به گزارش خبرنگار بازار، از اسفند سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را برای عرضه نهاده های دام و طیور ایجاد کرد تا خرید و فروش این اقلام فقط از طریق همین سامانه ها انجام شود و گام نخست را با عرضه کنجاله سویا در بازارگاه برداشت و مقررشده تا پایان امسال نیز عرضه جو و ابتدای سال ۹۹ عرضه ذرت نیز فقط از طریق این سامانه انجام شود ولی به اعتقاد فعالان صنایع دام و طیور و آبزی پروری این امر جز برهم زدن نظم بازار و خلل در فرآیند تولید نتیجه ای نداشته است.
رئیس انجمن صنفی توزیع کنندگان نهاده های دام و طیور ایران در نامه ای که به دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی نوشته، آورده است: بسیاری از مصرف کنندگان نهایی در کشور به دلایل مختلف اعم از عدم آشنایی با رایانه، عدم آموزش، عدم دسترسی به اینترنت، عدم ایجاد ارتباط بانکی با سامانه و عمدتا داشتن بدهی معوقه و ترس از بلوکه شدن حساب هنوز امکان خرید از سامانه را ندارند.
محسن حافظ افزود: نبود راه حل برای بارهای معیوب و غیر قابل تخلیه به هر دلیلی اعم از ارسال بار نامرغوب از طرف بازرگان و شرکت وارد کننده و یا تقلب راننده از دیگر دلایلی است که امکان تامین بار از سامانه بازارگاه را برای تولیدکنندگان سخت می کند.
رئیس انجمن صنفی توزیع کنندگان نهاده های دام و طیور ایران ادامه داد:متاسفانه علیرغم وعده جنابعالی تاکنون قیمت تایید شده توسط سازمان حمایت جهت فروش اعتباری به ما اعلام نشده است. اعلام قیمت منطقی برای فروش مدتدار توسط توزیع کنندگان می تواند تا حدود زیادی مشکل کمبود نقدینگی تولید کنندگان کشور را حل کند.
ضرورت اصلاح نوع پرداخت در بازارگاه
این فعال اقتصادی اظهارکرد: فروش اعتباری نهاده در کشور بر اساس زمان بارگیری محاسبه میشود در حالی که سررسید پرداخت اعتباری در سامانه بر اساس زمان سفارش طراحی شده است که با توجه به قطعی نبودن زمان بارگیری نیاز است که این مورد در سامانه اصلاح شود.
حافظ تصریح کرد: توزیع کنندگان نهاده تا کنون در قبال فروش مدتدار از مشتریان خود چک دریافت میکردهاند که این مورد در سامانه بازارگاه دیده نشده است. طبیعتاً عدم دریافت چک از مشتری روند فروش اعتباری را دچار نقصان خواهد کرد.
رئیس انجمن صنفی توزیع کنندگان نهاده های دام و طیور خاطرنشان کرد: ویرایش بارنامه حتی تا قبل از پرداخت به هیچ وجه امکان پذیر نمی باشد و در صورت ثبت اشتباه آن امکان تغییر وجود ندارد.
این فعال اقتصادی گفت: یکی دیگر از مشکلات سامانه در خصوص فروش های نسیه است که امکان پرداخت تا قبل از تکمیل کل سفارش برای خریدار فراهم نیست که اصلی ترین مشکل بازارگاه محسوب می شود.
حافظ افزود: امکان تسویه و پرداخت جزئی و یا حتی بارنامه بارنامه سفارش مهیا نمی باشد و به اجبار خریدار تنها امکان پرداخت یکجای مبلغ کل خرید پس از تحویل کل تناژ خریداری شده را دارد.
بلاتکلیفی وجوهی که حساب عرضه کننده واریز نشده است
رئیس انجمن صنفی توزیع کنندگان نهاده های دام و طیور خاطرنشان کرد:در پارهای از معاملات خریدار از طریق سامانه پرداخت را انجام داده است ولی متاسفانه این مبلغ به حساب عرضهکننده واریز نگردیده و از حساب خریدار کسر نشده و در سامانه وضعیت به پرداخت شده تغییر یافته است.
حافظ تصریح کرد: عدم هماهنگی اطلاعاتی مانند آدرس و کدپستی خریدار با سایر سامانه ها از جمله سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص و سامانه جامع انبارها امکان کنسل نمودن سفارش به هر دلیل از جمله خاص خریدار مهیا نیست.
این فعال اقتصادی گفت: عرضه کننده کالا در پنل کاربری خود امکان مشاهده تابلوی عرضه را ندارد امکان ویرایش کوتاژ عرضه شده فراهم نیست و فقط امکان حذف آن وجود دارد بررسی کوتاژ عرضه شده بسیار زمانبر بوده و امکان تایید عرضه بعد از ساعت اداری فراهم نیست.
رئیس انجمن صنفی توزیع کنندگان نهاده های دام و طیور خاطرنشان کرد: در خریدهای نقدی خریدار امکان مشاهده بارنامه ارسالی و مشخصات حمل وجود ندارد امکان جستجوی عرضه کننده کالاها در تابلوهای فروش فراهم نیست با توجه به حجم بالای تماس عرضه کنندگان و خریداران با پشتیبانی سامانه بازارگاه و تماس با واحد پشتیبانی بسیار زمانبر است که بر این اساس و موارد بسیار دیگری که فعالیت در فضای سامانه را با مشکل مواجه کرده و نزدیک شدن به بازار جوجهریزی شب عید انجمن توزیع کنندگان نهادهی دام و طیور ایران استدعا دارد با تعویق انداختن زمان اجباری شدن فعالیت در سامانه از احتمال وقوع بحران در کشور به دلیل کمبود مرغ و تخممرغ پیشگیری شود.
نظر شما