به گزارش بازار، داود محمد بیگی، مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با بیان این مطلب گفت: طبق قانون، باید دستورالعمل جدید چکها از ۲۰ آذر اجرایی شود و بر اساس آن صادر کننده چک حتما باید اطلاعات چک را در سامانه صیاد بانک مرکزی ثبت کند که این اطلاعات شامل مشخصات چک، نام دریافت کننده، و مبلغ چک و تاریخ است که ذینفع و دریافت کننده چک هم این امکان را دارد که این اطلاعات را در سامانه کنترل کند.
محمد بیگی گفت: برای تسهیل این فرایند تلاش کردیم که درگاههای بانکی اعم از همراه بانک و اینترنت بانکها آماده اجرای طرح باشند و امکان ثبت مشخصات چک در آنها فراهم شود.
وی افزود: همچنین نرمافزارهای تلفن همراهی که مردم از آنها برای پرداختها استفاده میکنند به درگاه صیاد بانک مرکزی متصل میشوند و گزینه جدیدی برای چکها و استعلام آن در نرم افزار گنجانده خواهد شد که باید به روز رسانی شوند.
بیگی اضافه کرد: همچنین تلاش میکنیم تا برای کسانی که موبایل هوشمند ندارند بتوانند از طریق پیامک این امکان برای انها فراهم شود.
وی گفت: هر مشتری که دسته چک از هر بانکی دارد میتوانند به سایت بانک خود برای ثبت مشخصات چک مراجعه کند و بانکها موظف هستند در این زمینه به مشتریان خود اطلاع رسانی کنند و نرم افزارهایی که میتوانند این کار را انجام دهند اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی افزود: از اهداف مهم اجرای قانون جدید چک، این است که دریافت کننده اطمینان دارد که فرد چک برگشتی ندارد و سقف اعتبار افراد نیز برای صدور چک کنترل میشود با این حال این موضوع به معنی برگشت نخوردن چک نیست.
وی ادامه داد: در قانون جدید چک، محدودیتهای بیشتری برای افراد دارای چک برگشتی در نظر گرفته شده است که از آن جمله این است که نمیتوانند کارت بانکی داشته باشند، یا تسهیلات بگیرند و نمیتوانند اعتبار اسنادی و یا دسته چک دریافت کنند و تقریباً از همه خدمات بانکی محروم میشوند.
نظر شما