۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۱
طی ۵ سال آینده ۸۵ میلیون شغل در جهان از بین می‌رود
مجمع جهانی اقتصاد گزارش داد؛

طی ۵ سال آینده ۸۵ میلیون شغل در جهان از بین می‌رود

مجمع جهانی اقتصاد در یک گزارش آینده نگرانه به پیش‌بینی ساختار شغلی در دوران پساکرونا پرداخته و مشاغل و مهارت‌های آینده را ترسیم و سرعت تغییرات آن‌ها را بر اساس نظرسنجی از رهبران کسب‌وکارها و استراتژیست‌های منابع انسانی سنجیده است.

به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف ایران، براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) همه‌گیری کرونا تاثیرات بسزایی را بر روی روندهای شغلی در بلندمدت ایجاد کرده است که در ادامه به پنج نکته‌ی اساسی از این تغییرات پرداخته می‌شود.

نیروی کار سریع‌تر از حد انتظار به سمت اتوماسیون پیش می‌رود و طبق تخمین‌ها طی پنج سال آینده، ۸۵ میلیون شغل از بین می‌رود. اتوماسیون، همزمان با رکود اقتصادی ناشی از کووید۱۹، اختلال مضاعقی را برای کارگران در اشتغال آن‌ها ایجاد کرده است. توسعه‌ی فنآوری و تکنولوژی‌ها توسط بنگاه‌ها، وظایف، مشاغل و مهارت‌های مورد نیاز را تا سال ۲۰۲۵ تغییر خواهد داد. حدود ۴۳ درصد از مشاغل مورد بررسی نشان می‌دهند که به دلیل توسعه‌ی فنآوری، قصد دارند نیروی کار خود را کاهش دهند، ۴۱ درصد قصد دارند استفاده از پیمان‌کاران خود را برای کارهای تخصصی گسترش دهند. و البته ۳۴ درصد قصد دارند به عنوان یک نتیجه از توسعه‌ی فنآوری، نیروی کار خود را گسترش دهند. پنج سال دیگر، کارفرمایان کارها را تقریباً به طور مساوی بین انسان‌ها و ماشین‌ها تقسیم می‌کنند.

انقلاب ربات‌ها، ۹۷ میلیون شغل جدید را ایجاد خواهد کرد. با تحول اقتصاد و بازارهای کار، نقش‌های جدیدی در اقتصاد در زمینه‌های فنآوری (مانند هوش مصنوعی) و مشاغل تولید محتوا (مانند مدیریت رسانه‌های اجتماعی و نوشتن محتوا) ظاهر می‌شوند. مشاغل نوظهور نشان‌دهنده تقاضای بیشتر برای مشاغل اقتصاد سبز است، بطور مثال مشاغل مرتبط با اقتصاد داده و هوش مصنوعی، مشاغل جدید در مهندسی، رایانش ابری و توسعه محصول و در زمینه‌ی بازاریابی، فروش و تولید محتوا؛

در سال ۲۰۲۵، تفکر تحلیلی، خلاقیت و انعطاف‌پذیری از جمله مهارت‌های پرطرفدار است. از نظر کارفرمایان که تفکر انتقادی، تجزیه و تحلیل و حل مسئله در سال‌های آینده از اهمیت بیشتری برخوردار است. در سال جاری مهارت‌هایی در زمینه مدیریت خود مانند یادگیری فعال، تاب‌آوری، تحمل استرس و انعطاف پذیری مورد توجه بوده‌است. با اندازه‌گیری داده‌های موجود در لینکدین و کورسرا امکان ردیابی انواع مهارت‌های تخصصی مورد نیاز برای مشاغل فردا فراهم شده است.

رقابتی‌ترین مشاغل بر روی ارتقاء مهارت‌های کارگران خود تمرکز خواهند کرد. تقریباً نیمی از کارگرانی که در پنج سال آینده در نقش خود باقی ‌می‌مانند، برای مهارت‌های اصلی خود نیاز به آموزش مجدد دارند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که بخش دولتی باید حمایت نیرومندتری را برای بازپرداخت کارگرانی که در معرض خطرند و یا با مشاغل دیگر تعویض شده‌اند، ارائه دهد. در حال حاضر، تنها ۲۱ درصد مشاغل گزارش کرده‌اند که می‌توانند از طریق بودجه عمومی برای حمایت از کارمندان خود به آن‌ها مهارت‌های لازم را بیآموزند. بخش دولتی باید انگیزه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در بازارها و مشاغل فردا فراهم کند، شبکه‌های ایمنی قوی‌تری را برای کارگران در حین تعویض شغل ارائه دهد و با عقب‌افتادگی‌ها و روش‌های سنتی در آموزش و پرورش مقابله کند.

دورکاری همچنان ماندگار خواهد بود. حدود ۸۴ درصد از کارفرمایان قرار است به سرعت فرآیندهای کار به سمت دیجیتالی کردن پیش ببرند، از جمله مهمترین آن‌ها گسترش قابل توجه دورکاری خواهد بود. کارفرمایان می‌گویند این امکان وجود دارد که ۴۴ درصد از نیروی کار خود را با دورکاری جابجا کند. با این حال، ۷۸ درصد از رهبران کسب و کار انتظار دارند که دورکاری تأثیر منفی بر روی بهره‌وری کارکنان داشته باشد.

کد خبر: ۶۹٬۶۴۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha