۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
۱۱۴ سال انتظار برای خانه دار شدن کارگران
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد

۱۱۴ سال انتظار برای خانه دار شدن کارگران

صادقی فر، معاون وزیر تعاون گفت: بر اساس آخرین مطالعات‌ با فرض ثابت ماندن قیمت مسکن، ۱۱۴ سال طول می‌کشد که یک کارگر بتواند ۶۰ مترمربع مسکن تهیه کند.

به گزارش بازار، ابراهیم صادقی‌فر در جلسه شورای هماهنگی مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاه‌های تابعه که در اداره کل تامین اجتماعی غرب استان تهران برگزار شد، با بیان این مطلب درباره آخرین وضعیت طرح و برنامه‌های مرتبط با مسکن کارگری اظهار کرد: کارگران و جامعه هدف این وزارتخانه عموما از ضعیف‌ترین اقشار از نظر اقتصادی هستند و از این حیث باید طرح‌های هدفمند و مفیدی برای تامین مسکن ارزان قیمت برای آن‌ها داشته باشیم.

وی افزود: بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته با فرض ثابت ماندن قیمت مسکن، ۱۱۴ سال طول می‌کشد که یک کارگر که در دهک اول تا سوم جامعه قرار دارد، بتواند برای خودش ۶۰ متر مسکن تهیه کند و این مسئله نشان‌دهنده اهمیت اجرای طرح‌های حمایتی در این زمینه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: از سوی دیگر هر فردی باید حداقل سرانه درآمدی حدود ۱۰ هزار دلاری داشته باشد تا «زمان تامین مسکن» از نظر توانمندی اقتصادی‌اش به پنج سال تقلیل پیدا کند. البته در این میان ممکن است اتفاقات دیگری رخ دهد مانند این که احتمال دارد دهک متقاضی به ویژه جامعه کارگری در طول سالیان تغییر کند که این مشکل ممکن است برای افراد با درآمد ثابت با یک بیماری سخت اتفاق بیفتد.

صادقی‌فر ادامه داد: در این زمینه یک ورودی به نام حقوق و دستمزد داریم که تورم سبب شده است تا بخش بزرگی از این ورودی به سمت سبد معیشتی یعنی غذا سوق پیدا کند و در ادامه نیز اولویت‌های دیگری مانند آموزش و بهداشت و درمان قرار می‌گیرد؛ بنابراین توان این اقشار برای برنامه‌ریزی و حرکت به سمت نیازهایی مانند مسکن کمتر و کمتر شده و در سنوات متمادی حاضر هستند تا از کیفیت زندگی‌شان صرف نظر کنند، اما به عنوان مثال اجاره نامه‌هایشان را تمدید کنند.

وی با تاکید بر اینکه نخستین اولویت بر اساس شرایط مذکور و البته پس از شغل، تامین مسکن است، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی همه تلاش و اهتمامش را روی تولید مسکن ارزان قیمت قرار داده و در این زمینه بسیار جدی است، اما قیمت مسکن از نیمه دوم سال گذشته تا کنون رشد بی سابقه‌ای داشته و امکان خرید مسکن برای بسیاری از اقشار کمتر برخوردار جامعه را به آرزویی تبدیل کرده است.

۵۰ درصد متقاضیان مسکن ملی کارگر هستند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی همه امکانات خود و دیگر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها را برای ساخت و تامین مسکن برای اقشار مختلف مردم بسیج کرده است، اعلام کرد: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی ساخت مسکن را در تهران و سایر شهرستان‌ها کلید زده است که بر اساس آمار از این میزان حدود ۵۰ درصدش به قشر کارگری اختصاص پیدا کرده است و در صورت اجرایی شدن این طرح که همان طرح اقدام ملی مسکن نام دارد، اتفاقات و تحولات بزرگی رقم خواهد خورد.

صادقی‌فر اضافه کرد: در این زمینه ثبت نام در چندین مرحله برای ساخت مسکن ملی و شناسایی متقاضیان در حوزه مسکن ملی و مسکن استیجاری انجام شده که بر عهده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است همچنین مقرر شد از همان تسهیلاتی که سایر اقشار استفاده می‌کنند، نیز جامعه کارگری و بازنشستگان بتواند بهره‌مند شود.

جزییات تسهیلات پیش‌بینی شده برای مسکن کارگران و بازنشستگان
وی ادامه داد: در همین راستا یکصد میلیون تومان تسهیلات ۱۸ درصد ۱۰ ساله برای تامین هزینه ساخت مسکن در نظر گرفته شده است که البته در حال حاضر برای کمتر شدن درصد کارمزد این تسهیلات در حال بررسی در جلسه شورای عالی مسکن هستیم. از سوی دیگر مراحل پنج گانه‌ای برای پرداختی وجود دارد که در هر یک از این مراحل ۵پنج قسط ۴۰ میلیون تومانی پرداخت می‌کند و در سقف یکصد متر مسکن‌اش ساخته شده و آن را تحویل می‌گیرد.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، قیمت هر متر مسکن در طرح اقدام ملی برای برخی مناطق که قیمت زمین بالاتر است حدود سه میلیون تومان و در بسیاری مناطق قیمت پایه ۲.۶ میلیون تومان است. همچنین ۷۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای این طرح از طریق بانک توسعه تعاون تامین اعتبار کرده است که به مسکن کارگری تعاونی اختصاص پیدا خواهد کرد که در بازه زمانی سه ساله پرداخت خواهد شد.

