به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهرام آدم نژاد، معاون حمل و نقل وزارت راه شهرسازی ضمن تاکید به توجه مردم به شرایط پذیرش مسافران بین المللی در ایران هنگام تصمیمگیری و برنامهریزی برای سفر، گفت: با توجه به شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا در جهان و به منظور شفاف سازی الزامات ورود به کشور در شرایط کرونا برای مردم و همچنین افزایش هماهنگیها و انسجام اقدامات بین وزارتهای راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور خارجه، دستورالعمل به روز شده پذیرش مسافران بینالمللی در فرودگاهها و بنادر کشور بر اساس پروتکلهای بهداشتی، در کارگروه متشکل از متخصصان این سه بخش بازنگری و تدوین شد. دیروز این دستورالعمل به سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان بنادر و دریانوردی ابلاغ شد تا پس از صدور اطلاعیههای بین المللی وارد فاز اجرایی شود.
وی افزود: بر اساس این دستورالعمل تمامی مسافران بالای ۸ سال که قصد سفر به جمهوری اسلامی ایران را دارند، ملزم به ارائه گواهی تست مولکولی PCR منفی با اعتبار حداکثر ۹۶ ساعت هستند و این آزمایشها که در مبدا و مقصد باید ارائه شود، میبایست از سوی آزمایشگاههای مورد تایید مرجع بهداشتی رسمی کشور مبدا صادر شده باشند که اسامی این آزمایشگاهها از طریق وبسایت کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در هر کشور مبدا اعلام خواهد شد.
جانشین وزیر راه و شهرسازی در ستاد مدیریت بحران تاکید کرد: بدیهی است مسافرانی که دارای این آزمایش با شرایط عنوان شده نباشند، توسط شرکتهای حمل کننده در فرودگاه و بندر مبدا پذیرش نخواهند شد.
آدم نژاد درباره شرایط محدودیتهای ورود به کشور اظهار کرد: در این دستورالعمل سه گروه دسته بندی برای کشورها در نظر گرفته شده است. یکی از گروهها، کشورهای با شرایط ویژه هستند که از نظر شیوع ویروس کرونا در شرایط بحرانی قرار دارند. شرایط تعیین شده از سوی وزارت بهداشت در ویرایش اسفند دستورالعمل مبنی بر آن است که پذیرش مسافران مستقیم و غیرمستقیمی که ظرف مدت دوهفته پیش از موعد سفر در مبدا یکی از کشورهای این گروه بیش از ۴ ساعت اقامت داشته اند ممنوع است.
وی همچنین در مورد شرایط اخذ تست مجدد پس از ورود به کشور و قرنطینه گفت: گروه دوم دسته بندی کشورها در این دستورالعمل، کشورهای پرخطر هستند که مسافران بالای ۸ سالی که از مبدا اولیه یا به عنوان نقطه ترانزیتی (با اقامت بیش از ۴ ساعت) از این کشورها به مقصد نهایی ایران سفر میکنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: همچنین مسافران دارای علایم مشکوک به ابتلا به کرونا که در غربالگری در بدو ورود به کشور از مبدا کشورهای گروه سوم که به عنوان گروه سایر کشورها اطلاق میشود، میبایست مجددا در محل فرودگاهها و بنادر مسافری کشور مورد آزمایش کووید۱۹ قرار گیرند.
آدمنژاد افزود: ضمنا مسافران این دو گروه، میبایست به مدت ۱۴ روز در محل اسکان شخصی که از قبل آن را در فرم تعهد مسافر اعلام مینمایند با مراقبتهای مدنظر وزارت بهداشت در قرنطینه باقی بمانند. همچنین درصورتیکه به تشخیص نمایندگان بهداشت مرزی، مسافری مشکوک به علایم کرونا شناسایی شود، به تشخیص وزارت بهداشت به بیمارستان، هتل یا محل اسکان شخصی اعزام می شود.
وی در پایان گفت: شرایط عنوان شده مشمول مسافرانی که واکسن کووید ۱۹ را دریافت کردهاند نیز میشود. ضمنا لیست کشورهای با شرایط ویژه و پرخطر در بازههای زمانی مختلف توسط وزارت بهداشت به روز رسانی خواهد شد که این لیست و دستورالعمل مذکور جهت استحضار مردم محترم در وبسایت سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان بنادر و دریانوردی قابل دسترسی خواهد بود.
نظر شما