به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، علی جبل عاملی گفت: ورود بیش از یکصد هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه که عمدتا منشأ حقیقی داشت و اقبال گسترده آحاد مردم به بورس موهبتی بود که به واسطه افزایش نقدینگی و جو مثبت موجود شاخص را تا سطح دو میلیون واحد افزایش داد. اقبالی که به واسطه اعتماد مردم به بازار سرمایه و امید به کسب سود بیشتر در بازاری شفاف تر بوجود آمد. البته در بسیاری موارد با توجه به هیجان موجود طی این مدت متأسفانه تحلیل و بنیاد سهام ها چندان مورد توجه قرار نگرفت.
وی به نقش سیاستگذاران درمورد وضعیت بورس اشاره کرد و گفت: بعد از نزول اخیر شاخص که عملا بسیاری را شوک زده کرد، به نظر می رسد از یک سو توجه سیاستگذاران به اهمیت مراقبت و نقش بازار سرمایه بیش از پیش جلب شد و از سوی دیگر سرمایه گذاران به خصوص تازه واردین متوجه بسیاری از مفاهیم از جمله مفهموم ریسک و بازده، ماهیت نوسانی بازار و اهمیت توجه به بنیاد سهم ها شد که اتفاق مبارکی است. این روزها خوشبختانه به جای خبرهای زرد و یا شایعات فضای مجازی ما شاهد افزون شدن تحیلیل های مبتنی بر سودآوری، ارائه پی بر ای های تحلیلی و آمارهای فروش و صادرات هستیم که نشان دهنده بازگشت منطق و روش های علمی به بازار است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اتفاق مثبت دیگری که بعد از این نزول روی داد هماهنگی تعداد زیادی از حقوقی های بزرگ بود که با محوریت ارکان بازار در حمایت از بورس بوجود آمد که شاید در این حجم اولین بار بود که اتفاق می افتاد و این امر نشان دهنده اهمیت سرمایه های مردم برای بازار بود و توانست بخشی از اعتماد را به بازار برگرداند و نشان دهد که هیچکسی نمی خواهد به سرمایه های مردم لطمه بخورد. البته معتقدیم که تداوم این حمایت با استمرار هماهنگی حقوقی ها، سازمان بورس، سایر دستگاه های اجرای و همدلی مجلس و دولت محقق خواهد شد تا یکصدایی در خصوص بازار سرمایه به گوش همه سرمایه گذاران برسد.
جبل عاملی گفت: اما شاید مهمترین اتفاقی که طی هفته های اخیر افتاد توجه به ابزارهای مالی بود که خلا وجود آنها در بازار احساس می شد و خوشبختانه عملی شد و توانست در بازگشت اعتماد به بازار نقش مهمی بازی کند که واقعا ستودنی است. یکی اجازه انتشار اوراق تبعی و بیمه سهام و دیگری ابلاغ دستور العمل سهام خزانه، که به نظر من گام جدید و عملی مهمی برای بازگشت تعادل به بازار بود. در این میان خوشبختانه سیل پیشنهاداتی نیز از سوی فعالان و متخصصان بازار روانه شد که در گامهای بعدی و باتوجه به توانمندی که به واسطه مهندسی مالی، الگوبرداری از بورسهای بزرگ و فرهنگ سازی ایجاد می شود، می تواند مورد بررسی و اجرا قرار گیرد. از جمله بازنگری در دامنه نوسان سهم ها به خصوص سهم های بزرگ، کاهش برخی محدودیت ها، پویایی بیش از پیش دستورالعملها و قوانین، آموزش بیشتر روشهای سرمایه گذاری از جمله معرفی انواع صندوق های سرمایه گذاری و خدمات سبد گردانی، اهتمام به رونق بیشتر صندوقهای قابل معامله و بسیاری موارد دیگر.
وی گفت: آنچه که امروزه مهم است بازگشت و تقویت اعتماد آحاد سرمایه گذران به شفاف ترین بازار اقتصاد کشور است که می بایست مورد عنایت همه فعالان و ذینفعان بازار قرار گیرد و درس های مهم این چند ماهه به دست فراموشی سپرده نشود، چه برای مردم و چه برای دست اندرکاران بازار و اقتصاد.
این کارشناس بازار سرمایه درمورد آینده بازار سرمایه گفت: در خصوص پیش بینی آینده بازار باید گفت که به نظر می رسد همراه با بازگشت بازار به مدار تحلیل و متعادل شدن آن باید شاهد جدا شدن مسیر سهم های بنیادی از غیر بنیادی باشیم که می تواند شاخص را در مسیر رشد ملایم و نه هیجانی قرار دهد و طبیعتا برآیند بازار را تا آخر سال به شرط عدم وقوع اتفاقات غیر منتظره و تداوم حمایت ها مثبت ارزیابی می شود. در این میان البته باید یک مقدار هم به جای شاخص محوری به دنبال انتخاب و توجه به سهم های پرپتانسیل و بنیادی بود و از ارایه ارقام عجیب در خصوص شاخص خودداری کرد و البته در نظر داشتن سودآوری و بازدهی معقول و متناسب با ریسک و نه نوسانات غیر معقول و سودهای رویایی نکته ای دیگر است که نباید مغفول بماند.
نظر شما