به گزارش بازار به نقل از وبدا، نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا (پویش ملی ره سلامت) با حضور ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و جمعی از مدیران و مسئولان سازمان های همراه گام چهارم بسیج و پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا به صورت ویدئو کنفرانس در استودیو سلامت برگزار شد.
در ابتدای این نشست حریرچی با بیان اینکه سلامت موضوعی چندوجهی و بسیار مرتبط با سایر مسائل اجتماعی است، گفت: اصولا سلامت مردم اعم از جسمی و روانی بیش از ۸۰ درصد به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت وابسته است که خارج از حوزه بهداشت و درمان رخ می دهد؛ همچون میزان درآمد ملی آن کشور خصوصا سرانه ملی، توزیع مناسب و عادلانه درآمد، میزان اشتغال و بهره مندی مردم از مسکن مناسب یا موارد منفی مانند اعتیاد، طلاق و بیکاری. بی راهه است که فکر کنیم همه مسائل بهداشت و درمان کشور را با مدیکالیزیشن و پزشکی میتوان رفع کرد.
وی با اشاره به اینکه تصور می شود تمام مسائل بهداشت، درمان و سلامت یک کشور را با اقدامات بهداشتی، درمانی و پزشکی می توان رفع کرد، اظهار کرد: ثابت شده است که افزایش سرانه درآمد ملی هر کشوری یا افزایش سواد عمومی خصوصا سواد زنان هر کشوری رابطه مستقیمی با افزایش طول عمر و کیفیت زندگی و کاهش بیماری افراد جامعه دارد.
حریرچی ادامه داد: در دوره شیوع کرونا این موضوع تشدید شد، هیچ یک از جوامع و کشورها آمادگی مقابله با این بیماری را نداشتند و انسجام مدیریتی، دسترسی به منابع و سرمایه اجتماعی و میزان اعتماد اجتماعی بین دولت و مردم، مردم و دولت و مردم با مردم تعیین کننده اصلی در موفقیت مقابله با کرونا بود؛ به طوری که اکنون مدیریت مقابله با کرونا و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری و کاهش تاثیراتی که در زندگی روزمره افراد گذاشته است به سنجش اصلی کارایی حکومت ها و میزان توسعه اجتماعی کشورها تبدیل شده است.
نقش سازمان ها در حمایت از مردم در مواجهه با کرونا بسیار ضروری است
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در این بین ایفای نقش سازمان هایی که توانسته اند در شرایطی که مردم کشورها دچار مشکل شده اند و تحت فشار هستند و سخت ترین دوران ۱۰۰ سال اخیر را طی می کنند که از جنگ جهانی دوم و اول، بحران اقتصادی هفت دهه پیش، بحران سال ۲۰۰۸ هم سخت تر است؛ مهم است. به تعبیر آقای بایدن تعداد کشته های آمریکا تا یک ماه گذشته از مجموع کشته های دو جنگ جهانی و جنگ ویتنام و حادثه یازده سپتامبر بیشتر بود؛ کشوری که اگر در گوشه ای از دنیا یکی از سربازانش گروگان گرفته و کشته شود لشکرکشی چندده میلیارد دلاری انجام می دهد تا آن فوت جبران شود.
وی در ادامه به نقش سازمان ها در شرایط کنونی اشاره و خاطرنشان کرد: ما بعد از دو سال پیاپی که رشد اقتصادی منفی قابل توجه ای داشتیم وارد بحران کرونا شدیم؛ در شرایطی با این بحران مواجه شدیم که رشد اقتصادی منفی، تورم، مشکلات ناشی از عدم و کاهش اشتغال را داشتیم، به تعبیری شنای با دست و پای بسته را می توان تحمل کرد اما زمانی که پارچه ای به صورت هم می بندند که نتوان نفس کشید شرایط بسیار سخت تر می شود.
