به گزارش بازار، فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه باید راهبرد خود را در حوزه انرژی مشخص کنیم و نباید به سلیقه افراد و مدیریت فردی اقدام کنیم، عنوان کرد: برنامههای توسعه پنجم و ششم متاسفانه به درستی عمل نشد و محقق نکردیم. در همه حوزهها از جمله انرژی باید بر اساس ظرفیتها فعالیت کنیم، اما حقیقت آن است که سلیقهای و به رای افراد یا فشار گروههای سیاسی کارهای فنی و صنعتی صورت میگیرد.
وی با تصریح بر اینکه توانمندی تولید گاز ال. ان. جی داریم و نباید راه آن را بست، اظهار کرد: باید برای این مصرف این گاز و صادرات آن ظرفیتهایی را ایجاد کنیم تا در صورتی که مشتری خارجی وجود داشت، صادرات را انجام دهیم یا احیا اگر شرایطی پیش آمد که نتوانستیم گاز را از خط لوله انتقال دهیم، توانمندی تبدیل به مایع را داشته باشیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خط لوله پاکستان و توقف آن تصریح کرد: معتقد نیستم که نمیتوان صادرات گاز را انجام داد و باید در این زمینه دستگاه دیپلماسی در حوزه انرژی فعال باشد و بدون تردید با افزایش تحرکات در انی حوزه میتوانیم صادرات گاز در این منطقه را داشته باشیم.
وی افزود: ۱۵ کشور در اطراف ایران وجود دارد و میتوانیم ایران را به هاب انرژی تبدیل کنیم و خط لولهها را تقویت کنیم و در این راستا خط لولههای نفت و گاز عراق و کویت را به ناحیه بیرون از خلیج فارس انتقال دهیم. همچنین میتوانیم گاز قطر را دریافت کنیم و از خطوط لوله خودمان از طریق پاکستان به هند برسانیم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه پاکستان مصرف کننده گاز است، عنوان کرد: فکر نمیکنم خطی که از ترکمنستان میآید و از طریق افغانستان و پاکستان به هند میرسد، قابل اجرا باشد و میتوانیم با فعالیت بیشتر در حوزه دیپلماسی انرژی، انتقال گاز را به دست بگیریم.
در ادامه خسروجردی با بیان اینکه باید میزان ظرفیت کشور برای صادرات گاز بررسی شود، گفت: در حال حاضر لولههای گاز ترکیه و عراق را داریم که میتوانیم آنها را گسترش دهیم و غرب آسیا و شمال اروپا را پوشش دهیم. از جنوب نیز لولههای گاز منتهی به پاکستان و هند وجود دارد که البته متاسفانه در حال حاضر متوقف شده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا افزود: همچنین برای صادرات گاز به امارات نیز برنامه ریزی صورت گرفت که متاسفانه به دلیل تخلف برخی از مجریان، کار با مشکل مواجه و برنامه صادرات گاز به امارات متوقف شد. در حال حاضر برنامه ریزی دارد صورت میگیرد تا لولههای انتقال گاز به عمان عملیاتی شود و اگر راه اندازی شود میتوانیم صادرات گاز را انجام دهیم.
رئیس سابق اتحادیه نفت و گاز و پتروشیمی با اشاره به صادرات گاز به ترکیه تصریح کرد: این انتقال گاز صرفا برای ترکیه نبود و برنامه اصلی برای صادرات گاز به اروپا بود که اگر ترکیه همکاری کند این کار انجام میشود زیرا اروپا نیاز شدیدی به گاز دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهایی که گاز طبیعی در اختیار کشور قرار میدهد گفت: از گاز طبیعی میتوان محصولات زیادی ایجاد کرد که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا صرفا سوزاندن و مصرف خام آن به ضرر خریدار و فروشنده است.
نظر شما