به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، «سید جعفر حسینی» ضمن استناد به قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی افزود: دولت هرساله باید قبل از شروع فصل کشت یعنی تا ۳۱ شهریور ماه هر سال قیمت محصولات اساسی را تعیین و به کشاورزان اطلاع رسانی کند.
وی با بیان اینکه قیمت محصولاتی مانند گندم، جو، ذرت، دانه های روغنی، چغندر و چای باید از سوی دولت اعلام شود، اظهارداشت: محصولاتی مانند گندم، جو، چغندر و کلزا به طور الزامی و حتی تضمینی از سوی دولت خریداری می شود.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: طبق قانون برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان قیمت باید متناسب با هزینه های واقعی تولید تعیین شود اما طی چند سال گذشته بیشتر مصلحت بودجه ای در نظر گرفته شده و شورای عالی اقتصاد نرخ خرید محصولات کشاورزی مدنظر را تعیین می کند.
وی همچنین گفت: دبیر شورای عالی اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه بوده و در تعیین قیمت محصولات کشاورزی رویکرد مصلحت بودجه ای دارد.
حسینی افزود: امسال ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی نهاده های دامی و سموم کشاورزی حذف شده و با ارز نیمایی مورد محاسبه قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: همین مسئله سبب شده هزینه نهاده ها و سموم سه تا پنج برابر و هزینه کودهای شیمیایی و فسفاته گاهی تا هفت برابر در سال جاری نسبت به گذشته افزایش یابد.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: این مسئله به طور مستقیم بر قیمت محصولات کشاورزی اثرگذار است که باید ضمن درنظر گرفتن تورم سالیانه مورد توجه قرار گرفته شده و نرخ خرید محصولات به طور متناسب تعیین و به کشاورزان اعلام شود تا آنها نیز اقدام به کشت کنند.
وی در پایان یادآور شد: پیشنهاد می شود شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم گیری درباره قیمت گذاری محصولات کشاورزی مدنظر را انجام دهد.
نظر شما