۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۲
اختلاف ۱۰ هزار تومانی نرخ برنج از مزرعه تا سفره
بازار گزارش می‌دهد؛

اختلاف ۱۰ هزار تومانی نرخ برنج از مزرعه تا سفره

ساری- درحالی برنج نوبرانه با قیمت های ناچیز از کشاورزان و شالیکاران خریداری می شود که این محصول با اختلاف قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومانی به دست مصرف کننده می رسد و سود ناشی از آن به جیب واسطه ها می رود.

بازار؛ گره استان ها: برنج نوبرانه مازندران همچنان توسط بنکداران و دلالان قیمت گذاری می شود و جای خالی کشاورز در این نرخ گذاری ها همچنان مشهود است. این وضعیت درحالی است که طی ماه جاری برنج تازه و نو وارد بازارهای استان شد و برخی از این محصولات بدون قیمت گذاری انبار شدند تا با قیمت های جدید به مصرف کنندگان عرضه شود.

بررسی های میدانی خبرنگاران بازار در استان مازندران نشان از ورود برنج تازه و نوبرانه به بازارهای استان دارد، محصولی که نرخ هایشان هر لحظه و روز جابجا می شود و نوسان دارد. مچنین اظهارات شالیکوبی داران مازندران نشان می دهد که برنج در شالیکوبی ها و از کشاورزان با قیمتی بین ۱۸ تا ۲۱ هزار تومان خریداری و در فروشگاه تا قیمت ۲۸ هزار تومانه نیز نرخ گذاری می شود.

در عین حال بسیاری از شالیکوبی داران و فروشگاه داران به مصرف کنندگان اعلام می کنند که برنج قدیمی را تمام کرده اند و برنج های جدید هنوز نرخ مشخص و معینی ندارند و روزانه قیمت گذاری می شود.

مشخص نبودن نرخ برنج نوبرانه و عدم تثبیت قیمت آن درحالی است که بسیاری از کشاورزان و شالیکاران، دسترنج خود را به قیمت ناچیز و هنگام برداشت و درو برای تامین نیازها به واسطه ها و بنکداران فروخته اند و برخی نیز به خریداران برنج نو تبدیل شده اند

مشخص نبودن نرخ برنج نوبرانه و عدم تثبیت قیمت آن درحالی است که بسیاری از کشاورزان و شالیکاران، دسترنج خود را به قیمت ناچیز و هنگام برداشت و درو برای تامین نیازها به واسطه ها و بنکداران فروخته اند و برخی نیز به خریداران برنج نو تبدیل شده اند.

یک شالیکار فریدونکناری که در سفر اخیر رئیس مجلس نیز از ناچیز بودن قیمت محصول برنج و افزایش هزینه های تولید گلایه کرده بود، در گفتگو با خبرنگار بازار می گوید برنج را به قیمت بین ۱۸ تا ۲۱ هزار تومان از کشاورز می خرند و آن به قیمت حدود ۳۰ هزار تومان به مردم می فروشند.

جعفری با انتقاد از واردات برنج خارجی با ارز نیمایی عنوان کرد قیمت برنج خارجی و پاکستانی نیز به نرخ برنج های محلی و مرغوب رسیده است و واسطه ها برنج باارز نیمایی وارد می کنند و با قیمت آزاد به فروش می رسانند.

افزایش چندبرابری هزینه ها و رشد ۵ درصدی قیمت برنح!
وی افزایش لجام گسیخته هزینه های تولید را عامل برای دلسردشدن شالیکاران بیان کرد و گفت: نرخ کارگر روزانه ۱۰۰ هزار تومانی به ۴۰۰ هزار تومان، تیلیر ۱۰ میلیون تومانی به ۶۰ میلیون تومان، سم و کود کیسه ای ۵۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان رسیده است اما نرخ برنج سالانه پنج تا هفت درصد افزایش می یابد.

محمد قربانی بنکدار و فروشنده انواع برنج نیز با بیان اینکه هنوز نرخ برنج های تازه برداشت شده و نوبرانه تثبیت نشده است، درباره قیمت انواع برنج به خبرنگار بازار می گوید: برنج کیفی طارم محلی کشت اول ۲۷ هزار تومان، برنج هاشمی ۲۶ هزار تومان و دیگر انواع برنج بین ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان در نوسان است.

وی ادامه داد: نرخ برنج های نیم دانه و شکسته طارم نیز تا ۱۷ هزار تومان عرضه می شود و پیش بینی می شود در روزهای آینده بازار برنج به یک ثبات برسد.

به گفته وی نرخ برنج های های خارجی نیز در بازار بین ۱۶ تا ۱۸ هزار تومان است و این نشان می دهد که با برنج کیفی و مرغوب محلی اختلاف ناچیزی دارند.

درحالی که چرخه تنظم بازار و قیمت گذاری برنج از دست کشاورزان و متولیان امر خارج شده و به بنکداران و واسطه ها سپرده شده است، خرید تضمینی برنج از جمله خواسته های کشاورزان از دولت است. بسیاری از کشاورزان مازندرانی با بیان اینکه قیمت برنج در زمان برداشت بسیار کم است، بر لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای ثبات بخشی به قیمت ها و جلوگیری از ضرر کشاورزان شدند.

واردات بی رویه برنج به شالیکاری لطمه زده است
منصورعلی عضو کمیسیون کشاورزی برنج نیز در گفتگو با خبرنگار بازار، نبود نظارت بر بازار محصولات را از جمله دلایل نوسانات قیمتی بیان کرد و گفت: مازندران ۴۲ درصد برنج کشور را تامین می کند اما شاهد آن هستیم که واردات بی رویه برنج برای بازار کشاورزی در استان لطمه زده است.

وی با بیان اینکه باید کشاورزان در تعیین قیمت محصولات کشاورزی نقش داشته باشند از تصویب طرح دوفوریتی برای تشکیل شورای قیمت گذاری خبر داد و گفت: کشاورزان و نمایندگان تشکل ها در این شورای ۱۱ نفره حضور دارند.

وی گفت: همچنین بالارفتن نرخ نهاده های تولید و پایین بودن قیمت مصولات کشاورزی از جمله دغدغه های فعالان این بخش به شمار می رود و سبب دلسری آنان شده است.

بررسی های خبرنگار بازار نشان می دهد که برنج کشت اول در شالیکوبی های مازندران تا نرخ ۲۲ هزار تومان و در قالب عمده فروش می رسد و قیمت برنج رتون نیز بین ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان است.

این درحالی است که سطح کشت برنج در استان مازندران در سال جاری هزار هکتار افزایش یافت و به ۲۱۵ هزار هکتار رسید و پیش بینی اولیه متولیان امر نشان از رشد ۱۰ درصدی تولید برنج در استان دارد.

کد خبر: ۴۵٬۵۴۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha