به گزارش بازار، افسانه محرابی با حضور با اشاره به اینکه صنعت نساجی و پوشاک از سال های دور تا کنون از مسئله قاچاق لطمه خورده است، افزود: از آن جایی که پارچه ها بسیار متنوع و سلیقه ها هم متفاوت است نمی توانیم جلوی واردات آن را بگیریم و این واردات باید انجام شود اما باید به صورت رسمی و درست انجام شود. خانم محرابی اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، واردات کمتری انجام می شود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: حدود ۶۰۰ هزار تن مصرف پارچه در کشور داریم و این در حالی است که حدود ۴۴۰ هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.
افسانه محرابی درباره اقدامات وزارت صمت برای مقابله با قاچاق پارچه افزود: در این موضوع حمایت های تعرفه ای داریم که در حال حاضر تعرفه پارچه ۳۲ درصد است.
وی ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده با گمرک و استاندارد مقرر شد تا سؤالات از طریق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت به آزمایشگاه های استاندارد ارسال شود که از نظر فنی ارزش پارچه مشخص شود تا در تعرفه اصلی خودش قرار بگیرد.
محرابی با اشاره به این که پارچه به عنوان اقلام گلوگاهی در زنجیره صنعت نساجی به شمار می رود گفت: در حال حاضر کمبود پارچه داریم و حدود ۶۰۰ هزار تن مصرف پارچه در کشور است با توجه به اینکه حدود ۴۴۰ هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.
وی افزود: در سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن واردات داشتیم و مابقی از طریق غیررسمی وارد شده است.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: یکی از کارهایی که پیگیری کردیم حضور گمرک در مناطق آزاد بود تا از راه های دیگر کالا وارد کشور نشود.
محرابی افزود: در حال حاضر ۷۸ واحد فعال داریم که از ۹۵ میلیون متر، حدود ۹۰ میلیون متر تولید می کنند و همچنین تولیدات واحدهای فعال از نظر کیفی و کمی خوب است. وی با اشاره به این که کمبود پارچه وجود دارد و باید از طریق واردات تامین شود، گفت: حتی اگر به اندازه نیاز داخل از نظر کمی تولید داشته باشیم ولی بر اساس ماهیت صنعت باید واردات انجام شود.
محرابی ادامه داد: تنوع پارچه پرده بسیار زیاد است و از نظر کیفیت پارچه؛ مشکلی نداریم ولی تنوع آن در بازار کم است که از طریق واردات انجام می شود و در ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موضوع شناسه دار شدن کالاهاست؛ تمام فرایند آن از طریق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت انجام شده و اطلاع رسانی ها هم صورت گرفته است و الآن باید نظارت و رسیدگی شود و از تولید کنندگان، موضوع شناسه دار شدن کالا را مطالبه کنند چون بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز امکان جدا سازی کالای داخلی با کالای قاچاق بدلیل شناسه دار نبودن کالا وجود ندارد.
نظر شما