حریرچی افزود: پولمان را نمی توانستیم منتقل کنیم، واکسن، ماسک و ونتیلاتوری هم که می خواستیم وارد کنیم توقیف می کردند؛ در این شرایط سخت که ۳ سال پی در پی وضعیت اقتصادی خوبی نداشتیم، نقش سازمان ها در حمایت از مردم در مواجهه با کرونا بسیار ضروری است؛ نه تنها وزارت بهداشت از پس آن بر نمیآید بلکه دولت و نظام هم بر نمیآید و باید مردم، سازمانهای بزرگ و خیریه ها هم کمک کنند. این کار هم نقش اجتماعی سازمان ها را نشان میدهد و هم میتواند وسیلهای برای تبلیغ آنها باشد.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون در بسیاری از ایالت های آمریکا ۷۰ درصد بیمارستان ها توسط سازمان یا افراد مختلفی ایجاد شده اند که خیریه و یا غیرانتفاعی هستند و دولت کمتر از ۳۰ درصد بیمارستان ها را خود اداره می کند؛ ما در این راه از حمایت همراهان پویش ملی کرونا بهره مند بودیم و دست بوس همراهان خود هستیم و در ادامه راه هم به این همراهی نیاز وافری داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون که نگران موج چهارم کرونا هستیم و پیش بینی مان این است که وضعیت از شرایط کنونی بدتر شود، عنوان کرد: در شرایطی هستیم که وزیر بهداشت هم میگویند وضعیت از قرمز هم فراتر خواهد رفت و ممکن است آن پاییز و آبان سیاه را که مرگ و میر تا حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافت را تجربه کنیم. در شرایط عادی در کل کشور آمار مرگ و میر روزانه هزار الی هزار و ۵۰ نفر بود که سالانه ۳۸۰ هزار فوتی می شود؛ وقتی روزانه ۲۵۰ فوتی درپی ابتلا به کرونا اعلام می شود یعنی ۲۵ درصد به فوتی های شرایط عادی اضافه شده که نگرانی بسیار مهمی است.
حریرچی افزود: این در حالی است که ما در قبال حتی سرخی و سیاهی اشخاص مسئول هستیم به دنبال جانی که از بین برود همه ما مورد سوال قرار خواهیم گرفت، نیاز است که مردم را متقاعد کنیم؛ با جان انسانهایی سر و کار داریم که هر کدام عزیز یک خانواده هستند.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این موضوع نیازمند متقاعدسازی مردم است، یادآور شد: ما در لایه هایی از مردم موفق بودیم ولی در لایه هایی از مردم یا به دلیل نیاز اقتصادی یا به دلیل مشکل ایجاد باور عملکرد مناسب نتوانستیم کاری کنیم. در شرایطی که در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ حدود ۲۵ درصد کشور که در حوزه مدارس و دانشگاهها هستند با جمعیت ۱۶ میلیونی دانشآموزان و حدود ۴ میلیونی دانشجویان تعطیل فیزیکی بودند و منع رفت و آمد ساعت ۹ شب تا ۴ صبح و محدودیت سفر داشتیم ولی میزان کاهش تردد مردم فقط ۴ الی ۱۰ درصد نسبت به شرایط قبل از کرونا کاهش یافت.
حریرچی افزود: یعنی اگر مردم از سفر منع شدند به جای آن به کوه یا منازل هم رفتند؛ اگر ۳۰ تا ۳۵ درصد مردم پروتکل ها را بسیار خوب رعایت میکنند اما برخی حتی نسبت به گذشته بدتر رفتار میکنند. درخواست شفاف ما این است که با کمک شما همیاران عملیات اطلاع رسانی، مفاهیم پیشگیری از کرونا را با بیانی مردمی انتقال دهیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اطلاع رسانی باید در سطح گستردهتر انجام شود و این کار پویش ملی اطلاع رسانی برای غلبه بر کرونا در سراسر کشور اجرا خواهد شد، گفت: از شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی مس ایران، سازمان منطقه آزاد قشم و کیش، شرکت فولاد هرمزگان تشکر میکنم؛ از سایر شرکتها هم میخواهم برای مسئولیت اجتماعی خود در این مسیر از ما حمایت کنند تا گام های بلندی برای اطلاع رسانی مردم انجام دهیم. با اقداماتی که در این مدت انجام می دهید در پساکرونا ارزش افزوده بیشتری کسب خواهید کرد و از تبلیغات مستقیم هم موثرتر خواهد بود. گزارش کامل این نشست در پی م اید:
تقدیر از همراهی سازمان های همیار گام چهارم بسیج و پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا
براساس این گزارش در ادامه برخی از مسئولان و مدیران شرکت و سازمان های حاضر در این وبینار اقدامات انجام شده مجموعه خود را در راستای همکاری و همیاری با گام چهارم بسیج و پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا تشریح کردند.
همچنین در پایان نشست دکتر جهانپور از همکاری و همیاری ۷۰ شرکت و برند صنعتی و تجاری همراه و همیار گام چهارم بسیج و پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا تحت پویش ره سلامت همچون شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت فولاد هرمزگان، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، سازمان مناطق آزاد قشم و کیش، شرکت شیرین عسل تشکر و قدردانی کرد
ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در نشست با همراهان پویش ملی اطلاع رسانی غلبه بر کرونا به شکل مجازی برگزار شد، با اشاره به این مطلب گفت: سلامت، موضوعی مرتبط با سایر عوامل اجتماعی است و درواقع سهم این عوامل تا ۸۰ درصد تخمین زده شده و به همین دلیل، اقدامات بهداشتی، درمانی و پزشکی برای تأمین سلامت کامل و جامع مردم، کافی نیست و برای رسیدن به این هدف، افزایش درآمد ملی ایجاد اشتغال، رفع آسیب های اجتماعی مثل طلاق یا بیکاری، ضروری هستند.
