۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
کدام کشورها پیشتاز واکسیناسیون در اروپا هستند؟

کدام کشورها پیشتاز واکسیناسیون در اروپا هستند؟

بیشترین تعداد دریافت کنندگان واکسن کرونا در اروپا از نظر تعداد پس از انگلیس به ترتیب شامل آلمان با یک و نیم میلیون نفر، ایتالیا با یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر، ترکیه با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و اسپانیا با یک میلیون ۱۶۵ هزار نفر هستند.

به گزارش بازار به نقل از واکسن آنلاین؛ در حالی که مقابله جهانی با شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان ادامه دارد، برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری نیز دنبال می شود.

بسیاری از کارشناسان متفق القول هستند که تنها راه برون رفت از بحران همه گیری کرونا، انجام ایمنی سازی بیش از ۷۰ درصد از جمعیت ساکنان یک منطقه است و با توجه به لزوم ایمن سازی شهروندان، برنامه واکسیناسیون نیز در کشورهای مختلفی در حال انجام است.

اگرچه کشورهای مختلف تا کنون از واکسن‌های مختلفی برای ایمنی سازی جمعی استفاده کرده اند؛ اما هنوز آمار دقیق و مشخصی نیز از جممعیت افراد و شهروندانی که واکسن کرونا در کشورهای مختلف دریافت کرده اند، نیست.

عدم وجود آمار دقیق از دریافت کنندگان واکسن کرونا از یک طرف به این دلیل است که برخی کشورها از برنامه واکسیناسیون یک مرحله‌ای و برخی دیگر واکسیناسیون را دو مرحله ای دنبال می کنند و همین تفاوت در روش واکسیناسیون باعث شده تا نتوان آمار دقیقی از جمعیت تحت پوشش واکسیناسیون کرونا را محاسبه کرد.

البته یک موضوع دیگری در ابهام آمار واکسیناسیون کرونا در کشورهای مختلف به دلیل عدم اعلام آمار دقیق از سوی دولت هاست. در واقع دولت ها در ارائه آمار افراد دریافت کننده واکسن به شدت محافظه کاری را در پیش گرفته اند و یکی از دلایل عدم اعلام آمار دقیق افراد واکسینه شده در کشورهای مختلف نگرانی از نادیده انگاری خطرات همه گیری کرونا از سوی دیگر شهروندان است.

در میان کشورهای اروپایی، انگلیس نخستین کشوری بود که برنامه واکسیناسیون سراسری را در تاریخ ۸ دسامبر آغاز کرد. اگرچه در قاره اروپا، روسیه چند روز زودتر از انگلیس و در تاریخ ۵ دسامبر واکسیانسیون رسمی و سراسری کرونا را آغاز کرده بود.

با این حال براساس آمار اعلام شده تا کنون در انگلیس ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر واکسن کرونا را دریافت کرده اند و در روسیه تعداد دریافت کنندگان واکسن کرونا ۱ میلیون نفر اعلام شده است.

به عبارت دیگر بیشترین تعداد دریافت کنندگان واکسن کرونا در اروپا از نظر تعداد پس از انگلیس به ترتیب شامل آلمان با ۱ و نیم میلیون نفر، ایتالیا با ۱ میلیون ۳۰۰ هزار نفر، ترکیه با ۱میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و اسپانیا با ۱ میلیون ۱۶۵ هزار نفر هستند.

از نظر درصد جمعیت دریافت کننده واکسن کرونا، اگرچه انگلیس با ۹ هزار نفر از هر  ۱۰۰ هزار نفر همچنان در مقام نخست قرار دارد، اما در این گروه، کشورهای دیگری در اروپا پیشتاز هستند و پس از انگلیس، کشور مالت با ۳۶۷۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر، دانمارک با ۳۳۲۵ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر و پس از این کشورها، کشورهای ایرلند با ۲۵۷۹ نفر، اسپانیا با ۲۵۱۰ نفر، ایسلند با ۲۵۱۰ نفر و لیتوانی با ۲۲۸۹ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر در مقام بعدی کشورهایی قرار دارند که به نسبت جمعیت بیشترین دریافت کننده واکسن کرونا را دارند.

چالش های واکسیانسیون در اروپا
با این حال برنامه واکسیناسیون کرونا در بسیاری از کشورهای اروپایی با چالش هایی مواجه شده است.

مجارستان اولین کشور اروپایی است که قرارداد خرید واکسن اسپوتنیک وی از روسیه را به دلیل اشکالات در رسیدن واکسن های شرکت فایزر امضا کرده است.

در مادرید اسپانیا و مناطق اطراف این شهر مقامات بهداشتی مجبور شدند که روند واکسیناسیون را متوقف کنند چون فقط نیمی از محموله سفارش داده شده واکسن فایزر-بیوان‌تک را که انتظار داشتند، دریافت کردند.

بخش‌های زیادی از ایتالیا هم واکسیناسیون را متوقف کرده است تا مطمئن باشد می‌تواند نوبت دوم واکسن افرادی که در حال حاضر نوبت اول را دریافت کردند، تامین کند.

مقامات بهداشتی جمهوری چک هشدار دادند که مشکلات ناشی از کاهش توزیع واکسن می‌تواند تبعات بیشتری داشته باشد.

کمیسیون اروپا، روز جمعه ۲۱ ژانویه اعلام کرد که همچنان منتظر توضیح مسئولان شرکت فایزر درباره تاخیر ایجاد شده در ارسال محموله ها به اروپا هستند.

اوایل هفته جاری و در پی کاهش محموله‌های ارسالی واکسن فایزر-بیوان‌تک تعدادی از کشورهای اروپایی از مقامات اتحادیه اروپا خواستند بر شرکت آمریکایی فایزر-بیوان‌تک فشار بیشتری وارد کند.

از سوی دیگر، با وجود تبلیغات فراوان و درخواست‌های دولت آلمان از مردم برای شرکت در واکسیناسیون سراسری علیه کرونا، عوامل مختلفی از جمله انتقاد به عملکرد دولت و بدبینی‌های موجود، موجب‌شده بیشتر آنها تمایلی به واکسینه‌شدن نداشته‌باشند.

در واقع اروپایی ها از یک سو طرح نصفه و نیمه واکسیناسیون را آغاز کرده اند و از سوی دیگر سیاست تشدید محدودیت های کرونایی را ادامه می دهند. این دوگانگی خود باعث بی میلی و بی اعتمادی مردم به طرح واکسیناسیون شده است.

از طرف هم گزارش های متعدد از کشورهای مختلف مبنی بر عوارض جانبی شدید ناشی از دریافت واکسن در برخی افراد، ابتلای به کرونا در روزهای بعد از دریافت واکسن و حتی جان باختن برخی افراد به دلیل دریافت واکسن، باعث افزایش موج بی اعتمادی ها شده است و همین موضوع بی اعتمادی چالش بزرگی را پیش پای برنامه های واکسیناسیون قرار داده است.

کد خبر: ۶۶٬۷۱۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha