بازار؛ گروه بین الملل: انگلیس اولین کشوری در دنیا است که تزریق واکسن تولید شرکت پی فایزر را از فردا شروع می کند و طبق گزارش منتشر شده توسط گاردین ۸۰۰ هزار دوز واکسن در بسته های ۹۷۵ عددی وارد کشور شده است.
این واکسن ها در بیمارستان ها نگهداری می شود زیرا هیچ یک از مراکز درمانی دیگر و مطب های پزشکان شرایط لازم برای نگهداری این واکسن را ندارد. قرار است کادر درمانی و افراد بالاتر از ۸۰ سال در بریتانیا واکسینه شوند.
واکسن تولیدی این شرکت برای افراد بالاتر از ۱۶ سال مناسب است و بریتانیا ۵۵ میلیون نفر ساکن بیشتر از ۱۶ سال دارد که برای واکسینه کردن آنها با در نظر گرفتن رژیم دو دوز واکسن برای هر فرد نیاز به ۱۱۰ میلیون دوز واکسن دارد.
انگلیس تنها ۴۰ میلیون دوز واکسن خریداری کرده است و این نگرانی وجود دارد که بعد از اجرا شدن برگزیت از انتهای سال جاری بدون اینکه توافق تجاری تازه ای بین بریتانیا و اتحادیه اروپا به تصویب برسد، ارسال واکسن از مقر اتحادیه اروپا در بروکسل بلژیک به انگلیس با تاخیر انجام شود. مساله ای که برای کشور می تواند مرگبار باشد ولی «مت هانکوک» وزیر بهداشت این کشور اروپایی این نگرانی را بی پایه و اساس می داند. او در مصاحبه با نشریه میرور گفت: «مذاکرات برای تداوم عرضه انواع داروها از قبیل واکسن کرونا با اتحادیه اروپا انجام شده است و ما می توانیم مانند قبل داروهای مورد نیاز خود را دریافت کنیم.»
اما باید در نظر داشت شرکت پی فایزر محدودیت زیادی در عرضه واکسن دارد و قرار است تا انتهای سال بعد تنها ۴۰ میلیون دوز در اختیار انگلیس قرار دهد که برای واکسینه کردن ۲۰ میلیون نفر کفایت می کند. این واکسیناسیون نمی تواند بریتانیا را از بحران نجات دهد.
احتمال تایید واکسن آکسفورد وجود دارد
مت هنکوک وزیر بهداشت کشور انگلیس در مصاحبه اخیر خود با بی بی سی اعلام کرد که بررسی واکسن آکسفورد و مدرنا در انگلیس شروع شده است و انتظار می رود نتایج این بررسی ها در ماه های پیش رو مشخص شود. او با اشاره به واکسن آکسفورد گفت: «واکسن آکسفورد یکی از گزینه های اصلی و مهم دنیا برای رهایی از کرونا است. ما بررسی داده های مربوط به این واکسن به خصوص نتایج سومین مرحله از آزمایشها در بریتانیا را شروع کردیم. این واکسن مانع از بروز علایم سخت بیماری کرونا در افراد می شود و هیچ یک از افراد دریافت کننده این واکسن تا کنون به دلیل ابتلا به کرونا بستری نشده اند. ما شاهد ابتلای افراد به نوع بسیار خفیف و گذرای بیماری بودیم. این واکسن بر مبنای داده های کنونی بیش از ۷۰ درصد کارایی دارد و می تواند برای جوانان که به دلیل سیستم ایمنی قوی بدن احتمال ابتلای آنها به بیماری کرونا کمتر است، گزینه بسیار مناسبی باشد.»
وزیر بهداشت انگلیس با اشاره به این مطلب که بررسی های وزارت بهداشت نشان داده است این واکسن ایمن و کارآمد است گفت: «انتظار می رود تا انتهای امسال یا اواسط ژانویه سال بعد واکسن آکسفورد مورد تایید قرار بگیرد و تزریق آن در انگلیس شروع شود.»
انگلیس ۱۰۰ میلیون دوز واکسن آکسفورد خریداری کرده است که قرار است تا انتهای فوریه ۴۰ میلیون دوز از آن واکسن وارد بازار شود. در نتیجه بخش زیادی از مردم این کشور اروپایی تا انتهای فوریه یا با دریافت واکسن آکسفورد یا با دریافت واکسن پی فایزر واکسینه خواهند شد و این کشور از شر ویروس مرگبار کرونا رها می شود.
هند هم به دنبال دریافت تاییدیه واکسن آکسفورد است
اما در سوی دیگر دنیا، موسسه تولید واکسن سروم کشور هند که با آکسفورد قراردادی برای تولید بالغ بر یک میلیارد دوز واکسن امضا کرده است به دنبال دریافت تاییدیه های لازم از دولت برای شروع تزریق اضطراری واکسن است.
طبق گزارش منتشر شده توسط این شرکت داروسازی که سومین مرحله از آزمایشهای بالینی شرکت آکسفورد را نیز در هند انجام می دهد، تا کنون هیچ عوارض منفی شدیدی که مرتبط با تزریق واکسن باشد در افراد دریافت کننده واکسن مشاهده نشده است و با وجود موج بالای همه گیری در هند، هیچ یک از دریافت کنندگان واکسن در اثر ابتلا به ویروس بستری نشده اند یا جانشان را از دست نداده اند.
این موسسه در ادامه تاکید کرد ۴۰ میلیون دوز واکسن برای عرضه به بازار در اختیار دارد و در صورت دریافت تاییدیه تولید انبوه را شروع می کند. شرکت پی فایزر هم در خواست خود را برای دریافت تاییدیه های لازم برای تزریق واکسن کرونا را به وزارت بهداشت هند ارایه داده است ولی تاکنون خبری در مورد تایید واکسن ارایه نشده است.
انتظار می رود در انتهای هفته جاری واکسن پی فایزر در امریکا مورد تایید قرار بگیرد و تزریق آن از اواخر هفته شروع شود و در روز ۱۷ دسامبر هم واکسن تولید شرکت مدرنا مورد تایید اداره غذا و داروی امریکا قرار گیرد. با ارایه این دو واکسن به بازار امریکا می توان امیدوار بود تا اواخر بهار سال ۲۰۲۱ این کشور بتواند به شرایط عادی بازگردد و فعالیتهای اقتصادی از سر گرفته شود.
نظر شما