وی افزود: کرونا، این واقعیت را بیش از پیش نشان داد و دیدیم که عواملی مثل سرمایه اجتماعی، تأثیر بسیاری در مبارزه با این بیماری دارد و اهمیت آن آنچنان بالاست که امروزه یکی از معیارهای مهم سنجش کارآیی حکومت ها، مدیریت مبارزه با کروناست و لذا، امروزه در تعیین سازمان های پیشرو نیز باید توانمندی آنها در همراهی غلبه بر کرونا مدنظر قرار داد.
حریرچی افزود: در وضعیتی که مردم کشور تحت فشار بیماری کرونا قرار دارند، همراهی و ایفای نقش اجتماعی سازمان ها و برندها، ضروری است و این مشارکت می تواند ارزش افزوده بالایی را برای آنها ایجاد کند که به مراتب ارزش بیشتری از تبلیغات مستقیم خواهد داشت و مردم ایران، قدر آنها را خواهند دانست.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وضعیت ابتلاء به بیماری کرونا و فوتی ها در حال حاضر در کشور که وضعیت سختی است، اشاره کرده و تصریح کرد: وقتی، متقاعدسازی مردم و ترغیب آنان به عدم ساده انگاری و عادی انگاری کرونا و جلب مشارکتشان در رعایت پروتکل های بهداشتی بسیار ضروری است، زیرا در حال حاضر فقط ۳۰ تا ۳۵ درصد مردم آنها را به شکل مناسبی رعایت می کنند.
وی تأکید کرد: با توجه به گستره وسیع کشور و لزوم تشدید فعالیت های اطلاع رسانی و انجام عملیات یکپارچه و متمرکز در کشور، این کار بدون همراهی سازمان ها و برندهایی که می توانند کمک حال وزارت بهداشت باشند، ممکن نیست.
حریرچی با فراخوان سازمان ها، شرکت ها و برندها به مشارکت و همراهی با پویش ملی اطلاع رسانی غلبه بر کرونا، از شرکت های فولاد مبارکه اصفهان، فولاد هرمزگان، مناطق آزاد کیش و قشم، شرکت ملی صنایع مس ایران که برای حمایت از این پویش اعلام آمادگی کرده اند، قدردانی کرد و گفت: اگر بتوانیم همه اقدامات لازم را برای غلبه کرونا به شکلی که همدیگر را تکمیل کنند، انجام دهیم، احتمال دارد وضعیتی بدتر از آبان سال گذشته داشته باشیم و فوتی ها حتی به بیشتر از فوتی های آن ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر برسد.
در ادامه این نشست، ترابی معاون منابع انسانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، نقش این شرکت در مبارزه با کرونا را، محوری توصیف کرد و گفت: شرکت فولاد مبارکه در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، یکی از موثرترین صنایع کشور در مبارزه با کرونا بوده و ضمن تکمیل ستاد خاص در این شرکت برای مبارزه با کرونا، در زمینه تأمین اکسیژن رایگان بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سایر استان ها اقدام کرده و مساعدت ۱۰۰ میلیارد تومانی به بیمارستان ها و شبکه های بهداشت و درمان برای خرید تجهیزات و مواد ضدعفونی کننده حوزه بیماری کرونا داشته و لذا، از سازمان های پیشگام و موثر در مبارزه علیه کرونا بوده است.
در ادامه این نشست، وکیلی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی طی سخنانی با اشاره به اقدامات وسیع و متعدد در مناطق آزاد برای کنترل و غلبه بر کرونا گفت: برای غلبه بر کرونا، باید روش های مختلفی را به خدمت گرفت، زیرا روش هایی که تاکنون به کار برد شده دراین زمینه موفق نبوده اند.
وی پروسه اقناع را امری فراتر از توان تبلیغات و اطلاع رسانی ارزیابی کرد و پیشنهاد استفاده از تأثیرگذاری گروههای مرجع و نیز استفاده از مبتلایان و مصیبت دیدگان از کرونا در تولید پیام های اطلاع رسانی اثربخش تر را مطرح کرد.
وکیلی با اشاره به لزوم استفاده از روش های اطلاع رسانی ۳۶۰ درجه، تأکید کرد: وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند از عهده این کار برآید و باید همه سازمان ها و برندها در این اقدام، همراهی کنند.
معاون فرهنگی، گردشگری، صنایع خلاق شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، ضمن اعلام آمادگی مناطق آزاد برای همکاری با پویش ملی اطلاع رسانی کرونا، تأکید کرد که به زودی علاوه بر قشم و کیش، سایر مناطق آزاد نیز از باب مسئولیت اجتماعی به این طرح خواهند پیوست.
در ادامه نشست، یزدی زاده مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان نیز با تشریح اقدامات گسترده و کثیر این شرکت در مبارزه با کرونا و اختصاص بیمارستان شهید مطهری اصفهان برای ارائه خدمات به مردم و کمک هایی که وزارت بهداشت می تواند در این زمینه داشته باشد، گفت: در شرکت ذوب آهن اصفهان، رعایت پروتکل های وزارت بهداشت، عملی شده و اقدامات لازم برای غلبه بر آن در این شرکت انجام شده است و لذا باید مراغب افراد در خارج از محیط های کار و به ویژه در ایام تعطیلات بود.
وی افزود: ما نیز خود را در غلبه بر کرونا مسئول می دانیم تا انشاء الله این دوره سخت را پشت سر بگذاریم.
سپس، در ادامه این گردهمایی مجازی، دکتر رضانیا سخنگوی شورای سلامت و رئیس مرکز توسعه سلامت جزیره کیش به تشریح عمکلرد منطقه آزاد کیش در غلبه بر کرونا پرداخت و گفت: خیریه ها و تشکل های اقتصادی و مردمی جزیره کیش، همکاری خوبی را با این سازمان برای کنترل و غلبه بر کرونا دارند و خوشبختانه توانسته ایم با اقدامات لازم، در وضعیت نسبتاً خوبی در این زمینه باشیم.
سخنران دیگر این نشست، مهندس صفریان مدیرکل روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان بود که اقدامات این شرکت را در مبارزه با کرونا از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون تشریح کرد و مهمترین آنها را، ارائه مشاوره آنلاین شبانه روزی به همکاران شرکت، تولیدات رسانه ای – اطلاع رسانی، ایجاد سامانه خود اظهاری کرونا برای همکاران این شرکت دانست و تأکید کرد: ما در حالی که با کرونا مبارزه می کنیم، رکوردهای متعددی را در افزایش تولید و جهش آن داشته ایم و آمادگی خود را برای همراهی با پویش ملی اطلاع رسانی اعلام می کنیم.
این شرکت، اقدامات مهمی برای این موضوع انجام دادکه از جمله آنها میتوان به ساخت بیمارستان ۵۰ تختخوابی با نام شهدای مس با تمام تجهیزات پزشکی اشاره کرد. همچنین مشابه این بیمارستان با ظرفیت ۲۵ تختخواب در شهر بابک هم عملیاتی شد. در رابطه با اقدامات مقابله با کرونا در ورود خروج افراد نیز پرسنل و کارگاههایی که فعال هستند نیز به صورت متناوب ضدعفونی میشوند. برای کنترل وضعیت سلامتی کارکنان نیز، از یک اپلیکیشن استفاده میشود تا تمامی پرسنل مورد پایش هوشمند قرار گیرند. شرکت مس در سطح ملی با کمک به شبکه بهداشت و درمان و دانشگاههای علوم پزشکی و توزیع هزار لیتر مواد ضدعفونی، ماسک و تجهیزات پزشکی در مناطق کمبرخوردار کشور نقش ویژه در کنترل بیماری ایفا کرد. افزون بر این، ساخت بیمارستان ۵۰ تختخوابی ولیعصر (عج) رفسنجان، تجهیز ۲۵ تخت بیمارستانی شهربابک و کمک به توسعه مرکز درمانی علی بن ابیطالب ورزقان از دیگر اقدامات مهم و ماندگاری هستند که از سوی شرکت مس انجام شد. تهیه و تجهیز بیمارستانهای منطقه به ونتیلاتور و مخزن اکسیژن و پخش گسترده بستههای معیشتی در میان گروههای آسیبپذیر از دیگر اقدامات این شرکت در سال گذشته بود.
درپایان این نشست، کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به گام پویش (ره سلامت) که به اطلاع رسانی غلبه بر کرونا اختصاص دارد، آن را یک عملیات بزرگ، گسترده و تأثیرگذار ارزیابی کرد که در صورت همراهی برندها، سازمان ها و شرکت ها، نقش بسزایی را در متقاعدسازی مردم برای همراهی با وزارت بهداشت و رعایت پروتکل های بهداشتی خواهد داشت.
خاطرنشان می سازد این پویش که از مدتی پیش شروع شده، به زودی و در قالب پویش جامع اطلاع رسانی ۳۶۰ درجه در سطح کشور اجرا خواهد شد و در قالب آن، از کلیه رسانه های دیداری، شنیداری، چاپی و محیطی به طور یکپارچه استفاده خواهد شد و شعار آن “بگزین ره سلامت، ترک ره بلا کن” خواهد بود.
برای مشاهده گزارش تصویری این نشست کلیک کنید.
نظر شما