به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، «سید جعفر حسینی» افزود: کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی از کودهای شیمیایی اوره، فسفاته و پتاسه استفاده می کنند.
وی اظهارداشت: کود اوره در داخل کشور تولید می شود اما کود های فسفاته و پتاسه اغلب وارداتی است و در داخل خیلی کم تولید می شود.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در حال حاضر کود فسفاته و پتاسه با ارز نیمایی وارد می شود.
وی در ادامه افزود: قیمت این کودهای نسبت به گذشته ۵ تا ۷ برابر شده است.
حسینی اظهارداشت: برای مثال قیمت کود سوپر فسفات تریپل ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان بوده که اکنون به ۴۲۳ هزار تومان و کودکلرور پتاسیم ۶۵ هزار تومان بوده که در شرایط حاضر قیمت آن به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در هکتار نزدیک به ۴۵ درصد کود شیمیایی مورد نیاز در یک هکتار را تشکیل می دهد.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: کودهای فسفاته و پتاسه مشمول ارز نیمایی شده و افزایش قیمت ۵ تا ۷ برابری این دو نوع کود غیر قابل انکار است.
وی با اشاره به اینکه هزینه تولید برای کشاورزان خیلی زیاد شده است، گفت: کشاورز برای تولید محصول قسمتی از نهاده ها و سموم مورد نیاز خود را باید با دلار نیمایی خریداری کند ولی در برابر محصول تولیدی خود را با ریال آن هم به قیمت های نامتناسب با افزایش قیمت دلار نیمایی بفروشد که یک ظلم نابخشودنی است.
حسینی افزود: اعتقاد بر اینکه دلار ۴۲۰۰ تومانی باید به بخش کشاورزی تخصیص داده شود چرا که بخش کشاورزی عهدهدار تامین امنیت غذایی مردم است.
وی یادآورشد: ضرورت ایجاب می کند با توجه به اهمیت موضوع دولت باید حمایت جدی از کشاورزان و بهره برداران این بخش داشته باشد.
نظر شما