به گزارش بازار، محمدصادق سبط الشیخ انصاری در خصوص علل ورشکستگی شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: بر اساس آمار سال ۹۷، حدود ۴۰۰۰ شرکت دانش بنیان فعال بودند که ۲۳۰۰ شرکت توسط معاونت علمی و فناوری حائز صلاحیت تشخیص داده و به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند ولی الزاما ممکن است از معافیت مالیاتی خود استفاده نکنند.
وی با اشاره به اینکه اظهار نامه مالیاتی و تراز نامه از مقدمات معافیت است، ادامه داد: تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان با توجه به گذراندن دوره های آموزشی، فاقد ویژگی لازم برای دریافت معافیت هستند.
انصاری همچنین تاکید کرد در سال ۹۸ حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان از معافیت گمرکی استفاده کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: استان تهران با داشتن بیشترین پارک علم و فناوری، دارای پارکِ معینِ دانشگاه شهید مدرس است و نسبت به رفع مشکلات سایر شرکت های دانش بنیان اقدام می کند و لذا سازمان امور مالیاتی همکاری خوبی با این شرکت دارد.
همچنین اقبال شاکری، عضو فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس، نوپا بودن و نو بودن محصول را دو ویژگی شرکت های دانش بنیان برشمرد و دلیل نداشتنِ کارکردهای لازم از سوی این شرکت ها را، در این دو ویژگی تعریف کرد.
وی افزود: بازار عموما مقابل محصولات نوی شرکت های دانش بنیان مقاومت انجام می دهد.
شاکری هزینه نگهداری و کیفیت محصولات دانش بنیان را کمتر از کالاهای سنتی دانست و تاکید کرد بدلیل بی مهر بازار، دانش بنیان ها در مقوله بازار یابی دچار مشکل هستند.
وی همچنین اقدام معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری را در عرصه شرکت های دانش بنیان مثبت ارزیابی و تاکید کرد در صورت احصای مشکلات و ارسال به مجلس، نمایندگان از حوزه دانش بنیان حمایت می کنند.
نظر شما