به گزارش بازار، محمدحسین اکبری یزدی با اشاره به آمار سالانه ی تولید بیش از یک میلیون تنی خرما بر اساس آمار وزارت جهاد، گفت: متاسفانه بخشی از تولیدات بعنوان ضایعات از گردونه خارج می شود؛ چراکه برداشت از نخلستان ها سنتی صورت می گیرد.
وی افزود: هزینه تمام شده خرماهای مختلف، متفاوت است.
اکبری یزدی در تفاوت خرما و رطب گفت: خرما یک مرحله بعد از رطب برداشت می شود و رطوبت آن روی نخل گرفته شده و شرایط نگهداری آن سهل تر می گردد.
وی اضافه کرد: رطب قیمتی بالاتر دارد که رطب مضافتی، حداقل کیلویی ۱۵ هزار تومان هزینه تمام شده در نظر گرفته می شود.
اکبری یزدی همچنین از دو نوع عرضه در بازار سخن گفت و ادامه داد: یک نوع عرضه خرمایی است که توسط خود کشاورز صورت می گیرد و دیگری توسط شرکت های بسته بندی اتفاق می افتد که خرما را از کشاورز خریده و مجدد بسته بندی می کنند و این کار هزینه بر است.
وی هزینه این کار را دارای افزایش ۱۰درصدی نسبت به خرمای بسته بندی شده توسط کشاورز عنوان کرد و گفت: خرما از مبدأ بم تا تهران بین ۲ تا ۳ درصد سود دریافت می شود که بدست بنکدار و سپس عمده فروش می رسد و در نهایت سوپرمارکت و فروشگاه های عرضه مستقیم آن را می فروشد.
اکبری یزدی گفت: این افزایش هزینه ها طبیعی است و البته خرماهای صاحب برند فقط در این فروشگاه ها قرار می گیرد.
نائب رئیس انجمن ملی خرما ادامه داد: این خرما مجدد بسته بندی می شود و بر اساس گزارش های ما، قیمت این فروشگاه ها نیز قابل قبول نبوده و بالاست و سود این خرما صرفا متعلق به فروشگاه های زنجیره ای است.
نظر شما