به گزارش بازار، «یاسر سوادکوهی» ضمن اشاره به افزایش ۲۲ درصدی کشف قاچاق دام زنده نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزود: بطورمیانگین در شش ماهه نخست سال جاری ۶۰ هزار راس دام سبک از مرزهای کشور بصورت قاچاق خارج شده است.
وی اظهارداشت: عمده مسئله ای که در خصوص قاچاق دام زنده وجود دارد قیمت چهار برابری خرید دام در کشورهای همسایه بواسطه تفاوت نرخ ارز است.
مدیر کل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برای مثال قیمت گوشت گوسفندی به ازای هرکیلوگرم در اربیل عراق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است.
وی افزود: وجود تفاوت نرخ ارز در بین کشورها جذابیت قاچاق دام زنده را ایجاد کرده است.
سوادکوهی بیان داشت: در حال حاضر ۷۲ میلیون راس دام در کشور وجود دارد که از این تعداد ۵۲ تا ۵۳ میلیون راس فقط دام سبک است.
وی ادامه داد: اکثر قاچاق دام در کشور قاچاق دام سبک است.
مدیر کل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: امسال قدرت خرید مردم بواسطه شیوع کرونا، تعطیلی کسب و کارها، کم رونق شدن بسیاری از فعالیت های اقتصادی و غیره به شدت کاهش یافته است.
وی افزود: این کاهش قدرت خرید بالا خص در حوزه گوشت قرمز باعث شده کشور با انباشت زیاد دام مواجه شود برای مثال فقط در استان آذربایجان غربی یک میلیون راس دام مازاد بر نیاز مصرف داخل وجود دارد البته در استان های دیگر نیز چنین وضعیتی حاکم است.
سوادکوهی بیان داشت: بدون شک برای رفع این مشکل باید مدیریت صادرات در دستورکار قرار گیرد و دام های مازاد از کشور صادرات شود.
وی ادامه داد: با تشکیل قرار گاه مبارزه با قاچاق دام شش استان مانند آذربایجان غربی، کرمانشاه، خوزستان، کردستان، بوشهر و هرمزگان به عنوان استان های اصلی بحث مبارزه با قاچاق دام در نظر گرفته شدند چون تمایل خروج دام در این مناطق بسیار زیاد است.
مدیر کل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: خوشبختانه مقابله خیلی خوبی به منظور جلوگیری از خروج دام زنده در استان های مرزی صورت گرفته است.
وی افزود: افزایش ۱۱ برابری کشف دام قاچاق در مهر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خود شاهدی صادق بر این مدعاست.
نظر شما