۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱
افزایش مساحت جنگل های کشور
مدیرکل مطالعات سازمان جنگل ها عنوان کرد:

افزایش مساحت جنگل های کشور

مدیر کل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور پیرامون نابودی جنگل های ایران اظهار داشت: براساس نقشه های پوشش گیاهی کشور که با استفاده از تصاویر ماهواره ای تهیه شده، مساحت جنگل ها با توجه به درختکاری رو به افزایش است و محاسبه آن با استفاده از پایش تصاویر ماهواره ای انجام می شود.

به گزارش بازار به نقل از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور پیرامون وضعیت  جنگل های ایران اظهار داشت: براساس نقشه های پوشش گیاهی کشور که با استفاده از تصاویر ماهواره ای تهیه شده، مساحت جنگل ها با توجه به درختکاری رو به افزایش است و محاسبه آن با استفاده از پایش تصاویر ماهواره ای انجام می شود.

رضا بیانی خاطرنشان کرد:  از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ با استفاده از تصاویر ماهواره لَنسِت نقشه های پوشش گیاهی کشور را تهیه کردیم که در آن برای مراتع، جنگل ها و بیابان های کشور ۲۱ لایه اطلاعاتی تهیه شد، همچنین با استفاده از تصاویر ماهواره سنکیلن ۲ در سال ۲۰۱۸، به هنگام سازی نقشه ها را آغاز کردیم که تا پایان امسال سطح بیابان ها و مراتع کشور قابل محاسبه خواهد شد.

بیانی با بیان اینکه اکنون کشور حدود ۸۴ میلیون هکتار مرتع دارد، اظهار داشت: با استفاده از تصاویر ماهواره ای سال ۲۰۱۸، تا پایان سال ۹۸ نقشه پوشش گیاهی هنگام سازی شده، تهیه می شود.

مدیرکل دفتر مهندسی سازمان جنگل ها ادامه داد: با توجه به تغییرات آب و هوایی که در دنیا اتفاق افتاده و با تغییرات فصل و میزان بارندگی، افزایش گرمای هوا باعث افزایش نیاز آبی گیاه و در نتیجه استفاده از آب های زیر زمینی می شود که تا حدودی این تغییرات آب و هوایی بر میزان جنگل ها تاثیر می گذارد.

نابودی جنگل های کشور تا چند سال آینده پایه علمی ندارد
بیانی در پاسخ سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه برخی معتقدند در چند سال آینده تمام جنگل های کشور نابود می شود، گفت: ما منکر تخریب و نابودی منابع طبیعی بویژه جنگل ها نیستیم  اما بیان چنین چیزی امکان پذیر نیست و پایه علمی ندارد.

وی تصریح کرد: سازمان جنگل ها از سنوات گذشته تاکنون تمامی افزایش و کسر از جنگل را با نقشه های ماهواره ای اثبات می کند، اما منکر تخریب در جنگل های کشور نیست. به هر حال انجام کارهای عمرانی، احداث سد، معدن و جاده ها در عرصه های منابع طبیعی صورت می گیرد، اما سعی می کنیم تا ضریب حفاظتی افزایش یابد و باید در پایان برنامه ششم ضریب حفاظتی سازمان در عرصه های منابع طبیعی به بیش از ۹۰ درصد برسد.

مدیر کل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها اضافه کرد: جنگل های ما دارای ۵ ناحیه رویشی است، در ناحیه رویشی هیرکانی درختکاری فراوانی انجام شده و میزان افزایش آن بیش از تخریب است.

کاهش جنگل ها وجود دارد اما درختکاری ها میزان کاهش را پوشش داده است

بیانی اظهار داشت: طبق آمار رسمی فائو سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار از جنگل های ایران بر اثر تصرفات، انجام عملیات عمرانی و افزایش احداث سدها کاهش می یابد، اما انجام پروژه های درختکاری این میزان کاهش را پوشش می دهد، همچنین سازمان در تلاش است تا مناطق با استعداد بالا را برای درختکاری شناسایی کند تا کمترین آسیب به عرصه ها وارد شود.
بیانی در پاسخ به اینکه آتش سوزی امسال چه میزان به جنگل های شمالی کشور آسیب وارد کرده، توضیح داد: سال گذشته حدود ۱۰۰ هکتار آتش سوزی در جنگل ها اتفاق افتاد، آتش سوزی های اخیر در جنگل های شمالی کشور نسبت به سال گذشته بسیار ناچیز و با خسارت اندک بود.

وی توضیح داد: براساس داده های سازمان هواشناسی، می توانیم آتش سوزی در ماه های آینده را پیش بینی کنیم، در این نقشه ها تیپ، راه های جنگلی، گونه های جنگلی، تراکم جنگل و محل آتش سوزی پیش بینی می شود که با این فرآیند می بینیم که میزان آتش سوزی نسبت به سنوات گذشته بسیار اندک شد، همچنین از مردم نیز می خواهیم تا بیش از پیش نسبت به جنگل ها احساس مسئولیت داشته باشند.

کد خبر: ۷٬۶۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • شقایق GB ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
      0 0
      کلا همه چی آرومه