکان پذیرتر کند.
به پروژه های ساختمان سازی جدید انشعاب داده نمی شود
معاون بهره بردری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان توضیح داد: درهمین راستا و بر اساس مصوبات کمیته مدیریت بحران، اعطای انشعابات جدید به پروژه های ساختمان سازی از دستور کار خارج شده و متقاضیان می توانند در صورت نیاز آب مصرفی خود را از چاههای خصوصی تامین کنند.
وی ادامه داد: همچنین در راستای مدیریت مصرف مشترکین، بهره گیری از شیرهای فشار شکن و کنترل گرها در دستور کارقرارگرفته که بر همین اساس طی ساعاتی مشترکین شاهد افت فشار آب مصرفی در منازل خود خواهند بود.
وی با ارائه توضیحاتی عنوان کرد: ازآنجا که افزایش فشار آب در زمان هایی از شبانه روز که میزان مصرف مشترکین کاهش می یابد می تواند موجب ایجاد آسیب به انشعابات و شبکه و هدر رفت آب شود، شیرهای فشار شکن و کنترل گرها در ساعات مذکور ضمن کاهش فشار آب، به پرشدن مخازن بالادست برای روز بعد کمک میکنند.
بهره گیری از فشار شکن ها به معنای ذخیره و توزیع عادلانه آب در شرایط موجود است
حمیدرضا نیکداد با بیان اینکه درحقیقت بهره گیری از فشار شکن ها به معنای ذخیره و توزیع عادلانه آب در شرایط موجود است، عنوان کرد: چنانچه از شیرهای فشار شکن استفاده نشود، فشار آب در برخی نقاط شهر زیاد و در برخی نقاط دیگر نامناسب است که همین خود موید تصمیمات آبفا مبنی بر توزیع عادلانه آب است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با نصب ۶۶ دستگاه فشار شکن و ۴۴ دستگاه کنترلگر در شهر همدان توزیع عادلانه آب دروضعیت موجود را در دستور کارداریم، بیان کرد: کنترل گرها به گونه ای تنظیم شده اند که در ساعات اعمال افت فشار، شهروندان تا طبقه سوم آپارتمان آب با فشار کم و ازطبقه سوم به بالا نارسایی هایی احساس خواهند کرد که البته عمده اعمال افت فشار در ساعات پایانی شب از ساعات ۱۲ بامداد تا ۴ صبح است.
نیکداد همچنین اعلام کرد: در تمامی شهرهای استان به جز شهر همدان بین یک تا پنج کنترل گر به منظور مدیریت فشار آب استفاده میشوند.
افت فشار آب بر مبنای نزدیکی یا دوری منزل نسبت به فشار شکن ها حادث می شود و برهمین اساس هرچه منزل مسکونی از کنترل گر و فشار شکن دورترباشد افت فشار دیرتر و هرچه نزدیکتر باشد افت فشار آب توسط شهروندان زودتر احساس می شود
وی با تاکید براینکه با افت فشار آب در ساعات پایانی شب به وسیله کنترلگر ها، مخازن ما در روز بعد پرتر خواهند بود، گفت: افت فشار آب بر مبنای نزدیکی یا دوری منزل نسبت به فشار شکن ها حادث می شود و برهمین اساس هرچه منزل مسکونی از کنترل گر و فشار شکن دورترباشد افت فشار دیرتر و هرچه نزدیکتر باشد افت فشار آب توسط شهروندان زودتر احساس می شود.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان توضیح داد: بهره گیری از این امکانات موجب می شود تا چنانچه با شرایط بحرانی مواجه شدیم مدیریت امکان پذیر تر شود.
وی عنوان کرد: درشرایط بحرانی امکان استفاده از کنترلگرها و شیرهای فشار شکن دو تا سه مرتبه در طول شبانه روز میسر است.
وی عنوان کرد: چنانچه همکاری مشترکین با شرکت آب و فاضلاب بیشتر باشد افت فشار آب مصرفی تنها یک مرحله در طول شب اتفاق می افتد.
۴۰ درصد حجم سد اکباتان خالی است
نیکداد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت آب منطقه ای، در حال حاضر تنها ۶۰ درصد از حجم سد اکباتان پر است، عنوان کرد: بر اساس گزارشات دریافتی هم اکنون حجم ذخایر آبی سد اکباتان در حدود ۲۰ میلیون متر مکعب است.
وی با ارائه این توضیح که درحال حاضر هیچگونه منبع آبی جدید وجایگزینی وجود ندارد، اظهارداشت: رودخانه عباس آباد، رودخانه خاکو و سد آبشینه بخش دیگری از ذخایر آبی ما را تشکیل می دهند که در صورت عدم بارش ذخایر رودخانه ای نیز از دسترس خارج خواهند شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قطع آب در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیست، عنوان کرد: با توجه به اینکه در ۹ سال گذشته شرکت آبفا از قطع آب مشترکین در شرایط مشابه جلوگیری کرده است، لذا در حال حاضر نیز تنها مدیریت فشار را در برنامه های خود لحاظ کرده ایم و امیدواریم که با لطف خداوند و همکاری مردم از قطع آب در تابستان سال جاری نیز خودداری کنیم.
متاسفانه مصرف آب در روستاها ۴ تا ۸ برابرالگوی مصرف است که این خود در کاهش ذخایر آبی تاثیرات مخربی دارد
وی درادامه به مصرف آب در روستاهای استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه مصرف آب در روستاها ۴ تا ۸ برابرالگوی مصرف است که این خود در کاهش ذخایر آبی تاثیرات مخربی دارد.
حمیدرضا نیکداد بر لزوم رعایت الگوی مصرف توسط مشترکین شهری و روستایی تاکید کرد و اظهارداشت: از مشترکین روستایی تقاضا داریم به منظور امورات غیر از شرب، ازآب غیر شرب استفاده نمایند تا مدیریت مصرف در روستا نیز اتفاق بیافتد.
وی همچنین به مجموعه اقدامات دردستورکار شرکت آبفای استان به منظور فرهنگسازی وآگاهی بخشی به مشترکین اشاره کرد و گفت: درهمین راستا حضور مبلغین در مساجد، مراکز عمومی و روستاها، بهره گیری از رسانه های عمومی نظیر صدا و سیما و جراید و استفاده از ظرفیت فضای مجازی به منظور آگاهی بخشی به هم استانی ها در دستور کار است.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان تاکید کرد: مدیریت وضعیت موجود نیازمند عزم و اراده همگانی است.
نظر شما