۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵
هیچ محدودیتی از لحاظ ارایه و تحویل نهاده‌های طیور برای تولیدکنندگان مرغ نداریم
وزیر جهاد کشاورزی:

هیچ محدودیتی از لحاظ ارایه و تحویل نهاده‌های طیور برای تولیدکنندگان مرغ نداریم

خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی در خصوص بازار نهاده‌ها و تلاطم بازار پروتئینی کشور گفت: در حال حاضر علیرغم همه فشارهایی که در کشور است ما نهاده‌های مورد نیاز کلیه زنجیره مرغداری‌های گوشتی و تخمگذار را تامین کرده و خواهیم کرد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسم روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مجموع ۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی که به صورت آبی کشت می‌شود، ۱.۲ میلیون هکتار اراضی درجه یک است و باقی اراضی یعنی ۶.۸ میلیون هکتار مبتلا به برخی محدودیت‌ها هستند؛ کمبود عمق خاک، سنگ‌ریزه، شن‌ریزه و شوری قابل توجه دارد و ۴.۳ میلیون هکتار از این میزان مبتلا به شوری است.

وی افزود: ما در ایران تنها  ۱.۲ میلیون هکتار خاک حاصلخیز داریم و باید قدر خاک‌های درجه یک و خاک‌های کشاورزی را بدانیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:  فائو اعلام کرده است که حفظ تنوع زیستی زندگی در خاک باید حفظ شود، نکته مهم این است که باید میزان ماده آلی خاک را افزایش دهیم که این امر راهی به جز کشاورزی حفاظتی ندارد.

وی افزود: کشاورزی حفاظتی شامل خاک‌ورزی حفاظتی با حداقل شخم است که ابزارهای خاص خودش را دارد و با رعایت تناوب کشت و نهایتاً استفاده از پوشش‌های گیاهی و حفظ بقایای گیاهی انجام می‌شود.

خاوازی در رابطه با فرسایش خاک گفت: فرسایش خاک حدود ۱۵.۵ تا ۱۶ تن در هکتار است که با توجه به  محدودیت‌هایی که در منابع خاک در کشور داریم، باید به طور جدی به آن بپردازیم.

وی افزود: آبخیزداری از برنامه‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است تا بتواند با این روش بخش بالایی از فرسایش را کنترل کند، چراکه در آبخیزداری به ازای هر هکتار ۹ تن از فرسایش خاک جلوگیری می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت رسوبات پشت سدها خاطرنشان کرد: این رسوبات بخشی از مواد آلی و خود خاک هستند که می‌توانند از لحاظ پایداری خاک برای نسل آینده اهمیت داشته باشند.

خاوازی عنوان کرد: امسال در تلاش هستیم به ۱.۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری برسیم که بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از این عملیات انجام شده است.

وی با اشاره به سیل در فروردین ۹۸ گفت: مناطق سیل‌زده شناسایی شدند و یکی از مواردی که عملیات آبخیزداری به خوبی انجام شده، در دروازه قران شیراز بود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: عملیات آبخیزداری انجام شده در ۱۱ استان سیل‌زده به حدی است که تا صدها سال آینده این عملیات می‌تواند از ورود سیل به داخل شهر جلوگیری کند، همچنین در چند شهری که اخیراً بارندگی زیادی داشت، اگر فعالیت‌هایی که ۶ ماه گذشته سازمان جنگل‌ها نبود، شاهد سیل و خسارت شدیدی می‌شدیم.

نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان طیور تامین است
وی در خصوص بازار نهاده‌ها و تلاظم بازار پروتئینی کشور گفت: در حال حاضر علیرغم همه فشارهایی که در کشور است ما نهاده‌های مورد نیاز کلیه زنجیره مرغداری‌های گوشتی و تخمگذار را تامین کردیم و تامین خواهیم کرد.

خاوازی افزود: ما هیچگونه محدودیتی از لحاظ ارایه و تحویل نهاده‌های طیور برای تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ نداریم.

وی خاطرنشان کرد: در دو هفته گذشته تولیدکنندگان ما نشان دادند که پای کارند و نگران مردم هستند، به بازارهای عمده‌فروشی ورود پیدا کردند و بسیاری از مرغدارهای ما کالاهایی همچون مرغ سبز را که می‌توانستند با قیمت بالاتر عرضه‌ کنند، با بسته بندی‌های عادی در اختیار مردم قرار دادند تا قیمت کاهش پیدا کند.

خاوازی با اشاره به کاهش قیمت مرغ در بازار گفت: قیمت مرغ از ۳۶ هزارتومان تا ۲۴ هزارتومان کاهش یافته است و ما در تلاش هستیم تا قیمت به نرخ مصوب برسد.

وی افزود: مرغ را در اختیار زنجیره‌های تولید مانند اتکا و رفاه را قرار دادیم تا از ایجاد صف جلوگیری شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که میزان تولید تخم مرغ بیشتر از نیاز کشور است و محدودیتی در تولید نداریم، بیان کرد: در حال حاضر به صورت روزانه قیمت را با حضور در میادین رصد می‌کنم و قیمت مصوب هرکیلو تخم‌مرغ بین ۱۳ هزارو ۵۰۰ تا ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان است و هر شانه  ۲۹ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی با تأکید بر این که اکنون صادرات تخم مرغ ممنوع است، اذعان کرد: در حال حاضر صادرات تخم مرغ بار روانی ایجاد می‌کند و باعث افزایش قیمت این محصول در بازار خواهد شد، بنابراین در یک موقعیت مناسب که بازار متعادل شود به صورت محدود، حساب شده و تنها توسط تولیدکنندگانی که از تنظیم بازار حمایت کردند، صادرات انجام خواهد شد.

وی افزود: فاصله قیمتی بین واحدهای عمده فروشی تا خرده فروشی و شبکه‌هایی که در خرده فروشی‌ها وجود دارد، مردم را رنج می‌دهد و وزارت صنعت برای حل این معضل تلاش می‌کند اما گستردگی زیادی در این بازار وجود دارد که باید کمی به آن فرصت بدهیم.

خاوازی در رابطه با تأمین نهاده‌های دامی بیان کرد: در زمینه نهاده‌های دامی مشکلی برای تولیدکنندگان وجود ندارد و واردات آن تا تأمین کامل ذخایر کشور ادامه خواهد داشت و در این خصوص با وزارت صنعت و بانک مرکزی پیگیری خواهیم کرد.

کد خبر: ۵۹٬۰۹۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha