به گزارش بازار و به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد کیش، عبداله کریمی با بیان اینکه کارکنان گمرک کیش با حداقل امکانات در حال ارائه خدمات به بازرگانان، کیشوندان و مسافران هستند، افزود: گمرک سازمانی حاکمیتی زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی است که بعنوان مرزبان اقتصادی کشور نقش محوری و هماهنگ کننده را در مبادی ورودی و خروجی کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین فعالیت گمرک کیش در حوزه مسافری است، ادامه داد: گمرک کیش در فرودگاه و بندرگاه مسافری کیش با کمترین نیرو و امکانات در حال ارائه خدمات به کیشوندان و مسافرین است و طی ۱۰ماهه سال ۹۹ تشریفات گمرکی کالای همراه تعداد ۸۵۲۵۱۰ مسافر را انجام داده است. همجنین طی این مدت ۳۱۶۱ تن کالا به ارزش ۱۵ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۱۱۹ دلار از گمرک کیش ترخیص شده است.
مدیرکل گمرک کیش عنوان کرد: اظهارنامه ورود موقت ۹۴۲ مورد بوده که از این تعداد ۸۹۰ مورد آن خودرو است که به سرزمین اصلی ورود موقت شده اند. اظهارنامه کالای کاپوتاژی ۲۴۲۸ فقزه بوده که ۸۵۰ مورد آن اثاثیه منزل است. به استناد بند ه ماده ۱۱۹ کیشوندان در صورت خروج از کیش با باطل کردن کارت کیشوندی و داشتن شرایط لازم می توانند اثاثیه معمول منزل خود را با معافیت از کیش خارج کنند.
کریمی درباره کاپوتاژ خودروهای مسافری داخلی گفت: طی ۱۰ ماه گذشته تعداد ۱۰۳۸۱ خودرو به صورت مسافری از بنادر چارک و آفتاب به کیش وارد شده اند. همچنین ۳۳ فقزه ترانزیت از کیش به داخل کشور و ۱۷۸ فقزه از نقاط دیگر به داخل کیش انجام شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیشوندان و مسافران چرا باید هنگام خروج از جزیره کیش به صورت مسافری بابت خرید خود عوارض گمرکی پرداخت کنند، اظهار کرد: مناطق آزاد از نظر سیاسی و جغرافیایی در خاک جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و از نظر قانون امور گمرکی خارج از ایران هستند. به همین دلیل هنگامی که کالایی وارد جزیره می شود از پرداخت حقوق ورودی معاف است و هنگام خارج شدن کالا از جزیره کیش و واردات آن به سرزمین اصلی باید عوارض و حقوق ورودی آن پرداخت گردد که این معافیت در قانون مقررات صادرات و واردات جهت هر مسافر ۸۰ دلار تعیین شده است.
کریمی در رابطه با عدم صدور مجوز ورود موقت خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی به سرزمین اصلی از سوی گمرک عنوان کرد: طبق مصوبه سال ۹۳ هیئت دولت، ورود قطعی و موقت خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی ممنوع می باشد و تا زمانی که این مصوبه ملغی نشود گمرک کیش به عنوان یک سازمان حاکمیتی اجرایی اجازه صدور مجوز برای ورود موقت اینگونه خودروها را نخواهد داشت و در حال حاضر این مصوبه در تمام مناطق آزاد کشور لازم الاجرا است.
مدیرکل گمرک کیش درباره ترانزیت خودرو بین مناطق آزاد گفت: براساس مصوبه جدید، از این پس، نقل و انتقال خودرو ما بین مناطق آزاد فقط به رویه ترانزیت خارجی و با رعایت شرایط و مقرراتی شامل خودروهایی قابل نقل و انتقال مابین مناطق آزاد خواهند بود که قبلا در یکی از مناطق آزاد با رعایت مقررات مربوطه وارد و در آن منطقه شماره گذاری شده باشند، ارائه موافقت کتبی سازمان های مناطق آزاد مبداء و مقصد به گمرک مبداء ترانزیت الزامی است، انتقال خودرو با برندهای لامبورگینی، فراری، پورشه، هامر، مازراتی، بوگاتی و همچنین سایر خودروهای دارای برند آمریکایی، ساخت آمریکا و یا با مبداء اولیه آمریکا امکان پذیر نیست و ترانزیت خارجی سایر خودروها در صورت ثبت سفارش به مقصد منطقه مورد نظر و با استعلام و کسب موافقت دفتر واردات در هر دو مسیر میسر خواهد بود و ترانزیت خودروهایی که در این مصوبه ذکر شده اند صرفا بر روی وسایل نقلیه خودوربر امکان پذیر است.
وی با اشاره به اینکه تا امروز هیچ مورد ترانزیتی از کیش به سایر مناطق آزاد و یا بالعکس انجام نشده است، در پاسخ به سوالی در جهت عدم صدور مجوز جهت ارسال سوغات و هدیه از کیش به سرزمین اصلی تصریح کرد: استقرار گمرک در اداره پست کیش نیاز به اخذ مجوزهای بالادستی دارد که تاکنون در این خصوص مجوزی صادر نشده، اما به جهت اینکه گمرک سازمانی است که برای رفاه حال کیشوندان و مسافران تلاش می کند، در خصوص ارسال سوغات تا ۵۰ دلار قانونی با کیشوندان گرامی همکاری داشته است.
مدیرکل گمرک کیش در پایان با اشاره به وجود زیرساخت های خوبی که توسط سازمان منطقه آزاد وشرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه های کیش برای فعالیت های تجاری و بازرگانی ایجاد شده است، اظهار کرد: گمرک کیش آمادگی این را دارد که با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش خدمات واردات و صادرات کالا را به تولیدکنندگان، بازرگانان و فعالان اقتصادی ارائه دهد تا با یاری خداوند در روزهای پایانی سال جهش تولید، شروع خوبی برای رونق اقتصادی جزیره زیبای کیش و کشور داشته باشیم.
نظر شما