به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، محمد خانی گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری آذربایجان شرقی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان هستند.
وی افزود: بیش از یک میلیون نفر نیز جمعیت روستانشین در ۲۷۵۰ روستا داریم که ۸۰۰ هزار نفر آنها یعنی حدود ۸۰ درصد جمعیت روستانشین آذربایجان شرقی تحت پوشش آب و فاضلاب هستند. البته در دیگر روستاها نیز با اینکه تحت پوشش نیستند ولی از طریق دهیاری ها و هیات های امنای روستاها نظارت داریم و اگر خودشان بخواهند تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار خواهند گرفت.
خانی با بیان اینکه ۱۳۵۰ روستا تحت پوشش این شرکت نیستند، گفت: البته این تعداد روستا فقط ۲۰ درصد جمعیت روستانشین استان آذربایجان شرقی را شامل می شود. ۶۵ شهر آذربایجان شرقی در کنار ۱۴۳۰ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه آب موردنیاز استان از سدهای شهید کاظمی، علویان مراغه، نهند، ستارخان، اهر و هشترود تامین می شود، ادامه داد: یک هزار و ۱۰۴ حلقه چاه نیز برای تامین آب روستاها و ۴۸۴ دهنه چشمه در استان برای تامین ۴۷۰ روستا استفاده می شود.
خانی افزود: ۱۴ دهنه چاه نیز در شهرهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد و ۷۰ رشته قنات نیز برای تامین آب شرب ۵۰ روستای استان و ۲۰ رشته قنات برای تامین آب شرب شهرها استفاده می شود.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه امسال ۱۲۵ طرح در نقاط مختلف استان اجرا می شود، افزود: در ۳۰ روستا نیز در قالب تفاهم نامه مشترک با سازمان بسیج سازندگی و در ۲۵ قشلاقات با همکاری اداره کل امور عشایر طرح هایی در دست اجرا داریم.
وی به مشارکت خیرین در طرح های آبرسانی به روستاها نیز اشاره داشت و افزود: در پنج روستای آذربایجان شرقی از طریق خیرین پروژه های آبرسانی درحال انجام است.
خانی با بیان اینکه در مجموع در ۱۶۰ آبادی پروژه های عمرانی انجام می شود، گفت: ۱۲۵ میلیارد تومان از محل منابع ملی و حدود ۷۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای این پروژه ها هزینه می شود.
وی در خصوص مجتمع های آبرسانی نیز گفت: ۹ مجتمع آبرسانی برای ۳۸۸ روستای استان اجرا می شود که یک سوم آنها طی امسال به بهره برداری خواهد رسید و مابقی نیز طی سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهد شد.
نظر شما