سید محسن دهنوی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار در ارزیابی خود درباره قوانین مزاحم تولید در کشور گفت: یکی از مهمترین موانع در زمینه تولید، قوانین مربوط به صدور مجوزات پیرو شکل گیری کسب و کارها است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر وقتی جوانی بخواهد کسب و کاری را راه اندازی کند، نیاز دارد تا برود و ده ها مجوز و تائیدیه از ادارات و سازمان ها بگیرد، در حالی که خیلی از این قوانین ضرورت ندارد؛ یعنی ما می توانیم با اصلاح قوانین لزوم بسیاری از مجوزات و قوانین غیر ضروری را کنار بگذاریم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به قوانین زائد در بخش بیمه و مالیات اظهارداشت: وقتی ما پای درد دل شرکت های دانش بنیان، شرکت های مربوط به بخش خصوصی و تولیدی می نشینیم همه این بخش ها مانع اصلی را قوانین مربوط به مالیات و بیمه می دانند و می گویند که قوانین بیمه ای و مالیاتی کشور در راستای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال نیست.
دهنوی در ادامه با اشاره به قوانین زائد در نظام پولی و بانکی تاکید کرد: جهت گیری قوانین نظام پولی و بانکی ما به سمت حمایت از تولید نیست؛ وقتی بخواهیم به لحاظ تقنینی به امر تولید کمک رسان باشیم و موانع را برداشته و پشتیبانی لازم را منظور کنیم باید رفع قوانین زائد در این بخش را در اولویت قرار دهیم.
وی بیان داشت: همچنین ما باید قوانین مربوط به واردات و صادرات در کشور را در راستای مانع زدایی از امر تولید، اصلاح کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: بنابراین حذف قوانین زائد در زمینه تسهیل در امر کسب و کار، اصلاح قوانین بیمه و مالیات، اصلاح نظام پولی و بانکی و نهایتا اصلاح قوانین مربوط به واردات و صادرات می تواند به نوعی موانع را از جلوی پای تولید بردارد.
وی با بیان اینکه ما قوانین متضاد هم در کشور کم نداریم، تاکید کرد: ما مبحثی با نام تنقیح قوانین را نیز داریم لذا ما باید درراستای حمایت از تولید، یکسری کار تنقیحی در کشور انجام دهیم لذا ما باید قوانین معارض را شناسایی و حذف کنیم بنابراین این موضوعات از جمله موضوعاتی است که انشالله می کوشیم امسال در دستور کار مجلس قرار دهیم و اقدامات تنقیحی را هم مدنظر داشته باشیم.
نظر شما