امیر ثقفی در گفتوگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه مشکل عرضه نهادههای دامی همچنان پابرجا است، گفت: علی رغم وعدههای بسیار زیاد دولت، مسئله تأمین نهادههای دامی تولیدکنندگان را با چالش جدی مواجه کرده است.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی دامداران استان یزد بیان کرد: دامداران و مرغداران همچنان از تأمین نهادههای دامی با نرخ آزاد شکایت دارند و معتقد هستند این روند تأثیر مستقیمی بر بازار لبنیات و گوشت داشته؛ به طوری که فشار اقتصادی سنگینی بر مردم تحمیل کرده است.
وی عدم تأمین نهادههای دامی موردنیاز دامداران در موعد مقرر را یک معضل مهم در این اتحادیه عنوان کرد و افزود: این مشکل به نحوی است که کل وجه نهاده خریداری شده در زمان خرید از طریق سیستم بازارگاه پرداخت میشود ولی بار خریداری شده از ۲۰ روز تا دو ماه بعد تحویل میشود.
ثقفی ضمن بیان اینکه سیستم بازارگاه فعلی جهت خرید نهادههای دامی مشکلات اساسی دارد، گفت: بازنگری در سیستم بازارگاه یک ضرورت است.
وی با اشاره به اینکه کمبود نقدینگی و بالا بودن تسهیلات دریافتی بر مشکلات تولید افزوده است، افزود: کمر دامدار تحمل بار سنگینی که برای تولید به آنها تحمیل شده است، را نداشته و در شرایط فعلی که کمبود نقدینگی حاکم است، دامداران دچار مشکل خواهند شد.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی دامداران یزد در ادامه درخواست تولیدکنندگان به تسهیلات کم بهره و سریع را از مهمترین درخواستها عنوان کرد و گفت: عدم تأمین خسارت وارده در زمان کرونا به تولیدکنندگان بخش دام استان که بالغ بر ۵۲۰ میلیارد ریال بوده از عمده مشکلات دامداران است.
ثقفی عنوان کرد: پایین بودن قیمت شیر و گوشت تولیدی یزد از دیگر مشکلات است؛ چراکه با توجه به قیمت نهادههای دامی، قیمت هر کیلو شیر حداقل ۳۵ هزار ریال برای دامدار تمام میشود درحالی که کارخانجات، شیر را حداکثر ۳۰ هزار ریال خریداری میکنند.
وی بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی خود را برای خرید گوشت پنج تکه گاو نر با قیمت هر کیلو حداکثر ۶۰۰ هزار ریال اعلام کرده درحالی که هرکیلو حداقل ۶۵۰ هزار ریال برای دامدار هزینه داشته و در نتیجه میتوان گفت عملأ هیچ حمایتی از دامداران نشده است.
نظر شما