به گزارش خبرنگار بازار، موعود شمخانی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات فرودگاه بینالمللی آیت الله جمی آبادان برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۹۲ فرودگاه بینالمللی آبادان به عنوان اصلیترین موضوعات منطقه مورد توجه قرار گرفت و نیازمندیهای این فرودگاه بررسی و مقرر شد که به صورت مشارکتی با شرکت فرودگاههای کشور سالنهای آن نوسازی شود.
وی افزود: مود هوایی برای سازمان منطقه آزاد اروند بسیار مهم و یکی از شاخصترین پروژهها است زیرا تاثیرات زیادی در رونق اقتصادی منطقه دارد.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند عنوان کرد: یکی از پیش زمینههای طراحی شهر دیری فارم به عنوان شهر فرودگاهی است، این منطقه را بر اساس توسعه فرودگاه طراحی شد زیرا منطقهای برای پشتیبانی از فرودگاه بینالمللی آیت الله جمی آبادان به شمار میرود.
خرید دستگاه ILS
شمخانی ادامه داد: برای ساخت فرودگاه آبادان پیش بینیهایی شد که فراتر از فرودگاه منطقهای بود؛ فرودگاه پیشرفتهای در آن زمان بود و جزو محدود فرودگاههایی بود که دارای دو باند و ترمینال باری بود و اکنون نیز جزو فرودگاههای پیشرفته کشور نیز به شمار میرود.
وی با اشاره به اختصاص اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی جهت خرید دستگاه ILS در فرودگاه آبادان اظهار کرد: در سال ۹۲ هیات مدیره سازمان منطقه آزاد اروند در بدو ورود نخستین چک خود را جهت تجهیز فرودگاه آبادان و خرید دستگاه ILS برای پیشگیری از لغو پروازها در هنگام گرد و خاک کشید زیرا یکی از نقصهای اساسی فرودگاه آبادان به شمار میرفت.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: پیش بینی شد در صورت برقراری پرواز خارجی ممکن است ظرفیت ترمینال فعلی کم باشد، مقرر شد یک ترمینال جدید نیز به صورت مشارکت ۵۰ درصدی با شرکت فرودگاهها احداث شود.
تفکیک پرواز داخلی و خارجی
شمخانی اظهار کرد: با توجه به انجام تعهدات سازمان منطقه آزاد اروند و تکمیل عملیات ساختمانی، همزمان با پیشرفت فیزیکی ۹۲درصدی ساخت ترمینال جدید این فرودگاه، در ماه آینده شاهد آماده بهرهبرداری خواهد شد تا به ظرفیت فرودگاه اضافه شود.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: اساس کار سازمان منطقه آزاد اروند ساخت ترمینال جدید، ایجاد زیرساختها و توسعه ترمینال فعلی بود.
وی گفت: یک هزار میلیارد ریال به صورت مشارکتی با شرکت فرودگاهها در فرودگاه بینالمللی آبادان هزینه شد تا پروازهای داخلی و خارجی پس از تکمیل ترمینال جدید، تفکیک شوند.
احداث ترمینال باری
شمخانی با اشاره به نیاز ترمینال باری در فرودگاه آبادان تصریح کرد: با توجه به نیاز مبرم فرودگاه بینالمللی آیت الله جمی آبادان ترمینال باری با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال به صورت مشارکتی با شرکت فرودگاههای کشور در این فرودگاه احداث شد.
وی در پایان گفت: با پایان یافتن پروژه ترمینال جدید ۷۰۰ هزار مسافر در سال به ظرفیت فعلی فرودگاه بینالمللی آیت الله جمی آبادان افزوده خواهد شد.
مساحت خالص ترمینال جدید ۷ هزار و ۲۰۰ متر مربع، شامل یک فضای مرکزی و دو گوشواره شرقی و غربی است که هسته مرکزی در راستای سالن اصلی و گوشوارهها به ترتیب برای فضاهای اداری و خدماتی(کافی شاپ و رستوران) در نظر گرفته شده است.
نظر شما