به گزارش بازار، افزایش حداقل ده درصدی تعرفه ها تاثیر با اهمیتی بر رشد اقتصاد جهانی و روابط تجاری بین کشورها خواهد داشت. همچنین با ایجاد آشفتگی در اقتصاد موجب گسیل سرمایه به سمت داراییهای امن نظر طلا و اوراق قرضه آمریکا خواهد شد.
وضع تعرفه ده درصدی بر واردات تمام کالاها و وضع تعرفه بالاتر بر سه شریک تجاری بزرگ امریکا از جمله چین (۳۴%)، اتحادیه اروپا (۲۰%) و ژاپن (۲۴%) در صورتی که با اقدامات متقابل گسترده از سمت این شرکا همراه شود، میتواند رشد اقتصادی آمریکا را با کاهش قابل توجه همراه کند و یک جنگ تجاری تمام عیار را رقم بزند. همانطور که با اعلام رسمی دولت چین به اقدام تلافی جویانه و وضع ترفه ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی شاخص های سهام آمریکا سقوط کردند.
شاخص نااطمینانی و ریسک در اقتصاد جهانی بالاتر از زمان شیوع بیماری کرونا، در بالاترین سطح خود قرار گرفته است؛ از این رو میتوان انتظارداشت با تداوم اشفتگی ها داراییهای امن در مرکز توجه باقی بمانند.
افزایش هزینه تولید و فروش اقتصاد جهانی را بیش از هر زمانی به رکود نزدیک خواهد کرد. طیفی از پیشبینیهای خوشبینانه و بدبینانه متناسب با شدت جنگ تجاری پیشرو در خصوص وضعیت تجارت جهانی وجود دارد. طبق برآورد شرکت آلمانی خدمات مالی آلیانس گلوبال ضربه به تولید ناخالص جهانی در بلندمدت به صورت سالانه یک درصد خواهد بود و افزایش هزینه ها به افزایش ۰.۷ الی ۱.۵ درصدی تورم جهانی میانجامد.
در تحلیل ارائه شده توسط این گروه مالی با توجه به سیاست کاهش هزینه های دولتی که توسط ایلان ماسک در دولت ترامپ دنبال میشود و کاهش عرضه نیروی کار با توقف فرایند مهاجرت پذیری احتمال رکود در آمریکا به ۳۵ الی ۴۰ درصد افزایش مییابد.
حتی اگر در بلندمدت رکود تورمی در کشورهای بزرگ ایجاد نشود باز هم اثرات کوتاه مدت جنگ تعرفهای بر نااطمینانی و ریسک جهانی خواهد توانست بازارها را با بی تصمیمی و رخوت روبه رو کند. در کوتاه مدت بیشترین تاثیر جنگ تعرفهای را کالاهای پایه ای نظیر نفت و فلزات رنگی (مس، روی، آلمینیوم و سرب) که بیشترین همبستگی را با دلار آمریکا دارند؛ میپذیرند. و داراییهای امن نظیر طلا و اوراق قرضه امریکا با افزایش تقاضا روبهرو خواهند شد.
نظر شما