به گزارش بازار، موسی احمدی با اشاره به فعالیتهای مثبت در حوزه پالایشگاههای جنوب کشور در دولت نهم و دهم، گفت: ۲۴ فاز پالایشگاهی با یکدیگر شروع به کار کردند ولی دولت دهم فازهای یک و دو و سه را اولویت بندی کرد.
وی افزود: برخی فازها که نزدیک چاههای قطر بودند سریع به بهره برداری رسید و از درآمد آن، فازهای دیگر را بهره برداری نمودند و لذا فقط فاز ۱۴ در پارس جنوبی باقی مانده است.
احمدی اضافه کرد: با توجه به موقعیت زمانی و اقتصادی فازها به بهره برداری رسیده است ولی یکسری شرکتهای خارجی وارد فضای کاری شده بودند که در کنار تحریمها، بیشتر از ظرفیتهای داخلی استفاده کردیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد از تحریم صفر تا صد پالایشگاهها از ظرفیتهای داخلی بهره میگیرند.
احمدی گفت: در عسلویه چندین پتروپالایشگاهها آغاز به کار کردهاند و کارشان نزدیک به بهره برداری میباشد، ظرفیت زمانی و وضعیت مالی موجب شده به صاحبان پتروپالایشگاه کمک شود.
در ادامه حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ۹ پالایشگاه فعال در کشور با ظرفیت تولید دو میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه، اظهار کرد: پتروشیمی هم ظرف ۶۰ میلیون تن را رد کرده است و از نظر ارزش دارایی ۵۰ میلیارد دلار ارزش پتروشیمیهاست.
وی افزود: چندین گام برداشته شده تا به مرز ۱۰۰ میلیون در قالب برنامه توسعهای برسیم.
صالحی ادامه داد: با توجه به اینکه امکان صادرات نفت نبود، قرار شد پتروپالایشگاهها ایجاد شود تا از خام فروشی فاصله بگیریم و ما نیز ایراداتی به این طرح گرفتیم.
این فعال حوزه انرژی خاطرنشان کرد: وزارتخانه قرار بود میزان دو میلیون بشکه را آن هم با کمک صندوق توسعه ملی فراهم کند و ۱۴ و نیم درصد سهم وزارت نفت نیز فراهم بود.
نظر شما