به گزارش بازار و به نقل از روابط عمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان، ابراهیم جلیلی گفت: پخت کلوچه از آن دست سنتهایی است که در رگ و خون هر ملایری ریشه دوانیده و تنور کلوچه تمام فصلها در ملایر گرم است و آوازه کلوچۀ سنتی ملایر به بسیاری از استانها و شهرهای کشور رسیده است.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ملایر گفت: کلوچه ملایر در سال ۱۳۹۸ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده و با وجود بیش از ۷۰ کارگاه پخت کلوچه، سالانه بیش از ۲۵ میلیون عدد کلوچه در این شهرستان تولید میشود و گردش مالی بیش از ۴۰۰ میلیارد ریالی در سال را داراست و توانسته ۳۵۰ اشتغال مستقیم ایجاد کند.
جلیلی افزود: باید بحث برندسازی و بستهبندی برای رونق و توسعه این سنت دیرینه در دستور کار قرار گرفته تا این محصول سنتی وارد بازارهای جدید و فروشگاه زنجیرهای شده و پس از آن، شرایط برای صادرات این محصول تسهیل شود.
وب گفت: با توجه به اینکه ملایر عنوان شهر جهانی انگور و مبلمان منبت را در سال های قبل کسب کرده و در سطح دنیا با این دو برند مطرح شده در همین راستا پخت کلوا و کلوچه و کسب عنوان ملی نیز میتواند در رونق هرچه بیشتر این سوغات مثمر ثمر باشد.
جلیلی گفت: مزیت کلوا و کلوچه ملایر، استفاده از شیره انگور در پخت آن است.
نظر شما