به گزارش بازار، اسماعیل علیدادی معاون حقوقی ستاد مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز با بیان "اگر مواردی که موردنظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز است، انجام شود، میتوانیم ۲۰میلیون لیتر از قاچاق سوخت کاهش دهیم."، گفت: هنر این است که بتوانیم تا جای ممکن جرایم را تعدیل کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد تأثیر مجموعه گسترده اقدامات پیشبینیشده برای کنترل قاچاق ۲۵ میلیون لیتر سوخت در روز در برابر پیشنهادات مداومی که برای اصلاحات قیمتی در حوزه سوخت مطرح میشود، گفت: پاسخ این سؤال به میزان پیشرفت موارد در نظر گرفتهشده برای مقابله با قاچاق سوخت بستگی دارد. هر چقدر این اقدامات پیشرفتهتر و سریعتر و هماهنگتر انجام شود، قطعاً تأثیر بالاتری خواهد داشت، اما اینکه آیا صفر میشود، بدیهی است که نه. نهفقط این جرم، هیچ جرم دیگری را نمیتوانیم بگوییم که صفر میشود. در بحث جامعهشناسی هم این مطرح است که ما اکثر جرائم را نمیتوانیم صفر کنیم.
وی افزود: هنر این است که حاکمیت بتواند تا جای ممکن جرایم را تعدیل کند، تا حدی که به عددهای نزدیک به صفر میل کند، پس پاسخ شما این میشود که هر چقدر تجهیزات را بهروزتر، پیشرفتهتر و دقیقتر بتوانیم پای کار بیاوریم، این موارد میتواند به صفر میل کند. امیدواریم با سرعت بیشتر، موضوعات مربوط به انضباط در تولید، توزیع و مصرف از سوی دستگاههای متولی پیگیری شوند تا شاهد پیشگیری از قاچاق سوخت، باشیم. طبیعتاً احتمال اینکه قاچاق بهطور کامل صفر شود، شاید خیلی خوشبینانه باشد، اما میتوانیم تعدیل خوبی در پیشگیری از قاچاق داشته باشیم، ضمناً با موارد انحرافات و نشتیهای قاچاق سوخت از طریق کمیتههای ۴گانه ایجادشده میتوان برخورد کرد.
علیدادی با ابراز اینکه نمیتوان بهطور دقیق گفت که اگر اقدامات مورد نظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز انجام شود بهجای ۲۵ میلیون لیتر، قاچاق به ده یا پنج میلیون لیتر یا دو میلیون لیتر کاهش پیدا خواهد کرد، گفت: با وجود این، برآوردی که وجود دارد این است که اگر مواردی که مورد نظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز است، انجام شود، میتوانیم قاچاق را به زیر ۵ میلیون لیتر در کوتاهمدت و میانمدت برسانیم.
وی ادامه داد: در بلندمدت نیز میشود قاچاق سوخت را به زیر یک میلیون لیتر نیز رساند، اما برای تحقق این هدف همه دستگاهها و باید تلاش ویژهای انجام دهند تا این اتفاق رخ بدهد.
نظر شما