۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
دلالان مخالف سامانه «بازارگاه» هستند
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس:

دلالان مخالف سامانه «بازارگاه» هستند

طباطبایی نژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه گمرک باید به سامانه بازارگاه متصل شود، گفت: تخصیص ارز به واردات نهاده‌های دامی به عنوان اهرمی برای توزیع این محصول در سامانه بازارگاه محسوب می‌شود که متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی آن را در اختیار ندارد، هرچه سریع‌تر تخصیص ارز به واردات نهاده‌های دامی باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد تا این کالای وارداتی به دست مصرف کننده واقعی برسد.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سید صادق طباطبایی نژاد عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نظارت میدانی از بندر امام خمینی(ره)، گفت: بر اساس برنامه ریزی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس به منظور بررسی وضعیت واردات و توزیع نهاده‌های دامی کارگروهی از این کمیسیون جهت بازدید از بندر امام خمینی(ره) عازم استان خوزستان شدند.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نشستی با حضور مدیرکل جهاد کشاورزی استان خوزستان و معاونین وی در خصوص وضعیت واردات و توزیع نهاده‌های دامی برگزار شد، ادامه داد: در بندر امام خمینی(ره) به همراه مسئولین ذی‌ربط از وضعیت انبار نهاده‌ها، تخلیه کشتی‌ها، کارخانه‌های تولید کنجاله سویا و نهاده‌های فاسد شده در انبار بندر بازدید کردیم.

وی با تاکید بر اینکه اطلاعات لازم از وضعیت بندر امام خمینی (ره) در زمینه واردات نهاده‌ها کسب شد، عنوان کرد: بر اساس گزارش‌های دریافتی و بازدیدهای صورت گرفته در حال حاضر نهاده‌های دامی حداکثر دو ماه در بندر امام خمینی(ره) توقف دارند، در گذشته این زمان حدودا هفت ماه بود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نهاده‌های دامی در مدت زمان ۵۵ تا ۶۰ روز از بندر خارج می‌شوند، تصریح کرد: در حال حاضر به مقدار کافی ارز به واردات نهاده‌های دامی اختصاص پیدا می‌کند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

طباطبایی نژاد با اشاره به اینکه متاسفانه سازمان گمرک به سامانه بازرگاه متصل نیست و همین امر باعث شده تا بخشی از نهاده‌های دامی وارد سامانه بازرگاه نشود، ادامه داد: مدیر گمرک بندر امام خمینی(ره) نیز تایید کرد که گمرک به سامانه بازارگاه متصل نیست و واردکنندگان تنها با تعهد غیر رسمی نهاده‌ها را از گمرک خارج می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه گمرک باید به سامانه بازارگاه متصل شود، عنوان کرد: تخصیص ارز به واردات نهاده‌های دامی به عنوان اهرمی برای توزیع این محصول در سامانه بازارگاه محسوب می‌شود که متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی آن را در اختیار ندارد، هرچه سریع‌تر تخصیص ارز به واردات نهاده‌های دامی باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد تا این کالای وارداتی به دست مصرف کننده واقعی برسد.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حجم گسترده‌ای از نهادهای دامی به صورت آزاد توزیع می‌شود در حالی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده است، افزود: بیش از ۸۰ درصد نهاده‌ دامی از بندر امام خمینی (ره) وارد کشور می‌شود و امکان قاچاق آن از مسیر دیگری وجود ندارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به دلیل حلقه‌های مفقوده و خلاء‌های موجود نهاده وارداتی با ارز دولتی در بازار آزاد توزیع می‌شود، ادامه داد: تا قبل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ مشکلاتی در زمینه واردات نهاده‌ دامی وجود نداشت، تخصیص ارز دولتی موجب رانت و فساد شده است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه سامانه بازارگاه در شرایط فعلی به درستی ایجاد شده و دلالان با این سامانه مخالفت می‌کنند، خاطرنشان کرد:   تا زمانیکه ارز دولتی به واردات نهاده‌های دامی اختصاص پیدا می‌کند باید بر تثبیت و تکمیل سامانه بازارگاه تاکید کنیم.

کد خبر: ۴۹٬۴۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha