به گزارش خبرنگار بازار به نقل از بی بی سی، بانک یو بی اس اعلام کرده که در طول ماه های آوریل تا ژوئیه ۲۰۲۰، دارایی ابر پولدارهای جهان بیش از یک چهارم یعنی به میزان ۲۷/۵ درصد افزایش داشته و به رکورد ۱۰/۲ تریلیون دلار رسیده است.
این رکورد در حالی ثبت شده که در این دوره میلیون ها نفر به دلیل شیوع کرونا و تعطیل شدن کسب و کارها شغل خود را از دست داده و به دنبال گرفتن وام ها و کمک های دولتی برای امرار معاش بوده اند.
بی بی سی در گزارش اخیر خود اعلام کرد که میلیاردرها بیش از همه از احیای بازارهای سهام بعد از اعلام بسته های تشویقی دولت ها سود کرده اند به طوری که جف بزوس، صاحب آمازون و ثروتمندترین فرد جهان با با حدود ۱۹۰ میلیارد دلار، از ابتدای سال ۲۰۲۰ حدود ۷۴ میلیارد دلار به ثروتش افزوده است.
دارایی میلیاردرها از رکورد قبلی که در پایان سال ۲۰۱۷ ثبت شده بود (۸/۹ میلیارد دلار) فراتر رفته و تعداد آنها هم با کمی افزایش به ۲۱۸۹ نفر رسیده است.
اقبال بی سابقه مصرف کنندگان برای سفارشات آنلاین در دوران همه گیری بیماری کوید-۱۹ دلیل اصلی افزایش قیمت سهام آمازون بوده است.
همچنین، ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا، شرکت ساخت خودروهای الکتریکی نیز بیشترین افزایش ثروت را از ابتدای ۲۰۲۰ تا کنون داشته و دارایی او با جهش ۷۶ میلیارد دلاری به ۱۰۳ میلیارد رسیده است.
موسسه خیریه آکسفام در ابتدای سال ۲۰۲۰ و پیش از همه گیری جهانی کرونا گزارش داد که ثروت آن حدود ۲۱۵۰ میلیارد از مجموع دارایی های شصت درصد جمعیت جهان با ۴/۶ میلیارد نفر بیشتر است.
علاوه بر آن، در هفته گذشته، ثروت شخصی مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک نیز به صد میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس همسن گزارش، سود شرکتهای فنآوری، از جمله اپل، فیسبوک و آمازون در همهگیری کرونا افزایش یافته، زیرا مردم کارهایشان را بیشتر آنلاین انجام میدهند.
همچنین، ارزش اپل در بازار به دلیل استحکام مالی و چشم انداز درخشان، دائما رو به افزایش بوده است. این شرکت که مقر آن در سیلیکون ولی، مرکز شرکت های عظیم فن آوری آمریکا است، به رکوردی تازه نزدیک شده و به عنوان اولین شرکت به ارزش دو تریلیون دلار ثبت شده است. دو سال پیش، اپل اولین شرکتی بود که ارزش مالی آن به یک تریلیون دلار رسید.
تیم کوک ۹ سال پیش جایگزین استیو جابز بنیان گذار اپل شد. قرار گرفتن او در جمع میلیادرها براساس سهام او در اپل و پاداش هایی است که دریافت میکند و طبق شاخص میلیاردهای بلومبرگ محاسبه شده است.
در سال ۲۰۱۵، کوک اعلام کرد که قصد دارد بیشتر ثروتش را ببخشد و تاکنون هم میلیون ها دلار از ارزش سهامش در اپل را وقف کرده است.
مارک زاکربرگ، جف بزوس، مدیرعامل و بنیانگذار آمازون و ایلان ماسک، مدیرعامل و از پایهگذاران تسلا موتورز، همگی ثروتشان را مدیون سهام بزرگی هستند که در شرکت خود دارند.
در مقایسه، سهم تیم کوک در اپل بسیار کوچک، یعنی حدود دو صدم درصد است.
براساس قوانین مالیاتی ایالت کالیفرنیا، کوک در بالاترین رده درآمدی قرار دارد و بیش از پنجاه درصد مالیات بر درآمد شامل حالش خواهد شد.
نظر شما