به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، صمد مبصّر، معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ضمن اعلام این خبر افزود: تولید و کشت پیاز زعفران «گواهی محدود» در مزارع، گامی رو به جلو برای بهبود کمی و کیفی این محصول محسوب میشود.
مبصّر با اشاره به این که از سال ۹۷، گواهی محدود ارقام بومی و محلی در دستور کار موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با هدف حفظ این ارقام در چرخه تولید و بهبود کیفیت بذر آنها قرار گرفته است، اذعان داشت: این موسسه آمادگی دارد تا بذر پیاز زعفران را نیز زیر پوشش نظام «گواهی محدود» قرار دهد.
وی افزود: با گواهی محدود بذر پیاز زعفران، کشاورزان از کشت پیازهای فرسوده و زیرسایز در مزارع خود فاصله گرفته و به سمت کشت پیازهای با کیفیت و در سایز استاندارد که به لحاظ فیزیولوژیکی وضعیت مطلوبتری دارند، حرکت می کنند.
مبصّر پیش بینی کرد که آشنایی کشاورزان با اثرات مطلوب پیازهای زعفران «گواهی محدود»، تولیدکنندگان و موسسه تحقیقات را در کوتاه مدت به این سمت سوق دهد تا تمام بذرهای پیاز زعفران مورد نیاز کشور از طریق بذر «گواهی محدود» تامین شود.
وی گفت: اگر در سال ۲۰ هزار هکتار کشت جدید زعفران در مزارع با مصرف نزدیک به ۵ تن بذر در هر هکتار داشته باشیم، حدود ۱۰۰ هزار تن بذر پیاز زعفران در سال نیاز است.
معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اظهار داشت: با توجه به این که حدود ۷۰ درصد نظارت های این موسسه بر مزارع تولید بذر از طریق ناظرین بخش خصوصی انجام می گیرد، بنابراین ما برای هر سطحی که تولیدکنندگان مایل به تولید بذر پیاز زعفران تحت پوشش نظام گواهی محدود باشند، آمادگی نظارت و گواهی داریم.
وی با بیان این که تعداد قابل توجهی از ارقام بومی و محلی برنج، سبزی و صیفی جات و گیاهان دارویی زیر پوشش نظام گواهی محدود این موسسه تحقیقاتی قرار گرفته است، گفت: سال ۹۸ نزدیک به یک هزار تن بذر ارقام بومی و محلی برنج تحت برنامه گواهی محدود تولید شد.
مبصّر ادامه داد: در حال حاضر بعضی از سبزیجات و صیفی جات بومی و محلی مانند گشنیز، جعفری، شوید، و خربزه ارقام بومی، برخی گیاهان دارویی مانند زیره و سیاهدانه نیز در نظام «گواهی محدود» وارد شدند.
وی در عین حال از برنامه ای برای ورود ارقام محلی و بومی گیاهان دارویی همچون آویشن، خارشتر و بابونه به نظام گواهی محدود در صورت وجود متقاضیان برای کشت خبر داد.
نظر شما