صادقی‌فر افزود: در بودجه سازمان تامین اجتماعی هزار میلیارد تومان دیده شده که قرار شد در بانک رفاه این عدد به صورت قرض الحسنه تخصیص پیدا کند که البته مبلغی را نیز بانک رفاه به آن اضافه خواهد کرد و در اختیار گروه‌های کارگری و بازنشسته‌ها قرار خواهد گرفت. البته بازنشستگان به غیر از تسهیلات مذکور می‌توانند برای پرداخت یکی از اقساط شش ماهه چهل میلیون تومانی طرح اقدام ملی مسکن، یک تسهیلات سه ساله و با بهره ۱۰ درصد دریافت کنند. از سوی دیگر کارکنان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه و گروه‌های هدف خاص مانند سازمان بهزیستی می‌توانند تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی ۴ درصد و ۵۰ میلیون تومان ۱۰ درصد دریافت کنند. با این حساب و کتاب حدود ۶۰ درصد هزینه ساخت یک واحد مسکونی تسهیلات به کسانی که فرم جیم سبز دارند داده خواهد شد.

کارگران و بازنشستگان متقاضی مسکن ملی موجودی‌شان را تکمیل کنند
وی با تاکید بر اینکه از همه متقاضیان در خواست می‌کنیم که نسبت به تکمیل موجودی حساب خود اقدام کنند تا بتوانند از تسهیلات پیش‌بینی شده برای آن‌ها استفاده کنند، عنوان کرد: از فردا صبح برای متقاضیان در همه شهرستان‌ها پیامک ارسال خواهد شد تا نسبت به تکمیل موجودی و آورده‌شان اقدام کنند. بر اساس گزارشی که وزارت راه و شهرسازی ارائه می‌دهد ظرفیت همچنان باقی است و از ۲۰۰ هزار نفری که تفاهم نامه داشتیم ۳۵۸ هزار نفر کارگر و بازنشسته در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده اند که بیش از ۷۰ درصد بیشتر از ظرفیتی که در خواست کرده بودیم، اما با توجه به مراجعه نکردن متقاضیان ثبت نامی این ظرفیت همچنان وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فرصت باقیمانده برای متقاضیان بسیار اندک بوده و باید اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در این زمینه و در راستای تکمیل موجودی صورت گیرد، اظهار کرد: حتی در استان تهران نیز ظرفیت باقی است و قبل از این که این سهمیه توسط آموزش و پرورش یا دیگر اقشار پر شود، کارگران و بازنشستگان باید از این فرصت استفاده کنند.

مسکن کارگران و بازنشستگان کجا ساخته می‌شود؟
صادقی‌فر ادامه داد: درباره ثبت نام جدید طرح اقدام ملی مسکن مقرر شد تا در جاهایی که زمین بیشتر از ظرفیت اختصاص داده شد یا آنکه ثبت نامی صورت نگرفته است در آن جا ثبت نام جدید آغاز شود. استان گیلان یکی از این مناطق است چرا که زمانی که طرح اقدام ملی مسکن به این استان رسید ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و دقیق در این استان حالت تهاجمی و پاندمی پیدا کرد و حتی در برخی مناطق تهران هم این مسئله صدق پیدا می‌کند. برای کارمندان این وزارتخانه که فرم جیم سبز رنگ دارند یک مرحله ثبت نام کرده‌ایم. برای بخش مربوط به تسهیلاتی که می‌توانیم قائل شویم مدلی را نهایی خواهیم کرد تا کارگران و گروه‌های هدفمان را یک تا دو مرحله از پرداختی‌های ۴۰ میلیون تومانی‌شان را بر اساس وام تامین مصالح برای‌شان در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: با توجه به پتانسیل‌هایی که شرکت‌های زیر مجموعه‌های این وزارتخانه دارند، می‌توانیم یک یا دو قسط از مراحل پرداختی این اقشار از این محل تامین خواهد شد. به گونه‌ای که این پرداختی با بهره ۹ درصد برای متقاضی خواهد بود و مستقیم به هلدینگی از زیرمجموعه‌های شستا یا صندوق بازنشستگی متصل می‌شود؛ بنابراین انبوه ساز خرید خواهد کرد و به صورت یک ساله و اقساط، پولی را که در یک مرحله باید بدهد را پرداخت می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تامین مصالح ساختمانی از این طریق تا ۳۰ درصد برای انبوه ساز قیمت مسکن را کاهش خواهد داد، گفت: در حوزه زمین هم اتفاقات خاصی رخ داد. اتحادیه اسکان به عنوان متولی تامین مسکن کارگری قراردادی با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی امضاء کردند و قریب به ۱۲ هزار متر زمین در شهرهای جدیدی مانند سهند تبریز، گلبهار مشهد، بهارستان فولادشهر اصفهان، صدرا شیراز، هشتگرد و پرند تهران و امیرکبیر استان مرکزی به این طرح و اتحادیه اختصاص پیدا کرد. البته تعداد و وسعت این زمین‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

صادقی‌فر اظهار کرد: ۷۵۰۰ واحد زمین آماده شده و قرار است از سوی وزارت راه به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی داده شود تا ۴۸ هزار کارگر و بازنشسته ثبت نامی در استان تهران داریم که همه‌گی در اطراف و حاشیه تهران است، اما آخرین تلاش‌های خود را انجام داده‌ایم تا زمینی را در تهرانسر از وزارت راه و شهرسازی دریافت کنیم.

وی افزود: وزیر راه و شهرسازی دستور داد تا زمینی به وسعت ۱۰۰ هکتار برای ساخت و ساز مسکن بازنشستگان و کارگران در اختیار صندوق بازنشستگی قرار دهد؛ بنابراین باید اطلاع‌رسانی بسیار خوب و درخوری صورت گیرد تا این فرصت برای جامعه هدف وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از دست نرود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: ماده ۱۴۹ نیز اصلاحش با همکاری تشکل‌های کارگری وزارت راه اقتصاد شهرداری‌ها انجام شد و در این صورت مشکل مسکن کارگری نخواهیم داشت و امتیازات بسیاری برای کارفرما دیده شده است تا ترغیب شود به ساخت مسکن کارگری از محل مالیات بر ارزش افزوده و مالیات مستقیم و می‌تواند اتفاق بزرگی را در زمینه مسکن برای اقشار کارگری رقم بزند.

کمترین درگیری کرونایی را در بنگاه‌های تولیدی داشتیم
صادقی‌فر با تشکر از تلاش‌های کادر درمانی و سازمان تامین اجتماعی در دوران شیوع کرونا که همچنان نیز ادامه دارد، عنوان کرد: به اذعان مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این دوران با وجود پیچیدگی‌هایی که در حوزه کار و تولید وجود داشت، پروتکل‌های بهداشتی در مجموعه‌های مرتبط با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی آنقدر جدی پیگیری و دنبال شد که کمترین درگیری را محل کار و در بنگاه‌های تولیدی از نظر ویروس کرونا داشته باشیم. البته علیرغم کمتر شدن آمارهای ابتلاء در کشور امیدواریم ویروس کرونا در کشور ریشه‌کن شود.

آمار ۲۳ درصدی اعتیاد در نیروی کار
وی درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی مرتبط با حوزه کار، تعاون و رفاه اجتماعی اضافه کرد: مسئله‌ای با آن درگیری بسیار زیادی داریم آسیب‌های اجتماعی است که واقعا جدی بوده و همه بخش‌های این وزارتخانه را با خود درگیر کرده است. آماری که وجود دارد و نگران کننده به نظر می‌رسد این است که درصد اعتیاد در کشور ۵.۶ درصد است در حالی که همین آمار بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته از ۱۳ هزار نمونه، در بخش کار و تولید به حدود ۲۱ تا ۲۳ درصد می‌رسد. این اعداد و ارقام طبق کیت‌های تشخیصی و تست ادرار مشخص شده و نشان‌دهنده دقت آمار استخراج شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سطح درگیری اعتیاد در جامعه کار و تولید نسبت به کل کشور چهار برابر بیشتر است، گفت: با نگاهی به این آمار نمی‌توان انتظار بهره‌وری مناسب را داشت و این آسیب‌ها در برخی شهرها بسیار جدی‌تر است. کارگر آسیب‌دیده و درگیر اعتیاد مسلما با حوزه بازرسی کار و درمانی تداخل پیدا خواهد کرد و حتی اگر متقاضی وام باشد، در پرداختش به مشکل بر می‌خورد؛ بنابراین همکاری جدی باید در راستای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد.

صادقی‌فر به جشنواره امتنان اشاره کرد و گفت: با مساعدت‌های وزیر و بانک رفاه این جشنواره برگزار خواهد شد و نفرات برتر در سال‌های گذشته تسهیلات کم بهره خوبی (چهار درصد) دریافت کردند تا بتوانند طرح‌های توسعه‌ای خود را پیش ببرند. همچنین سطح فرهنگی و پراکندگی آن نیز در جامعه بسیار زیاد است که از حجاب شروع می‌شود و به مسائلی از جمله موسیقی، آوای کار و ورزش می‌رسد چرا که گفته می‌شود گروه‌های شادتر ۱۱ برابر عملکرد و بهره‌وری بالاتری دارند که این مسئله می‌تواند برای کارکنان و جامعه و گروه‌های هدف این وزارتخانه مورد توجه قرار گیرد. البته استان‌ها در زمینه ورزشی دغدغه جدی دارند و طی ۱۰ ماه گذشته مجموعه‌های ورزشی بسته شده و ممکن است ادامه پیدا کند بنابراین می‌توان در استان‌ها مسابقات و برنامه‌های ورزشی متناسبی با شرایط امروز جامعه برگزار کرد.

کد خبر: ۶۴٬۲۴۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha