به گزارش بازار، متن پیام مهدی میراشرفی به این شرح است: همچنانکه پیشتر و در طول سال هم اشاره کردهام، گمرک در سال ۹۹ مانند دو سال قبل از آن تقریباً همه توجه و همت خود را معطوف به ایجاد سازوکارهای مؤثر و مناسب برای ترخیص کالاهای اساسی، ضروری، مواد اولیه واحدهای تولیدی در چارچوب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید نمود و در این جهت از همه تواناییها، امکانات و اختیارات قانونی خود و حتی فراتر از آن استفاده کرد.
به عقیده اینجانب ارزیابی کلی عملکرد گمرک و کارکنان شریف آن در سال ۹۹ این است که ما در انجام آنچه به عنوان تکلیف از سوی دولت محترم و مجلس برایمان تعیین شده است، موفق عمل کردیم و کوشیدیم تا خدمتگزار مردم باشیم.
تلاش شبانهروزی ناظران، مدیران کل، مدیران، مسئولان و کارکنان خدوم، امانت دار و زحمتکش گمرک برای ترخیص سریع و آسان محمولههای تجاری به ویژه کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم و محمولههای واکسن کرونا آنهم در شرایط گسترش بیماری همهگیر کووید-۱۹ و خطرات ناشی از آن که متأسفانه منجر به از دست رفتن تعدادی از همکاران عزیز شد، شایسته بهترین قدردانیهاست که خوشبختانه هم مسئولان کشور و هم دولت محترم، بالاخص وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی بارها آن را اعلام کردهاند و اینجانب نیز به مناسبتهای گوناگون مراتب تقدیر و تشکر خود را در این خصوص بیان داشتهام.
در بحث تسهیل و تسریع صادرات غیرنفتی، با وجود تهدیدات ناشی از بیماری کرونا، بدون معطلی و تعطیلی، گامهای بلندی در مورد پروژه گمرک الکترونیک و هوشمند در سال ۹۹، برداشته شد و برنامههای مورد نظر ازجمله پلمپ الکترونیکی و هوشمند، گمرک موبایل، شبکه اجتماعی فعالان اقتصادی موسوم به "we"، استفاده از بهپادهای تولید داخل برای نظارت و بازرسی دقیقتر محمولههای تجاری و ترانزیتی، راهاندازی زیرسامانههای الکترونیکی در بخشهای مختلف گمرک و پیگیری، ساخت و نصب دستگاههای ایکسری کامیونی و مسافری با استفاده از توان و تخصص سازندگان داخلی به اجرا درآمد و انشااله در آینده تلاش میشود تا با یاری خداوند متعال و همکاری و مشارکت همه همکاران عزیز و ارجمند این برنامهها به بهرهبرداری کامل برسد.
با توجه به خدمات ارزندهای که همکاران ارجمند در گمرکات سراسر کشور به خصوص گمرکات مناطق مرزی و دورافتاده ارائه مینمایند و به منظور جبران بخشی از زحمات آنان تلاش و پیگیریهای فراوانی در جهت بهبود وضعیت معیشت و رفاهی همکاران صورت پذیرفته و موفقیتهایی حاصل شده است؛ بهطوری که انشاءاله تا پایان سالجاری و سال بعد شاهد نتایج آن خواهیم بود.
ضمناً تلاش شد تا با برون سپاری برخی امور از جمله پلمب الکترونیکی، ایکسری و... در هزینهها و اعتبارات صرفهجویی و منابع حاصله نیز در راستای بهبود وضعیت گمرکات تخصیص یابد.
در سال ۹۹ همچنین پیگیری توافقات و مراحل مربوط به اسناد همکاریهای گمرکی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مختلف بهخصوص همسایگان در زمینههای مختلف ازجمله تبادل الکترونیکی اطلاعات، ایجاد دروازههای مشترک فیزیکی و مجازی، توسعه همکاریهای ترانزیتی بـا بهرهگیری از ابزارهای نوین کنترلی و مدیریتی ماننـد کنوانسیون تیر الکترونیکی و امضای تفاهمنامههای همکاری گمرکی به منظور رشد تبادلات تجاری دوجانبه و چندجانبه در دستور کار بود که در این بخش هم خوشبختانه دستاوردهای خوبی داشتیم.
نکته مهم آنکه با توجه به ایجاد شرایط جدید در سال ۱۴۰۰ (هم در بعد داخلی و هم در عرصه بینالمللی) همه بخشها ازجمله حوزه تجارت خارجی از تحولات احتمالی متأثر خواهند شد و به همین دلیل انتظار دارم با توجه به شعار سال ۲۰۲۱ سازمان جهانی گمرک مبنی بر "گمرک حامی احیاء، نوسازی و تاب آوری زنجیره تامین پایدار" همکاران گرامی با جدیت و تلاش بیشتر، زمینه ایجاد ظرفیت و قابلیتهای گمرک برای ارائه خدمات مطلوبتر به ذینفعان و بهبود عملکرد سازمان در چارچوب برنامه گمرک هوشمند را فراهم آورند.
در آستانه سال ۱۴۰۰ و فرارسیدن بهار طبیعت، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا، صمیمانهترین تبریکات خود را به همکاران گرامی در گمرکات سراسر کشور و خانواده محترم آنان عرضه داشته، از خداوند متعال تندرستی و شادکامی همگان و عزت و سربلندی کشورمان را تحت رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری خواهانم.
مهدی میراشرفی
رئیس کل گمرک ایران
نظر شما